Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πέρασαν την πόρτα του Κορυδαλλού Παπαντωνίου - Κουράκου - Μόνος του στο κελί στην πτέρυγα της 17Ν ο Γιάννος - ΒΙΝΤΕΟ

Πέρασαν την πόρτα του Κορυδαλλού Παπαντω...

Το σκεπτικό της απόφασης προφυλάκισης

Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκαν υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η κ. Κουράκου θα κρατηθεί σε κελί του τμήματος των γυναικείων φυλακών με άλλες συγκρατούμενες ενώ, ο σύζυγός της θα κρατηθεί στην πτέρυγα που είχε φτιαχτεί για την υπόθεση της 17Ν (πλέον δεν κρατείται κανείς από τους καταδικασθέντες σε αυτήν την πτέρυγα).
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός θα είναι μόνος στο κελί του, ενώ οι ώρες προαυλισμού αυτής της πτέρυγας, η πρόβλεψη είναι να είναι διαφορετικές από εκείνες του υπόλοιπου σωφρονιστικού καταστήματος.

ΒΙΝΤΕΟ

Γιατί κρίθηκαν προφυλακιστέοι Γιάννος Παπαντωνίου και Σταυρούλα Κουράκου - Το σκεπτικό της απόφασης


Η απόφαση για την προφυλάκισή τους του «πάγωσε» το ζεύγος Παπαντωνίου.Αρχικά έμειναν σε ένα γραφείο στο Μεταγωγών και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η ψυχολογική τους κατάσταση ήταν πολύ άσχημη.

Στην συνέχεια μεταφέρθηκαν σε διαφορετικά κελιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης και των δυο υπήρχε μόνιμα αστυνομικός έξω από τα κελιά τους για να τους ελέγχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Σταυρούλα Κουράκου επισκέφθηκε ο αδερφός της και οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν ήταν πολύ συγκινητικές.

Η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα συνομίλησε στη μια τα ξημερώματα με τον Γιάννο Παπαντωνίου και όπως αποκάλυψε στην εκπομπή Μαζί σου της Τατιάνας Στεφανίδου τα πρώτα του λόγια ήταν: «Ήρθε η καταστροφή». «Ήταν σαν να είχε σκοτωθεί κάποιος δικός του σε τροχαίο», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι ο πρώην υπουργός της είπε: «Μας ξεγέλασε το στυλ της ανακρίτριας. Ήταν τόσο ευγενική, τόσο καλή. Φάνηκαν ότι πείστηκαν από τις απολογίες μας και από τα στοιχεία που δώσαμε. Τόσο πολύ που νομίζαμε ότι δεν θα προφυλακιστούμε».

Η απόφαση για την προφυλάκιση στηρίχτηκε σε κάποια σημεία από τα οποία φαίνεται  το ζεύγος να είναι ύποπτο φυγής. Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σκεπτικό ανακριτών και εισαγγελέα, που αργά χθες τη νύχτα αποφάσισαν την προφυλάκισή τους.

Στο ένταλμα της προσωρινής τους κράτησης υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις λόγοι για τους οποίους θεωρήθηκε επιβεβλημένη η προφυλάκισή τους. Για τον Γιάννο Παπαντωνίου και την Σταυρούλα Κουράκου κρίθηκε ότι:

Γιάννος Παπαντωνίου - Σταυρούλα Κουράκου: Ο γάμος, η περιουσία, οι βίλες στην Κηφισιά και τη Σύρο, η Ελβετία και... ο Κορυδαλλός

 

Στις φυλακές Κορυδαλλού σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου

Είναι ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό καθώς έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί. Είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων (εάν παραμείνουν δηλαδή ελεύθεροι, είναι πιθανό να συνεχίζουν το -κατά το κατηγορητήριο- ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Τέλος, δεν συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, την αμφισβήτησαν.

Η απολογία Παπαντωνίου κράτησε περί τις 18 ώρες και διεξήχθη επί δύο ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη, ενώ επί πέντε ώρες απολογήθηκε χθες η σύζυγός του. Το κατηγορητήριο βαρύ το οποίο αποτελούσε ολόκληρο τόμο, πάνω από 650 σελίδες, αποτέλεσε τη βάση των πολύωρων απολογιών, οι οποίες ελήφθησαν από την ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και τον επίκουρο ανακριτή Γεώργιο Ευαγγέλου.

Κατά την πολύωρη απολογία του ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε σε βροχή ερωτήσεων σχετικά με τη σύμβαση για αναβάθμιση του προγράμματος για έξι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού που υπεγράφη επί των ημερών του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Αρνήθηκε τα του κατηγορητηρίου, ότι η υπογραφή της σύμβασης αυτής προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό δημόσιο, η οποία αποτιμάται σε 400 εκατ. ευρώ και υποστήριξε ότι αν η σύμβαση αυτή ακυρωνόταν, τότε θα είχε υποστεί βλάβη το δημόσιο συμφέρον.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που αντιμετώπιζε ο ίδιος και η σύζυγός του ως συνδικαιούχος κάποιων λογαριασμών του, ο πρώην υπουργός σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε ότι πήρε χρήματα για τη σύμβαση των φρεγατών, και επέμεινε στην αρχική του θέση ότι δεν υπήρξε αποδέκτης παράνομων πληρωμών.

Με χειροπέδες ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του στη ΓΑΔΑ - Ο πρώην υπουργός τα έβαλε με τον Πολάκη

 

πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ kathimerini.gr newsit

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις