Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πολλές βόλτες, λίγες αγορές - Φτωχικά Χριστούγεννα -Πώς κινήθηκε η αγορά την τελευταία Κυριακή

Πάτρα: Πολλές βόλτες, λίγες αγορές - Φτω...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Μέτρια η κίνηση

Από τους χειρότερους Δεκεμβρίους των τελευταίων χρόνων, ως προς την αγοραστική κίνηση χαρακτηρίζουν τον φετινό, έμποροι της Πάτρας. Χθες 18 Δεκεμβρίου η αγορά λειτούργησε καθώς ήταν η τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα και η τελευταία του χρόνου κατά την οποία μπορούν να λειτουργήσουν τα καταστήματα.

Φέτος τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πέφτουν Κυριακή και με αυτό το δεδομένο τα μαγαζιά άνοιξαν και την προηγούμενη 11 Δεκεμβρίου, με πολύ περιορισμένα αποτελέσματα εισπρακτικά.

Χθες, όπως διαπιστώνεται ο κόσμος που κυκλοφόρησε στο κέντρο ήταν πολύς αλλά οι αγορές πολύ περιορισμένες.

Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Γιώργος Βαγενάς μιλώντας στο thebest.gr αναφέρει ότι χθες έγιναν κάποιες αγορές αλλά όχι στον βαθμό που θέλαμε και περιμέναμε. Σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή Κυριακή η κίνηση ήταν λίγο πιο κάτω γύρω στο 10% , αλλά περισσότερη σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου. Ευελπιστούμε προπαραμονή και παραμονή των Χριστουγέννων που τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά όλη μέρα και με το δεδομένο ότι θα έχουν καταβληθεί δώρα κλπ, ότι θα πάμε καλύτερα".

Η υπεύθυνη του καταστήματος keep fred Πάτρας Μαρία Κονταδριόπουλου επισημαίνει ότι η αγοραστική κίνηση δεν ήταν ανάλογη της τελευταίας Κυριακής πριν από τα Χριστούγεννα. Η ίδια δηλώνει ικανοποιημένη από τη χθεσινή ημέρα, ωστόσο σε γενικό επίπεδο διαπιστώνει ότι η αγορά δεν κινείται καλά.

Ο Πρόεδρος των Εμπόρων Ιστορικού Κέντρου Πάτρας Δημήτρης Παλούμπης διαπιστώνει ότι "ξεκίνησε η εορταστική περίοδος χθες αλλά δεν είχαμε τις επισκέψεις  που περιμέναμε από την Περιφέρεια, όπως άλλες Κυριακές. Έγινε μια ικανοποιητική έναρξη αλλά περιμέναμε κάτι καλύτερο. Όμως με όλη αυτή την υπερφορολόγηση, τις υποχρεώσεις δεν γίνεται. Έχουμε ουσιαστικά ν΄ανταγωνιστούμε το ίδιο το κράτος. Γενικότερα το τελευταίο τρίμηνο για την αγορά της Πάτρας δεν είναι καλό. Αν κρίνω από μένα που δραστηριοποιούμαι στο εμπόριο είκοσι χρόνια,αλλά και από πολύ παλιότερους συναδέλφους, ο φετινός Δεκέμβριος είναι ο χειρότερος. Αν συνεχίσουμε έτσι φοβάμαι ότι θα είμαστε τον νέο χρόνο πολύ λιγότερα καταστήματα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις