Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρώτη αιμοδοσία στα Μακρίσια - Καμπανάκι από το σταθμό αιμοδοσίας Πύργου για τις αυξημένες ανάγκες

 Πρώτη αιμοδοσία στα Μακρίσια - Καμπανάκ...

Στο χώρο του νηπιαγωγείου του χωριού περισσότερα από τριάντα άτομα προσήλθαν για να προσφέρουν εθελοντικά αίμα

Την πρώτη του αιμοδοσία πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος τα Μακρίσια, που πρόσφατα επαναδραστηριοποιήθηκε με πρωτεργάτες τους νέους των Μακρισίων και τους μεγαλύτερους να ακολουθούν και να στηρίζουν τις προσπάθειες που γίνονται.

Μετά την πρόσφατη λαογραφική έκθεση με αντικείμενα που προέρχονται από την παράδοση του χωριού, η επόμενη κοινωνική δράση ήταν η διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Σταθμό Αιμοδοσίας Πύργου. Στο χώρο του νηπιαγωγείου του χωριού περισσότερα από τριάντα άτομα προσήλθαν για να προσφέρουν εθελοντικά αίμα, όμως δεκατρία άτομα συνολικά μετά και από τον ιατρικό έλεγχο επετράπη να δώσουν. 
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου μίλησαν τόσο για την αιμοδοσία όσο και για την προσπάθεια που γίνεται για περισσότερες κοινωνικές δράσεις και ανάδειξη του χωριού. «Είναι η πρώτη μας αιμοδοσία, έχουμε μεγάλη συμμετοχή κυρίως από τη νεολαία του χωριού. Είναι μια αιμοδοσία που έχουμε αφιερώσει στον πατέρα Σπυρίδωνα, τον ιερέα του χωριού μας, που του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και να επανέλθει γρήγορα στα καθήκοντά του. Ευχαριστούμε και το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου για την συνεργασία» είπε ο πρόεδρος Βασίλης Γκαβός. «Μετά την επαναδραστηριοποίηση του συλλόγου μας και τις δύο πρώτες εκδηλώσεις, ακολουθεί η συμμετοχή μας στην γιορτή της ξενιτιάς και η εκδρομή μας στις 30-31/8. Έχουμε σκεφθεί και άλλες δράσεις και προχωράμε με τη βοήθεια του κόσμου στο χωριό και τη νεολαία και τους μεγαλύτερους, κυρίως τις γυναίκες».

Το μέλος του συλλόγου Κώστας Γεωργιλές, αναφερόμενος στην πρώτη αυτή αιμοδοσία, στάθηκε στη συμμετοχή αλλά και στην αξία της αιμοδοσίας. «Χρειαζόμαστε το αίμα καθώς υπάρχουν ελλείψεις. Η νεολαία συμμετέχει στις δράσεις μας και πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε δυναμικά».

Η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα αναφέρθηκε στην αιμοδοσία των Μακρισίων, όμως στάθηκε στην αναγκαιότητα ια αίμα καθώς δεν υπάρχει ντεπό στο σταθμό και οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες. «Έχουμε μια νέα αιμοδοσία στα Μακρίσια, μετά από πάρα πολύ καιρό. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν έρθει να δώσουν αίμα και κυρίως νέα παιδιά και αυτό είναι ευχάριστο. Δείχνει πως περνά στη νοοτροπία των νέων ανθρώπων πως πρέπει να δίνουν αίμα για το συνάνθρωπο. Το αίμα δεν αγοράζεται, δεν πουλιέται, παρά μόνο χαρίζεται. Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι που έχουμε πάρα πολύ μεγάλες ανάγκες σε αίμα, αυτό είναι μια πολύ μεγάλη βοήθεια για εμάς» είπε η κα Πανέτα.Σχολιάζοντας τη μεγάλη έλλειψη σε μονάδες αίματος η υπεύθυνη του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου, τόνισε πως την περασμένη εβδομάδα έγινε μεγάλη αναζήτηση για αίμα λόγω αυξημένων αναγκών και έλλειψης.

«Οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και λόγω των θερινών διακοπών, αυξάνεται ο πληθυσμός στην περιοχή και δεν μπορούμε να καλύψουμε την ζήτηση. Όποιος μπορεί να δώσει αίμα, ας έρθει, θα μας βοηθήσει πολύ. Ιδίως οι άνθρωποι που έχουν ομάδα αίματος «0» είναι περισσότερο αναγκαίοι λόγω της ομάδας αυτής που μπορεί να δώσει και σε άλλες ομάδες, ιδιαίτερα με ρέζους αρνητικό» επισήμανε η κα Πανέτα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις