Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απόστολος Μαρτζάκλης: Μόνο τυχαίες δεν είναι οι επιτυχίες της Ασφάλειας Πατρών στη διακίνηση ναρκωτικών

Απόστολος Μαρτζάκλης: Μόνο τυχαίες δεν ε...

Τουλάχιστον 5 οι σοβαρές περιπτώσεις του πρώτου 5μήνου του 2016

Συνεχής είναι η μάχη που δίνουν κατά των εμπόρων ναρκωτικών οι αστυνομικές Αρχές της Αχαΐας με τις συλλήψεις αλλά και τις κατασχέσεις ουσιών το τελευταίο διάστημα να είναι αρκετές και σημαντικές. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία την περίοδο 2015-2016 στην περιοχή έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί περίπου 15 κιλά ηρωίνης, πάνω από 530 γραμμάρια κοκαΐνης και 60 κιλά κάνναβης.

Για τις 5 σοβαρές περιπτώσεις που αποκαλύφθηκαν το πρώτο 5μηνο του 2016 και για το κατά πόσο η Δυτική Ελλάδα έχει μετατραπεί σε «κόμβο» διακίνηση ναρκωτικών μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», το πρωί της Δευτέρας ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, Απόστολος Μαρτζάκλης.

«Δεν θα έλεγα ότι η περιοχή είναι κόμβος. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Πάτρα είναι η τρίτη πόλη στην Ελλάδα, είναι μια μεγάλη πρωτεύουσα Νομού κι έχουμε τον άξονα από Αλβανία προς την Αθήνα. Ως εκ τούτου την κάνει πιο επιβαρυμένη και στα ναρκωτικά. Η υπηρεσία μας στα πλαίσια της μεγάλη προσπάθειας που κάνει, στην πρόληψη και καταστολή της διάδοσης των ναρκωτικών έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες. Αυτό οφείλεται στα παιδιά της δίωξης. Οι ποσότητες είναι πολύ μεγάλες. Ο στόχος μας είναι, εάν μπορείς να πας στην πηγή, στον έμπορο κι όχι στους ασθενείς. Πιστεύουμε ότι εκεί καταφέραμε να εντοπίσουμε, το προηγούμενο διάστημα, περίπου 15 κιλά ηρωίνη, αυτό είναι μεγάλη επιτυχία», ανέφερε σχετική ο κ. Μαρτζάκλης.

Αναφορικά με το εάν οι διακινητές που συνελήφθησαν είναι τα μεγάλα «ψάρια» της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών ο Διευθυντής Ασφαλείας σχολίασε: «Η ποσότητα είναι αυτή που καθορίζει και η ποσότητα είναι πολύ μεγάλη, ειδικά για την Περιφέρεια. Από εκεί και πέρα οι μεγάλοι έμποροι ασφαλώς κρύβονται και βάζουν μικρότερους για να μεταφέρουν τις ποσότητες ή να τις κατέχουν.

Το πρώτο πλήγμα είναι να πιάσεις πρώτα την ποσότητα και μετά φθάνεις και στον μεγάλο έμπορο. Ασφαλώς ο τελικός αποδέκτης είναι ο χρήστης, ο οποίος κατά βάση δεν αντιμετωπίζεται με τιμωρίες και φυλάκιση είναι ασθενής, χρειάζεται βοήθεια και προστασία. Αυτοί λοιπόν θα προσπαθήσουν και θα βρουν ουσίες αλλά όσο πιο δύσκολα το βρίσκουν είναι καλύτερα. Ως πολιτεία πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην πρωτογενή πρόληψη στη νεολαία., εκεί θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Παράλληλα απέδωσε τα «μπλόκα» των τελευταίων μηνών στον σχεδιασμό που υπάρχει εκ μέρους της Υπηρεσίας και την μεθοδικότητα με την οποία εργάζονται οι αστυνομική της Δίωξης. «Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να το θεωρήσει κανείς. Οι έμποροι να ναρκωτικών δεν πιάνονται τυχαία. Ασφαλώς η κάθε υπηρεσία, όταν έχει μια πληροφορία την αξιοποιεί και αναλόγως την επεξεργάζεται. Ο κάθε Διοικητής και η κάθε Υπηρεσία έχει τη δική της φιλοσοφία στον τρόπο δράσης, χρειάζονται και σωστές πληροφορίες, το «δούλεμα» της πληροφορίας, ασφαλώς χρειάζεται και η τύχη. Πιστεύω όμως ότι ο επαγγελματισμός είναι αυτός που καθορίζει το θετικό αποτέλεσμα».

Παράλληλα εξήγησε ότι τα οικονομικά οφέλη των μεγάλων εμπόρων ναρκωτικών είναι τεράστια, γεγονός που τους κάνει να είναι πολύ οργανωμένοι και προσεκτικοί στις κινήσεις τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης προ μηνός στην οδό Μπουμπουλίνας, στην Πάτρα όπου και συνελήφθη έμπορος με 346 γραμμάρια κοκαΐνης η οποία θ’ απέφερε στο κύκλωμα περίπου 27.000 ευρώ.

«Τα ναρκωτικά, αν συλληφθεί κάποιος έχει υψηλές ποινές καθείρξεως, έχουν όμως και μεγάλη οικονομική αξία. Κανείς μεγαλοέμπορος δεν εμπιστεύεται κάποιον τυχαία να μεταφέρει μια τόσο μεγάλη ποσότητα. Είναι πολύ μεγάλης αξίας τα ναρκωτικά, είδατε και τις τιμωρίες που επιβάλουν οι μεγαλοέμποροι στους μικρότερους που χάνουν τα ναρκωτικά ή δεν αποπληρώνουν. Είναι πολύ μεγάλο το ποσό από τα ναρκωτικά και δεν τα εμπιστεύεται κανείς σε κάποιον που δεν είναι της δουλειάς ή ισάξιος του δικού του βεληνεκούς», ανέφερε ο κ. Μαρτζάκλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις