Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε κλοιό καταλήψεων τα σχολεία- 20 Γυμνάσια και Λύκεια εκτός λειτουργίας ως απάντηση στο ...νέο σχολείο

Πάτρα: Σε κλοιό καταλήψεων τα σχολεία-  ...

Διαμαρτύρονται και για τα φαινόμενα βίας, ενώ δηλώνουν συμπαράσταση και στους καθηγητές τους

Σε κλοιό καταλήψεων βρίσκονται  τα σχολεία της Πάτρας, Γυμνάσια και Λύκεια, με τους μαθητές να  έχουν πάρει τα ...όπλα εναντίον του νέου εκπαιδευτικού συστήματος, διαμαρτυρόμενοι για το νέο Λύκειο που με τις εξετάσεις πανελλαδικού τύπου οδηγεί ένα μεγάλο μέρος των μαθητών εκτός σχολείου.

Οι μαθητές κάνουν λόγο για μετατροπή των σχολείων σε ταξικές μονάδες, καθώς με το νέο σύστημα, οδηγούνται οι μαθητές ολοταχώς στα φροντιστήρια, τα οποία μπορούν να πληρώνουν μόνο οι έχοντες, με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της εκπαίδευσης και της παιδείας στην Ελλάδα.

Παράλληλα οι μαθητές διαμαρτύρονται και για τα φαινόμενα βίας, ενώ εκφράζουν συμπαράσταση και στους καθηγητές τους δηλώνοντας ότι θέλουν μέσα στην τάξη τους καθηγητές τους με το κεφάλι ψηλά και όχι ταπεινωμένους.

Σημειώνεται πάντως ότι οι καθηγητές δεν επιθυμούν τις καταλήψεις καθώς τα υπό κατάληψη σχολεία δεν προσμετρώνται στα ποσοστά της απεργίας τους.

Υπό κατάληψη, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το thebest.gr,  βρίσκονται από σήμερα το 7ο Γυμνάσιο, 9ο Γυμνάσιο,  το 17ο Γυμνάσιο, το 18ο Γυμνάσιο, 20ο Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο Καστριτσίου, το 12ο Γυμνάσιο., αλλά και το Γυμνάσιο Κάτω Αχαϊας.

Στο χορό των καταλήψεων και τα Λύκεια, καθώς ήδη τελούν υπό κατάληψη το 4ο ΓΕΛ, το 11ο ΓΕΛ, το 3ο ΓΕΛ, το 6ο ΓΕΛ, το 7ο ΓΕΛ, το 5ο ΓΕΛ, το  8ο ΓΕΛ, το 13ο  ΓΕΛ και το ΓΕΛ Κάτω Αχαϊας, καθώς και το 20ο  ΕΠΑΛ, το 6ο ΕΠΑΛ και το ΕΠΑΛ Κάτω Αχαϊας. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις