Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Αποκλεισμό του νέου λιμανιού αποφάσισαν δήμαρχος και επικεφαλής των παρατάξεων - Η επίσημη ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής

Πάτρα: Αποκλεισμό του νέου λιμανιού αποφ...

Στις 5 Ιουλίου

19.21: Ανακοινώθηκε και επίσημα από τη δημοτική Αρχή της Πάτρας η απόφαση για τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στις 5 Ιουλίου για το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, με τους επικεφαλής και εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων. Ο Δήμαρχος, τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την παραλιακή ζώνη και για το ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει ακόμα ασχοληθεί με το αίτημα του τρίτου Δήμου της χώρας για συνάντηση και συζήτηση, γύρω από το ζήτημα της οριστικής παραχώρησης της παραλιακής ζώνης στην πόλη.

Ενημέρωσε επίσης τους επικεφαλής και τους εκπροσώπους των παρατάξεων, για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής, να διοργανωθεί παμπατραϊκό συλλαλητήριο την Τρίτη 5 Ιούλη στις 8 μ.μ. στην πλατεία Τριών Συμμάχων και πορεία έως το νέο λιμάνι, προκειμένου ο λαός της πόλης μας, αγωνιστικά να διεκδικήσει να μην περάσει στα χέρια των επιχειρηματιών η θάλασσά του, αλλά να παραχωρηθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση, άμεσα για την ικανοποίηση των αναγκών του στην ψυχαγωγία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η διεκδίκηση της άμεσης παραχώρησης καθίσταται αναγκαία για να γίνει κατορθωτό ο Δήμος να αναπλάσει συνολικά ολόκληρη την παραλιακή ζώνη. Σχέδια υπάρχουν όπως για παράδειγμα αυτό του πρόσφατου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, αλλά εκείνο που αποτελεί εμπόδιο και πρέπει με την λαϊκή κινητοποίηση να ανατρέψουμε, είναι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των παραλιών και των λιμενικών ζωνών, που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Ηλίας Γκοτσόπουλος από την παράταξη "Νέα Πόλη", η Ουρανία Μπίρμπα από την παράταξη "ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη", ο Γιώργος Σιγαλός από την παράταξη "Τώρα για την Πάτρα", ο επικεφαλής της παράταξης "Πάτρα Δυνατή" Νίκος Οικονομόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης "Αγωνιζόμενοι Πολίτες" Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Χρήστος Πατούχας επικεφαλής της παράταξης "Ανυπότακτη Πολιτεία", ο Νίκος Τζανάκος επικεφαλής της παράταξης "Πάτρα δική μας πόλη", η Βίβιαν Σαμούρη επικεφαλής της παράταξης "Όλοι μαζί για την Πάτρα" και ο επικεφαλής της παράταξης "Κοινοτικόν" Θόδωρος Ντρίνιας.»

 

 

16.54: Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του δημάρχου, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γκοτσόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Ουρανία Μπίρμπα εκ μέρους της «ΡΑΠ – Ανθρώπινη Πόλη», ο Γιώργος Σιγαλός από τη δημοτική ομάδα «Τώρα για την Πάτρα», και οι επικεφαλής των παρατάξεων Βίβιαν Σαμούρη, Νίκος Τζανάκος, Νίκος Οικονομόπουλος, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Χρήστος Πατούχας και Θ. Ντρίνιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, κατά τη διάρκεια της συνάντηση επιβεβαιώθηκε η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στην πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν μια σειρά δράσεων από «ήπιες» όπως συναντήσεις με θεσμικούς φορείς και την κυβέρνηση, μέχρι πιο δυναμικές όπως καταλήψεις.

Ωστόσο, φαίνεται να επικράτησε η άποψη, χωρίς να υπάρχει ομοφωνία, ότι δεν υπάρχει προφανής λόγος για άλλου είδους επαφές και περαιτέρω απώλεια χρόνου για το θέμα και η κατεύθυνση είναι να υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχής γεννωμένης από τις 5 Ιουλίου, με πορεία από την προβλήτα Αγίου Νικολάου με κατεύθυνση το νέο λιμάνι και αποκλεισμό του για κάποιο χρονικό διάστημα.

Πάντως, ο δήμαρχος δεν φέρεται να απέκλεισε να φέρει άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα, ώστε να εκφραστούν και δημόσια οι απόψεις των παρατάξεων.

 

16.35: Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, που έγινε στο γραφείο του, για το θέμα της διεκδίκησης του θαλασσίου μετώπου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να γίνει αποκλεισμός του νέου λιμανιού στις 5 Ιουλίου.

 

Διαβάστε επίσης:


Το thebest.gr ανοίγει το φάκελο του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας: "Ναι στην παραχώρηση, αλλά με διασφάλιση της λειτουργίας του λιμανιού"

Το thebest.gr ανοίγει το φάκελο του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας – Τι ζητά ο Δήμος Πατρέων από την κυβέρνηση

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις