Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Γιώργος Πάντζας εκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιώργος Πάντζας εκλέχθηκε βουλευτής με...

Ο αγαπητός πρωταγωνιστής και πολιτικός πήρε την 3η έδρα του κόμματος στην περιφέρεια Αττικής

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τον Γιώργο Πάντζα μέσα από την δουλειά του ως ηθοποιός σε αγαπημένες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και σε θεατρικές παραστάσεις. Ωστόσο ο βετεράνος αυτός καλλιτέχνης που είναι πλέον 75 ετών (ηλικία που δεν του φαίνεται είναι αλήθεια) ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια και με την πολιτική και στις χθεσινές εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου κατόρθωσε να εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας την 3η έδρα που κατέκτησε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στην Αττική.

Τις άλλες δύο έδρες κέρδισαν ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος και ο δημοσιογράφος Νάσος Αθανασίου. Ο Γιώργος Πάντζας έχει γεννηθεί στο Παγκράτι και είναι μοναχοπαίδι. Ο πατέρας του, Σπύρος, ήταν ποιητής, αλλά πέρασε λόγω των πολιτικών του φρονημάτων 17 ολόκληρα χρόνια εξόριστος. Λόγω της απουσίας του πατέρα του από την οικογένεια μεγάλωσε στην Καισαριανή με το θείο του, γυμνασιάρχη Αναγνωστόπουλο.

Ο Γιώργος Πάντζας βγήκε από νωρίς στη βιοπάλη εργαζόμενος σε ένα κατάστημα υφασμάτων ενώ παράλληλα φοιτούσε στο 7ο Νυχτερινό Γυμνάσιο Παγκρατίου, από το οποίο αποφοίτησε το 1955. Στη συνέχεια πέρασε με άριστα στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου ενώ φοίτησε και στην Ανώτερη Σχολή Κινηματογράφου.

Με τη σύζυγό του Στέλλα ο αγαπητός ηθοποιός έχει αποκτήσει δύο παιδιά, την Καίτη και τον επίσης ηθοποιό, Σπύρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη επαφή του Γιώργου Πάντζα με τα κοινά, ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ’50 με την ΕΔΑ.

Στα κατοπινά χρόνια συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη του οποίου είχε κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής το 1986.

Το 1994 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκε στο ΔΗΚΚΙ του Δημήτρη Τσοβόλα του οποίου και ήταν σημαίνον στέλεχος. Με το ΔΗΚΚΙ ο Γιώργος Πάντζας, κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις ενώ τις χρονιές 2002 και 2006 ήταν υποψήφιος νομάρχης Ανατολικής Αττικής με το συνδυασμό της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας».

Με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Πάντζας ήταν υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές του 2007 στην ίδια εκλογική περιφέρεια, όπως και σήμερα.

Στόχος του όπως έχει χαρακτηριστικά δηλώσει είναι η μεγάλη ενότητα της Αριστεράς, όπου θα συμμετέχουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, η Δημοκρατική Αριστερά και όλοι οι ανένταχτοι.

Από τις ωραίες και χαρακτηριστικές του παρουσίες στον κινηματογράφο ήταν πλάι στην Αλίκη Βουγιουκλάκη στην «Λίζα και η άλλη» το 1961 και στη «Σωφερίνα» το 1964, στο «Μικροί και μεγάλοι εν δράσει» το 1963 όπου έπαιξε πλάι στην Μαίρη Αρώνη, στην κωμωδία "Κάνε με πρωθυπουργό" με τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο και το Νίκο Ρίζο το 1965 και στο μιούζικαλ «Μαριχουάνα στοπ» του Γιάννη Δαλιανίδη το 1971.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις