Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παλεύουν...22 χρόνια με τη γραφειοκρατία, έχουν μαζέψει 4 φορές τα ίδια χαρτιά!

Παλεύουν...22 χρόνια με τη γραφειοκρατία...

στορίες γραφειοκρατικής τρέλας και ο συνεταιρισμός που αναγκάστηκε να δει τον υπουργό για μια...βεβαίωση

Ανάπτυξη, επενδύσεις, ταχύτητα...λέξεις άγνωστες ακόμη στην Ελλάδα της κρίσης! Στα...γρανάζια τις γραφειοκρατίας έχει μπλέξει εδώ και καιρό  ένας ακόμη συνεταιρισμός που θα μπορούσε να προσφέρει στην οικονομία της Κρήτης. Ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός “ΚΑΡΤΕΡΟΣ” με εκατοντάδες μέλη, που αν και …έτοιμος από καιρό δεν προχωρά! Μάλιστα τα μέλη της διοίκησης του συνεταιρισμού, στην Κρήτη, είδαν κι απόειδαν και πήγαν στον υπουργό για να τους λύσει το απλό πρόβλημα μιας...βεβαίωσης !

Η ιστορία ειναι  τόσο ….παλιά που κανένας δεν θυμάται πότε άρχισαν να μαζεύουν χαρτιά! Είναι περίπου… 22 χρόνια που βγαίνουν εγκρίσεις, βεβαιώσεις, μελέτες, αλλάζει η νομοθεσία και ξανά …εγκρίσεις, βεβαιώσεις και μελέτες. Τέσσερις φορές ο κύκλος υπολογίζεται ότι έχει γίνει αυτός ο κύκλος!

Τώρα ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός αφού τα έχει όλα ζήτησε να του χορηγηθεί η Βεβαίωση του Αρθρου 24, από το ΥΠΕΚΑ. Η αρμόδια υπάλληλος αρνούνταν χωρίς δικαιολογία και αστήρικτα, ο Διευθυντής της δεν μπορούσε να την πείσει, ούτε καν  ο Διευθυντής του Υπουργού! Το διοικητικό συμβούλιο αναζητούσε μια λύση.

Απευθύνθηκε-αναγκαστικά- στο κ.Δεικτάκη, βουλευτή Ηρακλείου, ο οποίος έκλεισε τη συνάντηση με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό, Νίκο Ταγαρά, με την εισαγωγική παραίνεση : να βρεθεί λύση οπωσδήποτε!

Η συνάντηση προετοιμάστηκε και συμμετείχε εκτός του Αναπληρωτή Υπουργού, ο Γενικος Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Σωκράτης Αλεξιάδης, ο Νομικός Σύμβουλος και υπηρεσιακά στελέχη. Ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός εκπροσωπήθηκε από τους Κώστα Κοκολάκη και Κώστα Πιταροκοίλη.

Επίσης, συμμετείχε ο μηχανικός Γιώργος Αλεξάκης που είναι και Περιφερειακός Σύμβουλος Ηρακλείου. Μετά από διαδοχικές συζητήσεις, βρέθηκε λύση, δηλαδή τι : Υπόσχεση ότι ο Διευθυντής θα εξετάσει την περίπτωση (αρμοδιότητα του οποίου είναι η έκδοση της Βεβαιωσης)!

“Τουλάχιστον είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ενημερωμένο υπουργό με θέληση και γνώση των θεμάτων” έλεγαν  τα στελέχη του συνεταιρισμού.

Αισιόδοξος δήλωσε  και ο Γιώργος Αλεξάκης (που ασχολείται χρόνια με τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς) ότι μετά από δεκαετίες ταλαιπωρίας και ο “ΚΑΡΤΕΡΟΣ” Θα παει ενα βήμα μπροστά.

“Είναι όμως σωστό, παραγωγικό, ελπιδοφόρο στην Ελλάδα της κρίσης του 2014 να χρειάζεται η παρέμβαση του Υπουργού (και μόνο αυτού του υψηλού επιπέδου παρέμβαση) για να επιλυθεί κάθε μικρό θέμα ;Ειδικά όταν πρόκειται για επενδύσεις ευρείας λαϊκής βάσης ;” αναρωτήθηκε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις