Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι άποροι θα σουβλίσουν… κοτόπουλα το Πάσχα – Γιατί δεν δόθηκαν φέτος αρνιά σε 1600 οικογένειες της Τράπεζας Τροφίμων

Πάτρα: Οι άποροι θα σουβλίσουν… κοτόπουλ...
Βγενόπουλος Φάνης

Τι λέει στο thebest.gr ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θεόδωρος Τουλγαρίδης

Με τρία, όλα και όλα, κοτόπουλα θα περάσουν το Πάσχα οι δικαιούχοι της Τράπεζας Τροφίμων του Δήμου Πατρέων. Η διανομή των ειδών σε 1600 άπορες οικογένειες της περιοχής ολοκληρώθηκε τη Μεγάλη Τρίτη και στα είδη που διανεμήθηκαν συμπεριλαμβάνονταν και τρία κοτόπουλα, που είναι και το μόνο κρέας που δόθηκε.

Η διανομή των κοτόπουλων, προκρίθηκε ως λύση ανάγκης, καθώς ακόμη δεν έχει γίνει ο αναγκαίος διεθνής διαγωνισμός από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, ο οποίος έχει και την ευθύνη της Τράπεζας Τροφίμων, για την αγορά των ειδών πρώτης ανάγκης προς τις άπορες οικογένειες.

Ο διαγωνισμός, θα έπρεπε να είχε γίνει από πέρσι, αλλά όπως αναφέρει στο thebest.gr, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θεόδωρος Τουλγαρίδης, η γραφειοκρατία και οι συνεχείς αλλαγές του συντελεστή ΦΠΑ, δεν επέτρεψαν την υλοποίησή του.

«Αναγκαστήκαμε να διορθώσουμε στην προκήρυξη τέσσερις φορές τον ΦΠΑ και τώρα, φοβάμαι ότι θα τον ξαναλλάξουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τουλγαρίδης. Και βέβαια, η αλλαγή των όρων σε έναν διεθνή διαγωνισμό δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, καθώς απαιτείται μια σειρά εγκρίσεων από τη δημόσια διοίκηση, η οποία είναι χρονοβόρα.

Στο παραπάνω πρόβλημα, προσθέστε το γεγονός ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, οι δικαιούχοι της Τράπεζας Τροφίμων στην Πάτρα, δηλαδή οι φτωχοί, αυξήθηκαν κατά 2000 (!) άτομα, την υποχρηματοδότηση από την κεντρική εξουσία, την υποστελέχωση του Οργανισμού και την καθυστέρηση υλοποίησης του προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας ΤΕΒΑ (επιχειρησιακό πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής).

Έτσι, φέτος ο Κοινωνικός Οργανισμός μοίρασε κοτόπουλα για το Πάσχα, προχωρώντας σε πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό για την αγορά τους.

Ήταν μια λύση ανάγκης, ώστε να πάρουν όλοι κρέας, παραδέχεται ο κ. Τουλγαρίδης.

Πάντως και πέρσι το Πάσχα οι δικαιούχοι είχαν λάβει χοιρινό κρέας.

Ωστόσο, σε αυτή τη διανομή, δόθηκαν στις άπορες οικογένειες για πρώτη φορά, περισσότερα είδη πρωινού και κολατσιού για τα παιδιά που είναι μαθητές.

Πασχαλινά συσσίτια κατ’ οίκον

Την Κυριακή του Πάσχα, μπορεί ο Δήμος να μην διοργανώνει τα τελευταία χρόνια «γεύματα αγάπης», ωστόσο φέτος από τον Κοινωνικό Οργανισμό, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του κ. Τουλγαρίδης, θα διανεμηθεί κατ’ οίκον, έτοιμο φαγητό και τσουρέκια σε 100 άτομα που είναι δικαιούχοι της Τράπεζας Τροφίμων. Πρόκειται κυρίως για μοναχικά άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Τα γιορτινά γεύματα θα ετοιμαστούν στις υπάρχουσες υποδομές του Κοινωνικού Οργανισμού που είχαν υλοποιηθεί από το πρόγραμμα «Συσσίτια κατ’ οίκον».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις