Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Το νεοκλασικό στη Γεωργίου Ολυμπίου που προορίζεται για τη μόνιμη φιλοξενία αστέγων - Μέχρι τότε και για τις κρύες ημέρες στο Παλαιό Αρσάκειο

Πάτρα:Το νεοκλασικό στη Γεωργίου Ολυμπίο...

Οι σκέψεις του Δήμου για την αντιμετώπιση του προβλήματος

O Κοινωνικός Οργανισμός ξεκινάει και φέτος την φιλοξενία Αστέγων πολιτών για τις ημέρες του ψύχους τις στον χώρο του Παλαιού Αρσακείου Πατρών  λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών κατά την διάρκεια της νύχτας.

Η προσέλευση στον χώρο θα γίνεται κατά τις ώρες 20:00-22:00.Ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός καλούν τους ενδιαφερόμενους,  όλους τους συμπολίτες και τις υπηρεσίες που γνωρίζουν περιστατικά αστέγων να ενημερώσουν σχετικά τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο χώρος αφορά σε ανθρώπους με ψυχικά νοσήματα, αλκοολισμό κ.α. που χρειάζονται να φιλοξενηθούν περιστασιακά και εξαιτίας ακραίων καιρικών συνθηκών.

Πάτρα:Ανοίγει το Παλαιό Αρσάκειο για τους αστέγους, λόγω κρύου

Παρακαλούνται πολύ οι πολίτες και οι υπηρεσίες που θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα αν είναι εφικτό να επικοινωνούν σε ώρες εργασίας και σε έκτακτη περίπτωση ψύχους εκτός ωρών εργασίας έως τις 22:00".

Τηλ επικοινωνίας: Τράκα Αμαλία : 2610390972- 6984617546 / Αλέρτα Βάσω 2610390963- 67972357816/ Ψαρρού Αγγελική 2610390968 / 6984617545.

 

Ο Δήμος Πατρέων σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση ακινήτου που θα στεγάσει μόνιμα ανθρώπους που δεν έχουν μόνιμη στέγη.

Ύστερα  μάλιστα από την ένταξη στο νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» του Ανοιχτού Κέντρου Αστέγων και του Δημοτικού Υπνωτηρίου, οι διαδικασίες επιταχύνονται.

Αν και το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων και Υπνωτήριο προβλέπονται από το πρόγραμμα να λειτουργήσουν ξεχωριστά, στους σχεδιασμούς του Κοινωνικού Οργανισμού είναι να συστεγαστούν, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ανάγκες, συμπεριλαμβανομένων και οικογενειών που βρίσκονται χωρίς στέγη ή ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Τα «Ανοικτά Κέντρα Ημέρας Αστέγων» είναι ανοικτές δομές άμεσης πρόσβασης για την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών των αστέγων. Παρέχουν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, καθώς και διασύνδεσης με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας, κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης.

Τα «Υπνωτήρια» είναι δομές άμεσης φιλοξενίας που λειτουργούν μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και καλύπτουν επείγουσες στεγαστικές ανάγκες όσων διαβιούν στο δρόμο. Παρέχουν υπηρεσίες διανυκτέρευσης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής επανένταξης.

Δυτ. Ελλάδα:Το πρόγραμμα αντιμετώπισης της φτώχειας-Οι δομές που ενισχύονται,αυτές που ιδρύονται-Που ζητούνται μάγειρες,κοινωνικοί λειτουργοί και άλλοι 100 εργαζόμενοι

 

Οι πληροφορίες θέλουν τη δημοτική αρχή να σκοπεύει να αναμορφώσει ένα νεοκλασικό κτίριο κτίριο που έχει στην ιδιοκτησία του στη συμβολή της Γεωργίου Ολυμπίου με τη Βύρωνος στο  κέντρο της πόλης.

Πάτρα: Ακίνητο στο κέντρο της πόλης αναζητά ο Δήμος για τη στέγαση των αστέγων

Το κτίριο όμως δεν είναι σε καλή κατάσταση και απαιτούνται εργασίες ανακατασκευής. Για να προκριθεί αυτή η επιλογή θα πρέπει να αναμορφωθεί έτσι ο χώρος ώστε να υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας σε μόνιμη βάση περίπου 190 ατόμων τα οποία θα μπορούν να ενταχθούν στις δυο προαναφερθείσες δομές. Και δεν πρόκειται μόνο για αστέγους αλλά και για οικογένειες που λόγω της κρίσης ζουν σε σπίτια χωρίς ρεύμα και νερό.

Όπως έχει επισημάνει ο πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα Θεοδωρος Τουλγαρίδης στο thebest.gr, το επόμενο διάστημα θα υπάρξει από Κοινωνικό Οργανισμό διακήρυξη για την εξεύρεση του ακινήτου, ενώ παράλληλα θα «τρέξουν» οι διαδικασίες πρόσληψης του προσωπικού.

Από  το πρόγραμμα προβλέπονται οι προσλήψεις 35 με 40 ατόμων, μέσω ΑΣΕΠ, για τις κοινωνικές δομές της Πάτρας. Ήδη από το διοικητικό συμβούλιο του ΚΟΔΗΠ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες έγκρισης των προσλήψεων και υπολογίζεται ότι σε ένα μήνα θα έχουν οριστικοποιηθεί και από το ΑΣΕΠ.

Στα σχέδια του Δήμου,  είναι η νέα δομή να λειτουργήσει σε δυο με τρεις μήνες από σήμερα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις