Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα: Το ΔΗΠΕΘΕ γέμισε ένα φορτηγό με τρόφιμα - Συγκινητική ανταπόκριση στο φιλανθρωπικό «Μουσικό παντοπωλείο» - Φωτό & Βίντεο

Πάτρα: Το ΔΗΠΕΘΕ γέμισε ένα φορτηγό με τ...

Παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων»

Σημαντική ήταν η ανταπόκριση των Πατρινών στο φιλανθρωπικό «Μουσικό Παντοπωλείο» που πραγματοποίησε το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας χθες Δευτέρα 11 Ιουνίου στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων» μετά από ιδέα της προέδρου του θεάτρου Νανάς Πατρώνη και του συνθέτη Γιώργου Δίπλα. Όλοι οι θεατές που ήρθαν χθες για να παρακολουθήσουν την μουσική παράσταση δεν πλήρωσαν εισιτήριο αλλά έφεραν μαζί τους συσκευασμένα προιόντα και τρόφιμα τα οποία και παρέλαβαν ο πρόεδρος του Κοινωνικού τομέα του Δήμου Πατρέων Θεοχάρης Μασσαράς και η Μαρία Τριπολιτσιώτη που είναι η υπεύθυνη της Τράπεζας Τροφίμων του Δήμου και της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Το ενδιαφέρον και συγκινητικό στοιχείο της χθεσινής βραδιάς ήταν ότι οι σακούλες με τα προιόντα που προσφέρθηκαν από τους θεατές για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας γέμισαν σχεδόν ένα φορτηγό. Επίσης το καλό παράδειγμα έδωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς και η σύζυγος του Μαριλένα οι οποίοι έφεραν και πρόσφεραν για τον φιλανθρωπικό αυτό σκοπό πολλά τρόφιμα.

Συγκεντρώθηκαν κυρίως λάδι, ζυμαρικά, κουτιά γάλα, όσπρια και άλλα είδη που θα δοθούν σε οικογένειες της Πάτρας που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα καθημερινής επιβίωσης. Εκτός ωστόσο του φιλανθρωπικού χαρακτήρα η εκδήλωση είχε και σημαντικό καλλιτεχνικό χαρακτήρα και αντίκτυπο καθώς ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους. Μάλιστα ακούστηκε η πρόταση να επαναληφθεί το «Μουσικό Παντοπωλείο» και το καλοκαίρι ενδεχομένως στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς περιλάμβανε τέσσερα μέρη. Στο πρώτο εμφανίστηκε το Alma 3 που είναι νεοσυσταθέν τρίο ακορντεόν από τους Γιώργο Δίπλα, Απόστολο Τσέφο και Παναγιώτη Στούρα οι οποίοι παρουσίασαν ένα απόσπασμα από τη πρόσφατη παράστασή τους «Εαρινή Σύναξις» με μουσικές των Ευανθία Ρεμπούτσικα, Σταμάτη Κραουνάκη, Nino Rota, Kurt Weill και Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με κουαρτέτο κιθάρας με τους Μαρία Καβούνη, Βασίλη Παντελή, Χρύσα Κουνινιώτη και Δημήτρη Κουτουβάλα που παρουσίασαν το έργο 5 piezas artesanales του M.P.Pujol ενώ στο τρίτο μέρος οι Γιάννης Παναγιωτόπουλος, Χρήστος Τσαντούλης, Γιάννης Τσεντούρος ταξίδεψαν το κοινό εκεί όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση κι εκεί όπου δύο κουλτούρες διαφορετικές αρμονικά συστήνουν ένα μαγικό ταξίδι με ήχους χρώματα και αρώματα.

Ο επίλογος της βραδιάς ήταν ένα χαρακτηριστικό μουσικό απόσπασμα με τίτλο «Όταν γεννιέται ο Άνθρωπος» από την σε εξέλιξη καινούργια παράσταση των Γιώργου Δίπλα και Δώρας Πετρίδη, με τη συμμετοχή του ηθοποιού και σκηνοθέτη Διονύση Βούλτσου και σε κείμενα της δημοσιογράφου Γιώτας Κοντογεωργοπούλου.

 

Το απόσπασμα περιλάμβανε λαικά τραγούδια των Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Παπαιωάννου, Ξαρχάκου Περιστέρη, Κραουνάκη και άλλων, σε μια προσωπική και εντελώς ιδιαίτερη μουσική ανάγνωση.

Ανάμεσα στο κοινό ήταν εκτός από τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά και τη σύζυγο του, η πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Νανά Πατρώνη, το μέλος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Χαριτίνη Καρλιαύτη-Σαρδελιάνου, η ηθοποιός και υποψήφια βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου, ο ηθοποιός Διονύσης Βούλτσος, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σιγαλός και Αχιλλέας Γεωργακόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλέξης Σκαρμέας, Μαριάννα Σταματιάδου, Τασία Μανωλοπούλου-Νικολοπούλου, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ΔΗΠΕΘΕ Σοφία Μαυρίδη, η δημοσιογράφος Μιμίκα Χριστοδουλοπούλου, η ηθοποιός Βάσω Σακελλάρη, κ.α.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View