Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Τραγανό Ηλείας στο έλεος του χιονιά - Οι παραγωγοί στα όριά τους

Το Τραγανό Ηλείας στο έλεος του χιονιά -...

Βλέπουν το βιος τους να χάνεται αλλά δεν βλέπουν τον ΕΛΓΑ

Μια από τις μεγαλύτερες περιοχές όπου καλλιεργούνται δεκάδες προϊόντα είναι το Τραγανό. Από την περίοδο των Χριστουγέννων έως σήμερα, δέχεται το ένα μετά το άλλο τα χτυπήματα του καιρού. Ο ισχυρός παγετός δεν λείπει κανένα πρωινό από τα χωράφια, ενώ το χιόνι που πέφτει στην περιοχή από το Σάββατο κάνει ακόμα πιο τραγική τη κατάσταση. Σε χιλιάδες στρέμματα, με κηπευτικά και εσπεριδοειδή, η παραγωγή χάνεται.

Οι αγρότες βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού, καθώς από τη μια βλέπουν το βιος τους να χάνεται και από την άλλη δεν βλέπουν τον ΕΛΓΑ να έρχεται για εκτιμήσεις. Καίτοι όπως δηλώνουν έχουν πληρώσει τις εισφορές τους παρά τις αυξήσεις και αποζημιώσεις δεν βλέπουν…


Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τραγανού, Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος σε δηλώσεις του χθες τόνισε πως το χιόνι πέφτει συνέχεια εδώ και τέσσερις ημέρες. «Οι ζημιές είναι σε όλη την περιοχή και είναι τεράστιες. Στα κηπευτικά δεν έμεινε τίποτα, όπως πατάτες, μπρόκολα, κουνουπίδια. Έχει κάψει και τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, παρότι οι παραγωγοί προσπάθησαν να τις προφυλάξουν. Τώρα χτυπά και τα εσπεριδοειδή.

Η περιοχή του Τραγανού είναι πολύ μεγάλη η καλλιέργεια με όψιμες ποικιλίες πορτοκαλιού και μανταρινιού. Είναι η περίοδος που συμπληρώνουν το χυμό τους και στο τέλος θα γίνουν σα σφουγγάρια μέσα. Είχε ρίξει πάλι πριν από 7-8 χρόνια πάλι χιόνι, αλλά το είχε λιώσει αμέσως. Φέτος από τις 23 Δεκέμβρη και μετά έχουμε συνέχεια παγετό στους -5oC. Πλέον θα πάθουν ζημιά τα δέντρα μας».

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις