Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε αδιέξοδο οι σχολές οδηγών από την αποχή των εξεταστών – Ζητούν άμεση λύση από την κυβέρνηση

Πάτρα: Σε αδιέξοδο οι σχολές οδηγών από ...

Δήλωση του πρώην προέδρου του Συλλόγου Σχολών Οδηγών Παναγιώτη Τσάμη

Οι Σχολές Οδηγών – εκπαιδευτές έχουν οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο, εξαιτίας της συνεχιζόμενης για 5η εβδομάδα αποχής των εξεταστών. Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Σχολών Οδηγών Παναγιώτη Τσάμη      Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, η οποία έχει ως εξής:

«Ενημερώνουμε  τους πολίτες - υποψηφίους  ότι μπήκαμε  στην πέμπτη  εβδομάδα της παύσης των εξετάσεων για τους υποψήφιους που θέλουν να δώσουν για δίπλωμα οδήγησης και ο εμπαιγμός  από πλευράς υπουργείου μεταφορών και οικονομικών συνεχίζεται.

Την ανικανότητα των δυο υπουργείων να βρουν λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα την πληρώνουν οι Σχολές Οδηγών και οι πολίτες, ειδικά  αυτοί που χρειάζονται την άδεια οδήγησης τους για να εργαστούν.

Οι Σχολές Οδηγών – εκπαιδευτές έχουν οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας ως προς το ίδιο το κράτος το οποίο μας στερεί τα έσοδα .

Από την ενημέρωση που έχουμε από το ΥΜΕ  η αποχή των υπαλλήλων εξεταστών θα συνεχιστεί για αρκετό διάστημα ακόμα μέχρι να δοθεί η έγκριση από τους θεσμούς για να πληρωθούν οι υπάλληλοι εξεταστές.

Επειδή οι διοικήσεις των υπουργείων αδυνατούν ή δεν θέλουν να βρουν λύση στο  πρόβλημα που έχει προκύψει, καταθέτω την πρόταση μου όπου θα δώσει  οριστική λύση  με τις αμοιβές των υπαλλήλων εξεταστών .

Ο κάθε υποψήφιος για κάθε θεωρητική και πρακτική εξέταση πληρώνει παράβολο των 10 ευρώ, αυτά τα χρήματα προορίζονταν εξ αρχής για τις  αμοιβές  των εξεταστών, για  κάποιον περίεργο λόγο  τα χρήματα ( 10 €) που πληρώνει ο κάθε πολίτης – υποψήφιος για να συμμετέχει στις εξετάσεις πλέον καταλήγουν στα ταμία του υπουργείου οικονομικών.

Προτείνουμε να αποδεσμευτούν άμεσα αυτά τα χρήματα αλλά και να αυξηθούν ενδεχομένως , από 10 σε 20  για την πρώτη συμμετοχή του κάθε υποψηφίου στις εξετάσεις και να ανοίξει ειδικός λογαριασμός στην κάθε Περιφέρεια για να  πληρώνονται οι υπάλληλοι- εξεταστές,

εξάλλου το έργο των εξετάσεων ανήκει στις Περιφέρειες.

Για να προλάβουμε καταστάσεις επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες το  έργο  της  εξέτασης,  λόγω  της  σοβαρότητάς  του,  πρέπει να γίνεται  μετά  την  παύση  της  καθημερινής εργασίας των  υπαλλήλων, ώστε  να  το  επιτελούν  απερίσπαστοι και  επομένως να ξεχάσουν την περίπτωση να γίνονται οι εξετάσεις μέσα στο ωράριο των υπαλλήλων .

Οι υπηρεσίες μεταφορών είναι ήδη αποδυναμωμένες, λόγω μεγάλης έλλειψης προσωπικού και ήδη με πολύ μεγάλη δυσκολία οι υπάλληλοι ανταποκρίνονται στην εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και των Σχολών Οδηγών , πολύ δε περισσότερο εάν πρέπει να γίνονται και οι εξετάσεις μέσα στο ωράριο λειτουργίας των Υπηρεσιών και κάποιοι πρέπει να απουσιάζουν για την διεξαγωγή τους.

Με την λύση που  προτείνουμε η οποία και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό , νομίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί η έγκριση από τους θεσμούς και θα δοθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα , ούτως ώστε οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών να επιζήσουν και να συνεχίσουν να έχουν φοροδοτική ικανότητα και να μην προστεθούν ως κλάδος στις στρατιές ανέργων.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις