Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Γιάννης Δημακόπουλος: Το Πατρινόπουλο που γράφει ιστορία στα Κολεγιακά παρκέ της Αμερικής μιλάει στο thebest.gr

Γιάννης Δημακόπουλος: Το Πατρινόπουλο πο...
Μάτσας Ηλίας

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία, ο γιος του μεγάλου Πατρινού μπασκετμπολίστα Δημήτρη Δημακόπουλου

Ο Πατρινός άσος Γιάννης Δημακόπουλος διαπρέπει στα Αμερικάνικα παρκέ, κάνοντας μεγάλη καριέρα στα Κολεγιακά πρωταθλήματα. Γιος του παλιού μπασκετμπολίστα του Απόλλωνα και του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Δημακόπουλου, γεννήθηκε με μια μπάλα στα χέρια.

Ο σπουδαίος Δημήτρης Δημακόπουλος με την αξιοθαύμαστη καριέρα αφήνει νέα παρακαταθήκη στο Πατρινό και Ελληνικό μπάσκετ με τον γιό του Γιάννη. Ο μικρός αναπτύχτηκε πολύ γρήγορα και όντας αρκετά ψηλός από μικρή ηλικία, δεν μπορούσε παρά να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του.

Με την στήριξη της οικογένειάς του, μετακόμισε αρχικά στην Αθήνα και τον Παναθηναϊκό και μετά πήρε την απόφαση να «σπουδάσει» το μπάσκετ στην Αμερική. Κατακτώντας πριν ότι τίτλο βρήκε στο διάβα του, με τον Παναθηναϊκό αλλά και με τα εκπαιδευτήρια Δούκα, που φοιτούσε.

Στην Αμερική τρελάθηκαν με το ύψος και το ταλέντο του, δίνοντας του σημαντικό ρόλο στην ομάδα και από φέτος χρίστηκε και αρχηγός του σπουδαίου Κολεγίου που αγωνίζεται.

Ο Γιάννης μέτρησε μεγάλες διακρίσεις και στην Αμερική αν και ακόμα σε μικρή ηλικία αποδεικνύοντας ότι το μήλο έπεσε κάτω από την μηλιά.

Ο νεαρός σέντερ μίλησε στο thebest.gr για την καριέρα του, το μπάσκετ και την εμπειρία της Αερικής που άλλαξε την ζωή του.

«Λίγο πριν γίνω 14 πήγα στον Παναθηναϊκό, με την οικογένεια μου. Επίσης πήγα με υποτροφία στα εκπαιδευτήρια Δούκα.

Με τον ΠΑΟ μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω προπόνηση και να παρακολουθήσω μεγάλους παίκτες όπως ο Batiste, ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης, ο Φώτσης, ο τσαρτσαρής όπως και ο Nicola Pekovic.

Ήταν καταπληκτική εμπειρία για μένα να δω το work ethic που είχαν και το πως μια ομάδα λειτουργεί. Κάνοντας προπόνηση με αυτούς μου έδινε αυτοπεποίθηση για τις μικρότερες ηλικίες.

Στον Παναθηναϊκό πέρασα 4 χρονια, 2 με τον coach Γκούρα Και 2 με τον Παπαδόπουλο. Είχα ένα ασημένιο και ένα χρυσό μετάλλιο στα Πανελλήνια παίδων. Όπως και ένα αργυρό και ένα χρυσό σε αυτά των εφήβων.

Για τον πατέρα μου είχα ακούσει αρκετά πριν πάω στον Παναθηναϊκό αλλά άκουσα ακόμα περισσότερα αφότου πήγα. Τον είχαν χαρακτηρίσει τον άνθρωπο που είχε 1000 Και 1 τρόπους να σκοράρει. Ο μπαμπάς με έμαθε τα βασικά στην αυλή του σπιτιού. Πως να σουτάρω πως να παίζω post.

Και μετά τα 15 που είχα καλύτερη κατανόηση για το παιχνίδι του μπάσκετ άρχισε να μου δίνει οδηγίες για το πως να παίζω και πως να κινούμε μέσα στο γήπεδο. Βλέποντας αγώνες μαζί και μου έδειχνε επαγγελματίες ψηλούς που ταίριαζα στο στιλ τους και κάναμε scouting.»

«Με το σχολειό του Δούκα βγήκα Πρωταθλητής Αθηνών και τα 4 χρόνια. Επίσης πρώτη λυκείου είχα αργυρό στο πανελλήνιο σχολικών και χρυσό την τελευταία μου χρονιά ( μαζί με χρυσό στο εφηβικό του Παναθηναϊκού).

Μετά στα 17 επέλεξα να πάω στο University of California, Irvine που είναι μέσα στο 1% από τα καλύτερα ακαδημαϊκά σχολεία της Αμερικής Και Μέσα στα 100 καλύτερα Πανεπιστήμια στο κόσμο.

Εκεί το παιχνίδι ήταν διαφορετικό. Η ένταση μεγάλωσε, αλλά μου άρεσε πολύ.

Με την ομάδα κερδίσαμε το Championship την πρώτη χρονιά του Big West Conference.

Τη δεύτερη χρονιά heaps ams ιστορία γιατί κερδίσαμε το Big West Tournament Για πρώτη φορά στην ιστορία του κολεγίου μας και πήγαμε στο March Madness όπου χάσαμε στο 2nd round από το Louisville για 2 πόντους στο Seattle Key Arena μπροστά σε 18.000 κόσμο.

Το Louisville ήταν το 2013 champions of NCAA. Την τρίτη μου χρονια κερδίσαμε ξανά το Big West Conference Championship και φτάσαμε μέχρι και τον τελικό το CIT (College Invitational Tournament) που χάσαμε αφού πρώτα είχαμε γράψει ξανά ιστορία ξεπερνώντας το school record των 25 Νικών με record 28-10.

Τώρα ξεκινάω τη senior year σαν τελειόφοιτος και αρχηγός της ομάδας και ελπίζω σε μια κάλη χρονιά όπως και οι προηγούμενες.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight