Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Τι αξίζει να δείτε το Σαββατοκύριακο και από Δευτέρα 11 Ιουλίου στην Πάτρα

Τι αξίζει να δείτε το Σαββατοκύριακο και...

Ξεχωρίζουν "Πλούτος", "Χρυσοθήρας" αλλά και η προβολή του Δημοτικού θερινού κινητού κινηματογράφου

Αρκετές εκδηλώσεις με ενδιαφέρον περιλαμβάνει το πολιτιστικό πρόγραμμα στην περιοχή της Πάτρας τις επόμενες μέρες. Δείτε τί αξίζει να επιλέξετε να παρακολουθήσετε.

Την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, στις 21.30 περίπου το βράδυ, στο προαύλιο του Αρσακείου στην οδό Μαιζώνος, θα πραγματοποιηθεί η 2η προβολή του Δημοτικού θερινού κινητού κινηματογράφου, με ελεύθερη μάλιστα είσοδο για το κοινό. Θα προβληθούν η μικρού μήκους ταινία «Fragmenta – Αποσπάσματα» του Ηλία Χαρίση και η μεγάλου μήκους «Το Αρνάκι – The Lamb» του Kutluğ Ataman, Tουρκογερμανικής συμπαραγωγής, διάρκειας 87 λεπτών, παραγωγής 2014, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Πανόραμα του Φεστιβάλ Βερολίνου ενώ παρουσιάστηκε και στο 55ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο τμήμα "Ματιές στα Βαλκάνια".

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινά με Βραζιλιάνικο ντοκιμαντέρ την Παρασκευή στην Πλαζ η ενότητα του Δημοτικού θερινού κινητού κινηματογράφου

Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και της εορτής των 30 χρόνων του Δημοτικού Ωδείου, θα ξεκινήσει στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην άνω πόλη, έκθεση - αναφορά στην πορεία του Δημοτικού Ωδείου, από την ίδρυσή του έως και σήμερα, η οποία θα περιλαμβάνει φωτογραφικό αρχείο, έντυπο υλικό και προβολή DVD. Ακόμα το Σάββατο στις 21.30 στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο – αίθουσα σεμιναρίων θα γίνει η προβολή της ταινίας «The Gold Ruch – Ο Χρυσοθήρας» του Charlie Chaplin, συνοδεία πρωτότυπης μουσικής (σόλο πιάνο) από τον Πατρινό πιανίστα και καθηγητή Ανδρέα Ζαφειρόπουλο. Η μετάφραση και εισαγωγή ελληνικών υποτίτλων στο dvd είναι του Γαβριήλ Καμάρη.

Ακόμα τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, πάντα στο δροσερό αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στις 9.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία με τίτλο «Ρομαντισμός και Μουσική» F. Schubert. Συμμετέχουν οι: I. Γκλίνκα (φλάουτο), Σπ. Τσελέντης (πιάνο) και το Κουαρτέτο εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου.

Διαβάστε ακόμα:

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τα 30χρονα του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ 2016

Την Τρίτη 12 Ιουλίου στις 21.30, στο Αρχαίο Ωδείο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2016, θα παιχθεί η Αριστοφανική κωμωδία «Πλούτος» με τους Γιώργο Κιμούλη, Γιάννη Μπέζο και Πέτρο Φιλιππίδη που ήδη θριάμβευσε στην Επίδαυρο ενώ το Σάββατο παρουσιάζεται στην Κέρκυρα.

Διαβάστε ακόμα:

Καταφθάνει στις 12 Ιουλίου στην Πάτρα ο "Πλούτος" με Κιμούλη, Μπέζο και Φιλιππίδη

Τα 35 του χρόνια από τότε που πρωτοδημιουργήθηκε στην οδό Κανακάρη 147, γιορτάζει η «κυψέλη» πολιτισμού, το γνωστό και αγαπητό Πολύεδρο της Όλγας Νικολοπούλου και του Κωστή Καπέλα και τη Δευτέρα 11/7/2016 μετά τις 20.00 στον δροσερό κήπο του, συγγραφείς, εικαστικοί, ηθοποιοί, μουσικοί και πολλοί φίλοι του Πολύεδρου, θα βρεθούν εκεί και θα διηγηθούν τη δική τους μικρή ιστορία σχετική με το «Πολύεδρο». Μαζί θα είναι και ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, η γνωστή και καταξιωμένη συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη, κ.α.

Διαβάστε επίσης:

Τα 35χρονα του γιορτάζει το Πολύεδρο της Πάτρας - Την Δευτέρα η κεντρική εκδήλωση

Την Τρίτη 12 Ιουλίου η τραγουδίστρια Μελίνα Ασλανίδου θα βρίσκεται στα Παλαιά Σφαγεία (πρώην Πολιτεία) στην Ακτή Δυμαίων, για μία μοναδική συναυλία με τίτλο «Καλοκαίρι, αγκαλιά μου...». Ώρα έναρξης στις 9:30 μμ.

Διαβάστε ακόμα:

Καταφθάνει στην Πάτρα στις 12 Ιουλίου η Μελίνα Ασλανίδου

Δύο μέρες αργότερα, την Πέμπτη 14 Ιουλίου, ο Πατρινός στην καταγωγή, σώουμαν Τάκης Ζαχαράτος ξεκινά την φετινή καλοκαιρινή του περιοδεία με την παράσταση "Ι am what I am all new 2016", ανανεωμένη και με νέα πρόσωπα της επικαιρότητας, από εδώ την γενέτειρα του, την Πάτρα και τον πολυχώρο Παλαιά Σφαγεία Πατρών (πρώην Πολιτεία), στις 9:15 το βράδυ και φυσικά υπόσχεται μία καλοκαιρινή βραδιά γέλιου.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Ο Τάκης Ζαχαράτος ξεκινά την καλοκαιρινή του περιοδεία από την γενέτειρα του

Οι προβολές της ΚΝΕ στο λαικό θεατράκι της οδού Γερμανού συνεχίζονται την Δευτέρα 11 Ιουλίου στις 21.30 με το Οσκαρικό αριστούργημα του 1972 «Ο Νονός» του Φράνσις Φορντ Κόπολα με τον Μάρλον Μπράντο ενώ το Σάββατο 9/7 το ΚΚΕ διοργανώνει λαικό γλέντι με τον ρεμπέτη Βαγγέλη Κορακάκη στα Παλαιά Σφαγεία.

Διαβάστε ακόμα:

Δωρεάν σινε - προβολές και το φετινό καλοκαίρι από την ΚΝΕ στην Πάτρα

Τέλος στα εικαστικά πράγματα, ξεκίνησε την Παρασκευή 8/7 στην γκαλερί Cube στην οδό Μιαούλη, η ομαδική έκθεση “Through the Looking Glass”, ένα εικαστικό project, με τίτλο δανεισμένο από το δεύτερο βιβλίο του Lewis Carroll, “Through the Looking-Glass, and What Alice Found There” που αποτελεί και τη συνέχεια του “Alice's Adventures in Wonderland” του ίδιου συγγραφέα. Συμμετέχουν 22 εικαστικοί δημιουργοί.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Ομαδική έκθεση“Through the Looking Glass” στην γκαλερί Cube

Στην Δημοτική Πινακοθήκη της Πάτρας στην οδό Μαιζώνος συνεχίζεται η έκθεση «Τρεις γενιές ελληνικής ζωγραφικής» που παρουσιάζει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης  Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου ενώ στην Αγορά Αργύρη ολοκληρώνεται το Σάββατο 9 Ιουλίου η έκθεση τέχνης που έχει διοργανώσει ο Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών. Συμμετέχουν 41 εικαστικοί δημιουργοί.

Διαβάστε ακόμα:

Πάνω από 40 Πατρινοί εικαστικοί δημιουργοί εκθέτουν στην Αγορά Αργύρη

 

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight