Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κ. Χριστόπουλος για το θαλάσσιο μέτωπο: Είναι η ώρα για τη μεγάλη μάχη και τη μεγάλη διεκδίκηση

Κ. Χριστόπουλος για το θαλάσσιο μέτωπο: ...

Παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ενόψει της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με αφορμή την επικείμενη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το νέο κυβερνητικό σχέδιο σχετικά με την απόδοση του θαλασσίου μετώπου στους πολίτες της Πάτρας και την αδυναμία της δημοτικής αρχής να εκφράσει μια ρεαλιστική και διεκδικητική αντιπρόταση, ο επικεφαλής της «Νέας Πόλης», Κώστας Χριστόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση - παρέμβαση:

«Πρόκειται για ένα ελλιπές σχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων:

1. Σε κάποια σημεία δεν ταυτίζεται με το γραπτό υπόμνημα του ΟΛΠΑ ΑΕ που το συνοδεύει.

2. Δεν εξασφαλίζεται η συνέχεια του παραχωρούμενου μετώπου, ειδικά στα σημεία μεταξύ της προβλήτας Αγίου Νικολάου, Νόρμαν και μαρίνας θαλασσίων σκαφών. Θεωρούμε απαραίτητη τη συνέχεια της παραχωρούμενης ζώνης, ώστε να εξασφαλίζεται η ελεύθερη διέλευση πεζών και ποδηλάτων.

3. Το τμήμα της χερσαίας λιμενικής ζώνης μεταξύ Αγίου Νικολάου και Γούναρη που υφαρπάζεται από την προσωρινή παραχώρηση του 2012 μπορεί κάλλιστα να χωροθετηθεί στο τμήμα της προβλήτας της Γούναρη που έχει μέτωπο προς την πλευρά της Ιχθυόσκαλας, ώστε να μείνει πραγματικά ελεύθερο το μέτωπο στα σημεία που περιγράφονται με τα στοιχεία «Μ», «Ν» και «Ξ» στο κυβερνητικό σχέδιο. Είναι αδιανόητο να μην ακουμπάει η πόλη τη θάλασσα!

4. Πρέπει να υπάρξει σαφής πρόβλεψη και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για το εμπορικό τμήμα του λιμανιού της Πάτρας, ως προαπαιτούμενο για την οριστική συμφωνία της παραχώρησης.

5. Το τμήμα μεταξύ των προβλητών Αγίου Νικολάου και Νόρμαν, και πίσω από το χώρο ανεφοδιασμού της μαρίνας για τα μεγάλα θαλάσσια σκάφη (μέγα γιοτ) έκτασης περίπου 4-5 μέτρων, πρέπει να μείνει ελεύθερο για να μην διακόπτεται ο περίπατος των Πατρινών και να μην διασπάται η συνέχεια στο απελευθερωμένο θαλάσσιο μέτωπο. Στα πρώτα μέτρα δίπλα στο μόλο της Αγίου Νικολάου δεν προκύπτει καμία ανάγκη ούτε καν για την χωροθέτηση αυτής της ζώνης τροφοδοσίας.

Καλούμε τη δημοτική αρχή, τις δημοτικές παρατάξεις και το λαό της πόλης για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου διεκδίκησης πάνω σε ένα συμφωνημένο πλαίσιο, το οποίο στη συγκεκριμένη συγκυρία μπορεί να αναγκάσει όλους να προσχωρήσουν στη θέση μας.

Είναι η ώρα για τη μεγάλη μάχη και τη μεγάλη διεκδίκηση. Ας πάμε όλοι μαζί!»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις