Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Παγώνει" η διχοτόμηση της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος

"Παγώνει" η διχοτόμηση της Μητ...

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος φαίνεται να "φρενάρει" προς το παρόν το θέμα

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη και τετελεσμένη η διχοτόμηση της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος επισημαίνουν στη Romfea.gr αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το σενάριο που κυκλοφορούσε ευρύτατα τον τελευταίο καιρό και ήθελε το κόψιμο στα δύο της Μητρόπολης της Κεντρικής Ελλάδας φαίνεται πως, όπως έλεγαν, εγκαταλείπεται οριστικά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr η διαδικασία της διχοτόμησης της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος δεν προχωράει.

Αν και αρχικά υπήρξε η σύμφωνη εισήγηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να προχωρήσουν όλες εκείνες οι ενέργειες που ήθελαν τη συγκεκριμένη Μητρόπολη να κόβεται στα δύο, ωστόσο διάφοροι λόγοι δεν επιτρέπουν να προχωρήσει η συγκεκριμένη επιλογή.

Παρότι ήταν ένα αίτημα που είχε υποβάλλει από το 2011 με γραπτή του επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο και ο ίδιος ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλος, όπως πρώτη είχε γράψει η Romfea πριν δύο χρόνια

Πιθανότερος υποψήφιος να πληρώσει τη νέα (και προσωποπαγή) Μητρόπολη Φαναριοφερσάλων θεωρείτο από τότε κιόλας ο Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος φαίνεται να "φρενάρει" προς το παρόν το θέμα και να το καταθέσει προς ψήφιση στη μεγάλη σύνοδο της ιεραρχίας που θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2014.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος θα φέρει το θέμα προς συζήτηση την επόμενη Δευτέρα στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και από εκεί το θέμα θα παραπεμφθεί για τη λήψη οριστικής απόφασης.

Αρχιερείς εκτιμούν πάντως πως και στη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί σε περίπου τρεις μήνες από σήμερα, το πιο πιθανό είναι να μην προχωρήσει η διχοτόμηση της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και να αντικατασταθεί μόνο ο κ. Κύριλλος, αν και εφόσον συντρέχουν λόγοι αντικατάστασης του νυν Μητροπολίτη λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις