Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δρίτσας για θαλάσσιο μέτωπο Πάτρας:Η παραχώρηση μπορεί να έχει ολοκληρωθεί σε 6 με 8 μήνες

Δρίτσας για θαλάσσιο μέτωπο Πάτρας:Η παρ...

Συνέντευξη εφ΄όλη της ύλης στο ΑΜΠΕ

Για την οριστική παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας ερωτήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας.Απαντώντας σε ερώτηση για την προ ημερών συνάντησή του με το δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, αλλά και γι το πού βρίσκεται η όλη διαδικασία της παραχώρησης γενικότερα, ο κ. Δρίτσας ανέφερε τα ακόλουθα:

 

Η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου συζητήθηκε πρόσφατα σε συνάντησή σας με τον δήμαρχο της Πάτρας. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για το πού βρίσκεται η διαδικασία; Υπάρχουν διαφωνίες;

Νομίζω ότι φθάσαμε στο τέλος και στην αρχή. Είναι πληρέστατη η κυβερνητική πρόταση. Υλοποιεί και επαυξάνει, αν θέλετε, τη δέσμευση του πρωθυπουργού απέναντι στο λαό της Πάτρας. Χρειάστηκε να μελετήσουμε όλες τις παραμέτρους ώστε να είναι βέβαιη και όχι απλώς μια εξαγγελία.

Προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν εξαγγείλει την παραχώρηση, αλλά αυτή είχε μείνει στα χαρτιά καθώς δεν είχαν προβλεφθεί πολλά πράγματα. Τώρα το σχέδιο υλοποιείται αυξημένο και εμπλουτισμένο σε σχέση με τις παραχωρούμενες εκτάσεις. Είχαμε μια διαφορά, μόνο, με τον δήμαρχο που αφορά την προβλήτα του εμπορικού λιμανιού του Αγίου Νικολάου.

Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η προβλήτα πρέπει να παραμείνει στη δυνατότητα του ΟΛΠΑ σε έκτακτες συνθήκες να μπορεί τη χρησιμοποιεί. Είναι μια λιμενική εγκατάσταση που δεν θα εμποδίσει καθόλου την προβασιμότητα και τη χρήση του ευρύτερου χώρου. Μια λιμενική εγκατάσταση που είναι πληρωμένη από τον ελληνικό λαό, δίνει μια δυνατότητα να καλυφθεί μια οποιαδήποτε ανάγκη, δεν υπάρχει λόγος να την καταργήσουμε.

Η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου θα περιλαμβάνει έργα ανάπλασης και αναψυχής για τον λαό της Πάτρας. Μετά τη συνάντηση, έχουμε αναλάβει την υποχρέωση να στείλουμε αναλυτικό κείμενο στον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή που θα πρέπει να αξιολογηθεί και να συμφωνηθεί.

Πιστεύω ότι η διαδικασία θα μπορεί να τρέξει αμέσως, καθώς δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο και η όλη διαδικασία της παραχώρησης να έχει ολοκληρωθεί σε 6 με 8 μήνες.

Δέσμευση της κυβέρνησης για οριστική παραχώρηση ενός ... - Thebest.gr

Το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας ν' αποδοθεί τώρα στο λαό - Thebest.gr

Οριστική παραχώρηση του Παραλιακού μετώπου στον Δήμο - Thebest.gr

Το thebest.gr ανοίγει το φάκελο του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας ...

Κώστας Σπαρτινός: Η κυβέρνηση χρωστάει στους Πατρινούς - Thebest.gr

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις