Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τον έβγαλαν σε διαθεσιμότητα . . . εκ παραδρομής!

 Τον έβγαλαν σε διαθεσιμότητα . . . εκ παραδρομής!

Πολλά τα… «λάθη»

Τι κι αν εξαιρούνται τα ΑΜΕΑ, τι κι αν όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν  τις νόμιμες διαδικασίες πρόσληψης, στην Ελλάδα της αναλγησίας η διαθεσιμότητα είναι μια «μπίλια» και σε όποιον κάτσει, για να ξεκινήσει μετά έναν αγώνα για να αποδείξει τα αυτονόητα και να διεκδικήσει όσα άδικα δεν του αποδίδονται…


Μια τέτοια περίπτωση είναι του κ. Παντελή Παπαναγιώτου πρώην προέδρου του Νομαρχιακού Τμήματος Ηλείας ΑΜΕΑ και νυν μέλους της Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Δυτ. Ελλάδας, ο οποίος εργάζεται στο δήμο Ήλιδας.

Πολλά τα… «λάθη»

Παρόλο που τα στοιχεία του, εστάλησαν επανειλημμένα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης,  ο κ. Παπαναγιώτου τέθηκε σε διαθεσιμότητα και πλέον λαμβάνει το 75% του μισθού και σε μια χρονική συγκυρία που κινδυνεύει να χάσει και το ίδιο του το σπίτι, αφού δεν μπορεί να καταβάλλει τις  δόσεις του στεγαστικού δανείου.

«Εγώ προσλήφθηκα και με το κριτήριο του ΑΜΕΑ και όλες τις απαιτούμενες διαφανείς διαδικασίες που όριζε ο σχετικός νόμος. Υπάρχουν κριτήρια, υπάρχουν πίνακες και όλα αυτά τα διαπίστωσαν οι αρμόδιοι και απλά είπαν ότι έγινε λάθος.

Ωστόσο, λαμβάνω μισθό κατά 75% μικρότερο στον ήδη μειωμένο και τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Δυστυχώς, είναι πολλά τα άτομα με αναπηρία που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα από λάθος του υπουργείου», επεσήμανε χθες στην εφ. «Πρωινή» ο κ. Παπαναγιώτου.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι σε μια χρονική συγκυρία που η κοινωνία μαστίζεται από την κρίση θα έπρεπε να λαμβάνονται μέτρα στήριξη των ΑΜΕΑ, αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, με τις μειώσεις μισθών, την καθυστέρηση των επιδομάτων Πρόνοιας, την έλλειψη γενοσήμων και τα εκτός λίστας φαρμάκων.

«Αυτή η αντιμετώπιση έχει ως συνέπεια οι οικογένειες να διαβιούν στα όρια της φτώχειας και πολλοί να κινδυνεύουν να χάσουν μέχρι και το σπίτι τους, όπως εγώ. Πώς να δίνω τις δόσεις όταν παίρνω μισθό σε ποσοστό 75% και δεν γνωρίζουμε πότε  θα γίνει η ανάκληση της διαθεσιμότητας για να λάβουμε και το 25% που έχει πάψει να μας αποδίδεται αδίκως, λόγω ενός ήδη αναγνωρισμένου διοικητικού λάθους από την πλευρά του υπουργείου;…», αναρωτιέται ο κ.Παπαναγιώτου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις