Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση του «Φωκαέως»

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση του «Φωκαέως»

Πού πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στον Ι. Ν. Αγ. Ανδρέου Πατρών

Στο πλαίσιο των «Πρωτοκλητείων 2011» πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στον Ι. Ν. Αγ. Ανδρέου Πατρών, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ιερέων και ιεροψαλτών, πολιτικών, στρατιωτικών και δημοτικών Αρχών της πόλης, η συναυλία της χορωδίας «Θεόδωρος Φωκαεύς» από την  Ι. Μ. Πατρών σε συνεργασία με τον Βυζαντινό χορό «Φωνές Ασμάτων» από την Ι. Μ. Πειραιώς. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου της χορωδίας «Φωκαεύς» Γεωργίου Βέργου, ο οποίος αναφέρθηκε στη 6ετή μουσική πορεία του χορού και τις συμμετοχές του στον θεσμό των Πρωτοκλητείων, αλλά και τις υπόλοιπες δραστηριότητες της χορωδίας. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, η χορωδία έψαλλε ύμνους προς τιμή του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέα και ύμνους της μεγάλης Θεομητορικής εορτής «των Εισοδίων της Θεοτόκου», υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου Χαράλαμπου Θεοτοκάτου. Εξαιρετικές ήταν και οι μονωδίες που απέδωσαν οι υμνωδοί Σ. Καρυτινός και Ν. Καραβιώτης. Η χορωδία είχε ακόμη την τιμή να φιλοξενήσει στη σύνθεσή της, δύο από τους  εκλεκτότερους ιεροψάλτες της πόλης μας, τους Πρωτοψάλτες Σαββανή Ανδρέα και Μπαρούτα Φώτιο, οι οποίοι με τη εμπειρία και την ποιότητά τους συνέβαλαν στο θαυμάσιο τελικό άκουσμα του χορού.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας έψαλλε η φιλοξενούμενη χορωδία «Φωνές Ασμάτων» υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου Ευάγγελου Σφακιανάκη. Ο βυζαντινός χορός παρουσίασε επιλεγμένα μέλη απ’ όλο το Εκκλησιαστικό έτος, σε κατανυκτικό τόνο και σύμφωνα με το Πατριαρχικό ύφος.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ,. Χρυσοστόμου, ο οποίος έδωσε εκ μέρους του «Φωκαέως», αναμνηστικό δώρο στον χοράρχη της χορωδίας της Ι. Μ. Πειραιώς και απένειμε τιμητική διάκριση σε τρείς διακεκριμένους Πρωτοψάλτες της πόλης μας τους: Aθανάσιο Παπαναγιώτου, Ανδρέα Σαββανή και Φώτιο Μπαρούτα τιμώντας τους για την προσφορά τους στον χώρο της Βυζαντινής μουσικής, αλλά και για την υλική και ηθική συμπαράστασή τους προς τον Βυζαντινό χορό «Φωκαεύς».

Στην συναυλία παρευρέθησαν μεταξύ των άλλων  οι πολιτευτές κ. Δ. Τριανταφυλλόπουλος και Αγγ. Τσιγκρής,  ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικού Τομέα και εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Θ. Μασσαράς, ο  Πρόεδρος του πολιτιστικού Τομέα  κ. Αντ. Σκιαθάς, ο  Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Ν. Μακρής, ο δημοτικός σύμβουλος  κ. Π. Ρηγάτος, ο υποστράτηγος κ. Δ. Θεοδωρίτσης, ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής κ. Επ. Βλάχος, οι Πρωτοψάλτες : Αθ. Παπαναγιώτου,  Αρ. Ροδόπουλος, Αρ. Μπουχάγιερ, Στ. Σκαρπέλος, Π. Αναστασόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος  και Αθ. Κωστίρης. Μετά το πέρας της μουσικής συνάντησης, παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν της χορωδίας «Φωνές Ασμάτων», στο Πνευματικό κέντρο του Ι. Ν. Αγ. Σοφίας Πατρών, από τον προϊστάμενο του ναού π. Ερμόλαο Μασσαρά και το Συμβούλιο  του «Φωκαέως».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View