Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Καρναβάλι – Χαρά – Μνήμες – Πάθος»

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Καρναβάλι – Χαρά...

Στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά

Παρουσία  πολλών φίλων του πατρινού καρναβαλιού, των εικαστικών και της φωτογραφίας, άνοιξε χθες (Τετάρτη) τις πύλες της  στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά, η έκθεση  «Καρναβάλι – Χαρά – Μνήμες – Πάθος» με έργα των Χάρη Αναγνωστόπουλου,  Κίττυς Σταγκοπούλου,  Γιάννας Δημητροπούλου  και Βασίλη Καραβασίλη.  Μέσα  από τα εκθέματα επιχειρείται η προσέγγιση στιγμών του Πατρινού Καρναβαλιού  από το παρελθόν και το παρόν με στόχευση στο μέλλον.

Παρά  τη διαφορετική υφή και τεχνοτροπία των έργων, το γεγονός ότι αυτά προσεγγίζουν το Πατρινό Καρναβάλι σε όλες του τις εκφάνσεις, μεταδίδουν στον επισκέπτη τη μοναδικότητα της καρναβαλικής αύρας.

Κοινό σημείο αναφοράς των συμμετεχόντων στην έκθεση, η δημιουργία, η ευρηματικότητα και η τέχνη, στοιχεία που αποτελούσαν πάντα και  αναπόσπαστο κομμάτι του κορυφαίου θεσμού της Πάτρας και εκ των κορυφαίων κοινωνικών και πολιτιστικών θεσμών της χώρας σε ορισμένες παραμέτρους του.

Στους χώρους των παλαιών Λουτρών η ατομική δημιουργία, μετατρέπεται σε ομαδικότητα, η οποία άλλωστε αποτελεί και το κυρίαρχο στοιχείο του πατρινού καρναβαλιού.

Η εικαστική  και φωτογραφική προσέγγιση του  καρναβαλιού της Πάτρας, έρχεται  φέτος στο προσκήνιο,  μέσα από την πραγματοποίηση της έκθεσης που διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καρναβάλι Πάτρας.

Η έκθεση θα δι8αρκέσει έως  τις 28 Φεβρουαρίου και θα λειτουργεί από τις 10:00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και από τις 6.00 το απόγευμα έως τοις 9.00 το βράδυ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View