Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Μεγάλη η συμμετοχή στην πορεία για την απόδοση του θαλασσίου μετώπου- Συνάντηση Πελετίδη με τον Πρόεδρο του ΟΛΠΑ- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μεγάλη η συμμετοχή στην πορεία γι...

Με κεντρικό σύνθημα «Η παραλιακή ζώνη ανήκει στο λαό, είναι η ανάσα του»

21:48 Συνάντηση με τον πρόεδρος και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Νίκο Κοντοέ είχε πριν λίγο ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης. Ο κ. Κοντοές υποδέχθηκε το Δήμαρχο στην πόρτα του γραφείου. Ο κ. Πελετίδης του είπε πως του μεταφέρει το αίτημα της πόλης για παράδοση του θαλασσίου μετώπου κι εκείνος του μετέφερε την κυβερνητική δέσμευση για την απόδοσή του.

Μάλιστα ο κ. Κοντοές ευχαρίστησε το Δήμαρχο γιατί η κινητοποίηση δεν πραγματοποιήθηκε σε ώρα εμπορικής κίνηση του λιμανιού. Μετά και από αυτή την συνάντηση ο Δήμαρχος δήλωσε ότι περιμένει την κίνηση της κυβέρνησης και κάλεσε τον κόσμο σε επαγρύπνηση.

 

21:25 Έφθασε πριν λίγο στο νέο λιμάνι της Πάτρας η πορεία των πολιτών με επικεφαλής το Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη. Όπως είπε στους συγκεντρωμένους ο Δήμαρχος θα μεταβεί στα γραφεία του ΟΛΠΑ προκειμένου να ενημερώσει για τα αιτήματα της πόλης σχετικά με την παράδοση του θαλασσίου μετώπου από την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα ο κ. Πελετίδης απεύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στην κυβέρνηση να μην ξεπουλήσει το νέο λιμάνι της Πάτρας όπως έκανε με φαστ τρακ διαδικασίες με το λιμάνι του Πειραιά σημειώνοντας ότι εάν υπάρξει τέτοια πρόθεση θα υπάρξουν  κι άλλες κινητοποιήσεις για το θέμα αυτό.

 

20:35 Ξεκίνησε η πορεία των πολιτών που διοργανώνει η δημοτική Αρχή Πελετίδη για τη διεκδίκηση του θαλασσίου μετώπου, λίγες ημέρες μετά τις σχετικές εξαγγελίες του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. Ο κόσμος συμμετέχει είναι αρκετός και κατευθύνεται αυτή την ώρα από το μόλο της Αγίου Νικολάου, προς το νέο λιμάνι (μέσα από τη λιμανική ζώνη).

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων ανέφερε ότι η κινητοποίηση είναι μονόδρομος και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα το θαλάσσιο μέτωπο στην πόλη. Επίσης σημείωσε ότι δεν θα επιτρέψει να περάσει το μέτωπο σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Εκτός του Δημάρχου και πολλών δημοτικών συμβούλων συμμετέχουν οι επικεφαλής παρατάξεων: Κώστας Χριστόπουλος, Χρήστος Πατούχας, Θόδωρο Ντρίνιας, Βίβιαν Σαμούρη και Νίκος Τζανάκος. Επίσης παραβρίσκονται ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Γιανναδάκης, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου κ.α.

 

 

20:10 Άρχισε πριν από λίγο η προσέλευση του κόσμου στην πλατεία Τριών Συμμάχων από όπου θα ξεκινήσει η πορεία της δημοτικής Αρχής της Πάτρας για τη διεκδίκηση του θαλασσίου μετώπου της πόλης.

 

 

 

18:50 Με στόχο την άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση για την άμεση και οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, ο Δήμος Πατρέων διοργανώνει, απόψε στις 8, στην πλατεία Τριών Συμμάχων συλλαλητήριο. Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, το ξεκίνημα δυναμικών κινητοποιήσεων για την υλοποίηση του πάγιου και διαχρονικού αιτήματος της πόλης που αφορά στην απόδοση της παραθαλάσσιας ζώνης.

Οι συγκεντρωμένοι θα ξεκινήσουν από την πλατεία Τριών Συμμάχων και πεζή θα φτάσουν μέχρι και το νέο λιμάνι, με κεντρικό σύνθημα «Η παραλιακή ζώνη ανήκει στο λαό, είναι η ανάσα του».

Στην αποψινή κινητοποίηση έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν μια σειρά φορέων, συνδικαλιστικών σωματείων, συλλόγων, κτλ, οι οποίοι έχουν απευθύνει κάλεσμα προς τον Πατραϊκό Λαό.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει, μέσω του υπουργού Επικρατείας και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε τον «οδικό χάρτη ενεργειών» για την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στην τοπική κοινωνία.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα από το γραφείο του κ. Φλαμπουράρη, πιθανότατα θα γίνει και η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, μετά από αίτημα του δεύτερου, για το θέμα του θαλασσίου μετώπου.

Πάντως, δεν αποκλείεται πριν από τη συνάντηση αυτή, να υπάρξει και συνάντηση του Κώστα Πελετίδη με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος έχει αναλάβει να «τρέξει» την υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι, ο Κώστας Πελετίδης πέρα από την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου, διεκδικεί από την κεντρική εξουσία και να έχει η δημοτική Αρχή τη δυνατότητα παρεμβάσεων στο τμήμα από Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι και τον Μείλιχο, μέσα από δημόσιες χρηματοδοτήσεις.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις