Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έντονη διαμαρτυρία από τον Σύλλογο Πρόληψης & Βοήθειας ατόμων με μεσογειακή αναιμία «Πάτρα 1982»

Έντονη διαμαρτυρία από τον Σύλλογο Πρόλη...

Για την κατάργηση της πρόταξης εκπαιδευτικών ΑΜΕΑ, με Μεσογειακή Αναιμία & Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Την έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια του σχετικά με την κατάργηση της πρόταξης εκπαιδευτικών ΑΜΕΑ, με Μεσογειακή Αναιμία & Σκλήρυνση κατά Πλάκας εκφράζουν τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Πρόληψης & Βοήθειας ατόμων με θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία) «Πάτρα 1982» με ανακοίνωση τους προς τα Μέσα ενημέρωσης.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, ο Σύλλογος Πασχόντων από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) «Πάτρα ‘82» ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ και εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του για την άδικη κατάργηση της πρόταξης εκπαιδευτικών – ατόμων με Θαλασσαιμία, από τους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ζητάει την επαναφορά του Πίνακα Α΄ και την κατά προτεραιότητα πρόσληψη των εκπαιδευτικών -  ατόμων με αναπηρία, καθώς και την διατήρηση των διατάξεων της παρ. 8 του άρθρου 1 του Ν.3194/2003 σύμφωνα με τις οποίες οι εκπαιδευτικοί που πάσχουν από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) και Σκλήρυνση κατά πλάκας προτάσσονται στους πίνακες αναπληρωτών.

Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις βιώνουν στο μέγιστο βαθμό την οικονομική κρίση και μετρούν χιλιάδες άνεργους, χωρίς ασφάλιση να παλεύουν καθημερινά για την αξιοπρεπή διαβίωση τους.

Η ανακοίνωση του ΔΣ του συλλόγου όπου πρόεδρος είναι ο Ανδρέας Λίβανος αναφέρει τέλος πως «αντιλαμβανόμαστε με αγανάκτηση πλέον ότι κάθε δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία, που συνταγματικά ίσχυε έως σήμερα καταργείτε με αγριότητα και δίχως καμιά κοινωνική ευαισθησία και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την περαιτέρω, αναπόφευκτη πλέον με τα μέτρα που επιβάλλετε, εξαθλίωση τους, οικονομική και κοινωνική».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις