Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιατί κατέβηκαν οι πιτσιρικάδες με τα σκέιτμπορντ στην κινητοποίηση για το θαλάσσιο μέτωπο;

Πάτρα: Γιατί κατέβηκαν οι πιτσιρικάδες μ...
Βγενόπουλος Φάνης

Τι ζητούν και από αυτή τη δημοτική Αρχή

Το δικό τους στίγμα έδωσαν το βράδυ της Τρίτης στην πορεία για την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, οι νεαροί με τα σκέιτμπορντ και τα ποδήλατα, διεκδικώντας και τη δημιουργία πάρκου σκέιτμπορντ. Μάλιστα, είχαν και σχετικό πανό με το αίτημά τους.

Οι νεαροί με ανάρτησή τους στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, πριν από την κινητοποίηση, ανέφεραν για τη συμμετοχή τους στην πορεία τα εξής:

«Την Τρίτη 5/7 διαδηλώνουμε μαζί με όλους τους Πατρινούς διεκδικώντας το αυτονόητο, το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης μας να ανήκει οριστικά σε όλους τους πολίτες, να το απολαμβάνουμε όλοι, χωρίς φράχτες, κάγκελα και περιορισμούς.

Διεκδικούμε ακόμα, το επίσης αυτονόητο, να αποκτήσει επιτέλους η Πάτρα ένα αξιοπρεπές SKATEPARK.

Ένα χώρο όπου όσοι ασχολούνται με το skateboard, το BMX αλλά και τα inline να μπορούν να εξασκούν το αγαπημένο τους άθλημα/χόμπυ, χωρίς να ενοχλούν και χωρίς να ενοχλούνται.»

Το αίτημα των παιδιών για τη δημιουργία πίστας σκέιτμπορντ δεν είναι σημερινό. Μάλιστα προηγούμενοι δήμαρχοι, είτε είχαν εξαγγείλει, είτε είχαν υποσχεθεί στα παιδιά την ικανοποίηση του αιτήματός τους.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα οι νεαροί να αθλούνται στις πλατείες – κυρίως στην Παντάνασσα και στην πλατεία Όλγας – με αυτοσχέδιες κατασκευές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωματική τους ακεραιότητα, αφού και κατασκευαστικά οι χώροι αυτοί δεν προσφέρονται για τέτοιου είδους δραστηριότητες. Πέραν αυτού, κατά καιρούς έχουν δημιουργηθεί εντάσεις και προστριβές των παιδιών με τους περίοικους των κοινόχρηστων χώρων, οι οποίοι ενοχλούνται από τις δραστηριότητες των νεαρών…

Πάντως ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση ικανοποίησης του αιτήματος των παιδιών που ασχολούνται με το άθλημα είναι η δημιουργία στο Νότιο Πάρκο της παραλιακής ζώνης, πίστας για ποδήλατα. Οι νεαροί ζητούν δίπλα από αυτή την πίστα να δημιουργηθεί και η δική τους.

Το αίτημα αυτό, είναι σε γνώση της δημοτικής Αρχής, η οποία το βλέπει θετικά, ωστόσο, όπως πληροφορείται το thebest.gr, θέλει να το εξετάσει πλήρως ώστε να ικανοποιούνται όλες οι απαιτούμενες δικλείδες ασφαλείας, ώστε να διασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται από πλευράς του Δήμου, η κατασκευή σε πρώτη φάση μια πίστας σκέιτ για αρχάριους και σε δεύτερο χρόνο και αφού υπάρξουν οι απαιτούμενες μελέτες, η δημιουργία του πάρκου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις