Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ψηφίστε τη δική σας μελωδία της ευτυχίας, στο παγκόσμιο δημοψήψισμα

Ψηφίστε τη δική σας μελωδία της ευτυχίας...

Tζούκμποξ του ΟΗΕ

Είναι το μεγαλύτερο, παγκόσμιο δημοψήφισμα, τραγουδιών χαράς και ευτυχίας. Δεν οργανώνεται από κάποια δισκογραφική εταιρεία, αλλά από τον ΟΗΕ. Γιατί στις 20 Μαρτίου είναι η παγκόσμια ημέρα ευτυχίας.

Και η ψηφοφορία ξεκινά σήμερα, Δευτέρα. Οι χρήστες του διαδικτύου όλου του κόσμου, καλούνται να αναρτήσουν στο twitter ή στο facebook ποιο τραγούδι τους κάνει να χοροπηδούν από ευφορία ή να χαμογελούν από ευτυχία.

Στο twitter βάλετε απλά μετά το τραγούδι της επιλογής σας τα tags @MixRadio @un #HappySoundsLike.

Για το facebook, το πιο ασφαλές είναι να μπείτε πρώτα στη σελίδα (πατήστε εδώ) για την «παγκόσμια ημέρα χαράς» του ΟΗΕ, και να πατήσετε την επιλογή του fb.

Η playlist θα μεταδοθεί από τη διαδικτυακή μουσική υπηρεσία Mixradio  την Παρασκευή, ώστε να συμπέσει με την Παγκόσμια Ημέρα της Ευτυχίας. Το περυσινό τραγούδι πάντως ήταν το happy του Pharrell Williams.

Η παγκόσμια ημέρα ευτυχίας καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 2012 κατόπιν πρωτοβουλίας του μικρού βουδιστικού βασιλείου του Μπουτάν, στα Ιμαλάια. Το Μπουτάν έχει απορρίψει εδώ και χρόνια από τα στατιστικά στοιχεία τον δείκτη του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και τον έχει αντικαταστήσει, επισήμως, με τον δείκτη της Ακαθάριστης Εγχώριας... Ευτυχίας.

Στην επιτροπή που θα επιλέξει τα τραγούδια της "ευφορίας" θα μετέχουν οι Βρετανοί συνθέτες-τραγουδιστές Εντ Σίραν και Τζέιμς Μπλαντ, ο Αμερικανός Τζον Λέτζεντ, ο Γάλλος DJ Νταβίντ Γκετά και άλλοι.

Ο γενικός γραμματέας αποκάλυψε πάντως τη δική του προτίμηση: είναι το τραγούδι Signes, Sealed, Delivered του Στίβι Γουόντε.

"Σήμερα, χρησιμοποιούμε την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής για να διαδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας προς τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, που υφίστανται ανθρωπιστικές κρίσεις, παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή τις συνέπειες της ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής", είπε ο Μπαν Κι Μουν.

Πέρσι ο ΟΗΕ είχε καλέσει τους χρήστες του Διαδικτύου να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας χορεύοντας στους ρυθμούς του Happy του Φάρελ Γουίλιαμς.

πηγή:huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις