Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κατακρεούργησαν τα πεύκα της Αγ.Παρασκευής στα Ταμπάχανα! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Κατακρεούργησαν τα πεύκα της Αγ.Π...

Η ΟΙΚΙΠΑ καταγγέλει τους υπεύθυνους του Ναού

Τα τρία τεράστια  πεύκα, δέσποζαν στον προαύλιο χώρο  της  Αγ.Παρασκευής  στα Ταμπάχανα  και ήταν το σήμα κατατεθέν της περιοχής. Δυστυχώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας οι ιθύνοντες του ναού με επικεφαλής τον ιερέα του, αποφάσισαν ότι έπρεπε να τα πετσοκόψουν  έως αφανισμού τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Όταν ενημερωθήκαμε από τους περιοίκους την προηγούμενη Παρασκευή, μεταβήκαμε στο χώρο όπου είχε ήδη ξεκινήσει  η διαδικασία κοπής τους. Συζητήσαμε με τον ιερέα και το νεωκόρο της εκκλησίας όπου μας είπαν ότι επρόκειτο απλά να κόψουν κάποιες κλάρες  ιδιαίτερα υψηλές που έφταναν σε γειτονικά σπίτια  ή στο ναό και δημιουργούσαν πρόβλημα. Μάλιστα ζήτησαν και τη γνώμη του δασολόγου μέλους της ΟΙΚΙΠΑ, για το πώς πρέπει να γίνει το κλάδεμα.

Στη συνέχεια όμως, όταν φύγαμε από το σημείο, τα μηχανήματα πήραν μπρος για να αρχίσει η διαδικασία της κατακρεούργησης τους. Παρά το γεγονός ότι επικοινωνήσαμε με το γραφείο του Μητροπολίτη για να του ζητήσουμε να παρέμβει, δεν κατέστη δυνατόν να αποσοβήσουμε την «εκτέλεση» των δένδρων. Το αποτέλεσμα το βλέπετε στις φωτογραφίες με τα θλιβερά απομεινάρια των πεύκων  που δεν πρόκειται φυσικά να «ξαναπετάξουν».

Το ερώτημα που προκύπτει είναι  προφανές:  Σε μια πόλη και σε μια περιοχή που σφύζει από το μπετόν και το τσιμέντο, είναι δυνατόν να καταστρέφονται αιωνόβια δένδρα που βελτιώνουν σημαντικά το μικροκλίμα της περιοχής και μάλιστα αυτό να γίνεται με τις ευλογίες της εκκλησίας;

Η ΟΙΚΙΠΑ θα καταγγείλει στην Πολεοδομία αυτή την απαράδεκτη ενέργεια αφού ισοδυναμεί με κοπή δένδρων χωρίς να υπάρχει η σχετική άδεια και ελπίζει να μην επαναληφτεί αυτό  το θλιβερό αυτό φαινόμενο  που πέρα από την  έλλειψη ευαισθησίας, αποτελεί εγκληματική ενέργεια σε βάρος της ποιότητας της ζωής μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις