Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Μια νοσταλγική βραδιά από το Μουσικό Σχολείο Πατρών

Μια νοσταλγική βραδιά από το Μουσικό Σχο...

Η αίθουσα πλημμύρισε από πολίτικες και σμυρναίικες μελωδίες

Με μεγάλη επιτυχία εμφανίστηκαν οι μαθητές και μαθήτριες του Παραδοσιακού Συνόλου του Μουσικού Σχολείου Πατρών, στην αίθουσα Αίγλη του πολυχώρου Veso Mare την Δευτέρα 14 Μαΐου 2012. Η κατάμεστη αίθουσα πλημμύρισε από πολίτικες και σμυρναίικες μελωδίες, με το κοινό να σιγοτραγουδά τραγούδια που επιβίωσαν μέσα από την μνήμη και μεταδόθηκαν από γενιά σε γενιά αποτυπώνοντας το στίγμα του ελληνισμού στον κόσμο.

Με σεβασμό στην παράδοση και με ισχυρό το αίσθημα της ευθύνης για την διατήρηση της, ο καθηγητής του σχολείου και υπεύθυνος της εκδήλωσης κος Γαλάνης Δημήτρης, επέλεξε αντιπροσωπευτικά καθιστικά, συρτά, καλαματιανά και χασάπικα της Μ. Ασίας, της Θράκης, της Μακεδονίας, της Πόλης και της Ρούμελης, τα οποία συνόδεψαν οι καθηγητές του σχολείου:  Παναγιώτης Άννινος βιολί - Δήμητρα Αψώμοτου μαντολίνο - Χάρης Ζωιδάκης λαούτο, πολίτικη λύρα - Ανδρέας Μπένος κιθάρα - Τίνα Ντουφεξιάδου βιολοντσέλο - Χάρης Πεγιάζης κοντραμπάσο - Νεκτάριος Πιτσιούγκας ταμπουρά - Ορέστης Ραυτόπουλος ακκορντεόν - Γιώργος Σκηπητάρης κλαρίνο - Διονύσιος Σκλαβενίτης μπουζούκι - Βασίλειος Στάμου παραδοσιακά κρουστά - Παναγιώτης Τσάκος λαϊκή κιθάρα (έκτακτη συμμετοχή).

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαιτέρως στους νεαρούς μαθητές που, παρά την ξενομανία της εποχής μας, επέλεξαν να καταδυθούν στις ρίζες της παράδοσης και να ανοίξουν επικοινωνιακές οδούς με το μέλλον, μεταδίδοντας και αυτοί με την σειρά τους τα διδάγματα του πολιτισμού μας στις επόμενες γενιές.

(Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου)

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View