Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Ντρέπομαι για ό,τι έγινε αλλά το έκανα για τα παιδιά μου" - Η καθαρίστρια που καταδικάστηκε γιατί πλαστογράφησε απολυτήριο δημοτικού εξομολογείται...

"Ντρέπομαι για ό,τι έγινε αλλά το έ...

Τι λέει μέσα από τη φυλακή

Ευγνωμοσύνη για το απέραντο κύμα συμπαράστασης που εκδηλώθηκε σε όλη τη χώρα μόλις έγινε γνωστή η περίπτωσή της νιώθει η 53χρονη καθαρίστρια από το Βόλο που φυλακίστηκε στις 6 Νοεμβρίου όταν το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας την καταδίκασε σε 10ετή κάθειρξη επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του δημοτικού για να προσληφθεί.

Μέσα στις φυλακές της Θήβας, η καθαρίστρια παρακολουθεί με ντροπή, δέος και απέραντη ευγνωμοσύνη το κύμα συμπαράστασης που εκφράζεται στο πρόσωπό της. Είναι οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε η ίδια με τη φωνή της, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής, να σπάει από συγκίνηση,, μιλώντας στην εφημερίδα Ταχυδρόμος.

Η γυναίκα έφθασε μέχρι την 5η δημοτικού και όπως λέει η ίδια παραχάραξε το απολυτήριο του σχολείου για να προσληφθεί στο δημόσιο.

Μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου παρενέβη στο ζήτημα και έχει ζητήσει ήδη να της διαβιβαστεί η απόφαση του Δικαστηρίου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος της καθαρίστριας, Γιώργος Σινέλης, δήλωσε ότι το αίτημα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και θα κατατεθεί και η αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής που επέβαλε το Εφετείο.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Η καθαρίστρια πήγε στο Δημοτικό Σχολείο (άλλης πόλης από την οποία διαμένει) όπου φοιτούσε και πήρε ένα πιστοποιητικό. Αυτό έγραφε επάνω πως είχε φοιτήσει την Ε΄ Τάξη, όμως αυτή σύμφωνα με το δικαστήριο, το άλλαξε και το έκανε Στ’ Τάξη. Με αυτήν την πράξη της «απέκτησε» τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν για να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού που προκηρύχτηκε από το τότε υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η αρμόδια επιτροπή αλλά και το τότε ΔΣ του Σταθμού τη διόρισαν από το μακρινό 1996. Από τότε μέχρι σήμερα της καταβλήθηκαν μεικτές αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με το δικαστήριο. Κατά τη διάρκεια της υπεράσπισης της γυναίκας, αναφέρθηκε αρχικά πως η ίδια μεγάλωσε μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Έκανε αυτήν την πράξη όπως τονίστηκε για να συντηρήσει άμεσα την οικογένειά της που το είχε μεγάλη ανάγκη. Αναφέρθηκε επίσης πως η εργασία που παρείχε ήταν εντελώς άσχετη με το προσόν που απαιτούσε η προκήρυξη. Τέλος ειπώθηκε πως κατά τη διάρκεια της εργατικής της θητείας στη συγκεκριμένη θέση όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε ζήλο και αφοσίωση προσκομίζοντας μάλιστα και μια σχετική έκθεση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις