Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυο μήνες χωρίς εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης στη Δυτική Ελλάδα - Στην Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησαν εξετάσεις

Δυο μήνες χωρίς εξετάσεις για δίπλωμα οδ...
Βγενόπουλος Φάνης

Σε πλήρη απόγνωση οι ιδιοκτήτες Σχολών καθώς οι εξετάσεις έχουν σταματήσει από το Μάρτιο

Στην Περιφέρεια Αττικής από τις 20 Απριλίου διεξάγονται, έστω και με αργούς ρυθμούς, εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης, αφού η Περιφερειακή Αρχή βρήκε «εκ των ενόντων» τη λύση, ο έλεγχος των υποψηφίων οδηγών να γίνεται εντός του ωραρίου των υπαλλήλων. Με αυτό τον τρόπο, μέχρι ώρας στην Περιφέρεια Αττικής από τα 1500 άτομα που περιμένουν να λάβουν δίπλωμα οδήγησης, ήδη τα 350 το έχουν αποκτήσει.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 7 Μαρτίου οι εξεταστές έχουν προχωρήσει σε αποχή, καθώς το Υπουργείο Μεταφορών δεν εγκρίνει το επιπλέον κονδύλι για την υπερωριακή απασχόλησή τους, δεδομένου ότι οι  εξετάσεις γίνονταν μετά τη λήξη του ωραρίου τους.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάσταση είναι στην Πάτρα, περίπου 900 άτομα να περιμένουν να δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση του διπλώματος οδήγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επιχειρήθηκε να ακολουθηθεί η ίδια λύση – ανάγκης όπως με αυτή της Περιφέρειας Αττικής, ωστόσο η προσπάθεια «σκόνταψε» σε έναν αντικειμενικό λόγο: Τη δραματική έλλειψη προσωπικού της Διεύθυνσης Μεταφορών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το θέμα που έχει δημιουργηθεί αναμένεται να λυθεί μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους πιστωτές, οι οποίοι και δεν εγκρίνουν το κονδύλι της υπερωριακής απασχόλησης των εξεταστών.  Τότε θα εξεταστεί από την πολιτική ηγεσία ποια λύση θα βρεθεί, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί οι υποχρεώσεις μας δεν μπορούν να βγουν, αφού τα πάντα στον κλάδο έχουν παγώσει. Στο τέλος του μήνα θα πρέπει να πληρώσουμε θα χαθούν ρυθμίσεις προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και την Εφορία.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο το πότε θα αποφασίσει το Υπουργείο Μεταφορών», σημειώνει χαρακτηριστικά στο thebest.gr, ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Σχολών Οδηγών της Πάτρας Παναγιώτης Τσάμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, τις επόμενες ημέρες το θέμα της επανέναρξης των εξετάσεων στην Δυτική Ελλάδα, θα εξεταστεί εκ νέου και μια από τις προτάσεις που θα τεθούν είναι να κλείσουν για ορισμένο χρονικό διάστημα κάποιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Μεταφορών, ώστε οι υπάλληλοι να διατεθούν για την εξέταση των υποψηφίων οδηγών, εντός του ωραρίου τους.

Διαβάστε επίσης:
Πάτρα: Σε αδιέξοδο οι σχολές οδηγών από την αποχή των εξεταστών – Ζητούν άμεση λύση από την κυβέρνηση

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις