Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Πανελλήνιες διαστάσεις παίρνει η φρίκη της φάρμας με τα νεκρά ζώα- Από το εξωτερικό ήρθε η αρχική καταγγελία!

Αχαΐα: Πανελλήνιες διαστάσεις παίρνει η ...

Την Παρασκευή σε δίκη ο ιδιοκτήτης

Πανελλήνιες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με την φάρμα άγριων ζώων που λειτουργεί στη Δυτική Αχαΐα όπου, μετά από καταγγελίες που ήρθαν από το εξωτερικό, έγινε αυτοψία της Αστυνομίας και βρέθηκαν περίπου 10 νεκρά ή σε τραγική κατάσταση ζώα. Η κινητοποίηση των ελληνικών φιλοζωικών οργανώσεων ξεκίνησε μετά από καταγγελία της διεθνούς φήμης οργάνωσης Born Free η οποία ενημέρωση της Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Η ενημέρωση αυτή έγινε πριν από δύο μήνες και αμέσως σήμανε συναγερμός προκειμένου να συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία που θα επέτρεπα την επίσημη ενημέρωση των τοπικών Αρχών. Όπως εξηγεί η πρόεδρος της ΠΦΠΟ, Αναστασία Μπομπολάκη:

«Η φήμη του κέντρου αυτού είχε φθάσει στο εξωτερικό από όπου ειδοποιηθήκαμε πριν 2-3 μήνες. Στο διάστημα αυτό προσπαθήσαμε να συλλέξουμε στοιχεία για το ποια είναι η πραγματικότητα για να μην λέμε πράγματα που δεν ισχύουν. Το κέντρο είναι γνωστό στους οργανισμούς της Ε.Ε. εδώ και αρκετούς μήνες. Δυστυχώς αυτό που συμβαίνει στην περιοχή δεν είναι μόνο τοπικό περιστατικό αλλά παρατηρείται σε όλη την χώρα. Πήγαν εθελοντές της περιοχής κι έγιναν αυτόπτες μάρτυρες θανάτου ζώων, εκτός από αυτά που είδαν οι αστυνομικοί με τα ίδια τους τα μάτια, ζώα να πεθαίνουν μπροστά τους, δεμένα κ.α..», σημειώνει η κυρία Μπομπολάκη.

Η δίκη του υπευθύνου της φάρμας έχει οριστεί για τις 13:30 της Παρασκευής στα δικαστήρια Πατρών και φιλόζωοι της αχαϊκής πρωτεύουσας καλούν τους πολίτες να δώσουν δυναμικό παρόν.

Το αρχικό πρόστιμο που έχει επιβληθεί στην επιχείρηση αγγίζει τα 60.000 ευρώ όμως η πρόεδρος της ΠΦΠΟ εκτιμά ότι το τελικό ποσό να αυξηθεί κατά πόλύ καθώς την ώρα που έκαναν την αυτοψία οι αστυνομικοί βρέθηκαν στους χώρους του κέντρο 10 νεκρά ή σε άθλια κατάσταση ζώα, για το καθένα εκ των οποίων προβλέπεται πρόστιμο 30.000 ευρώ.

«Το αδίκημα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Πάρα πολλά ζώα έχουν χάσει την ζωή τους και θα προσπαθήσουν οι αρμόδιες αρχές να διευκρινίσουν όλη αυτή την κατάσταση.  Είναι πολύ λυπηρό αυτά τα περήφανα ζώα να βρίσκονται φυλακισμένα πίσω από τα κάγκελα. Είναι εξαιρετικά λυπηρό να πηγαίνουμε να παιδάκια να βλέπουν αυτό το αντιεκπαιδευτικό θέαμα της άγριας ζωής μέσα στη φυλακή της.

Πιστεύουμε ότι οι Αρχές στην Πάτρα ενήργησαν άμεσα μετά τις δικές μας προσπάθειες να αναδείξουμε το θέμα. Είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους. Ο τελικός μας στόχος είναι να σταματήσει αυτή η κατάσταση αίσχους κα να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες προς του υπαίτιους, εφόσον υπάρχουν, κι είναι φανερό ότι υπάρχουν. Να ακολουθήσουν και όλες οι υπόλοιπες ενέργειες από το δασαρχείο, την κτηνιατρική, την Εισαγγελία, την Αστυνομία κ.α. για να μπει ένα τέλος», επισημαίνει η κυρία Μπομπολάκη.

Όπως μας εξηγεί από την πλευρά της η Πατρινή εθελόντρια-φιλόζωη Άντα Δημοπούλου που, σε συνεννόηση με την ΠΦΠΟ βρέθηκε στο κέντρο και συνέβαλε στην δημοσιοποίηση του θέματος, απώτερος σκοπός είναι να βρεθεί τρόπος ώστε να αποκατασταθούν τα ζώα που έχουν επιβιώσει, εάν τελικά κλείσει η φάρμα.

«Έχει γίνει προετοιμασία, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο αλλά αισιοδοξούμε ότι τελικά θα υπάρξει αίσιο τέλος για τα ζώα που έχουν γλιτώσει», υπογραμμίζει η κυρία Δημοπούλου.

 

Σοκάρουν οι εικόνες από πολυχώρο κοντά στην Πάτρα, με ζώα δεμένα, να λιμοκτονούν και να σπαρταρούν ετοιμοθάνατα δίπλα σε κουφάρια- ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις