Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: ΝΑ γιατί καθυστερεί η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης - ΔΕΙΤΕ τις ελλείψεις στον φάκελο του Δήμου

Πάτρα: ΝΑ γιατί καθυστερεί η εφαρμογή τη...

Δηλώσεις του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Διονύση Παναγιωτόπουλου

Στις σημαντικές ελλείψεις που έχει ο φάκελος που κατέθεσε ο Δήμος Πατρέων αποδίδει την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Ιστορικό Κέντρο της Πάτρας, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Διονύσης Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο κ. Παναγιωτόπουλος διέψευσε δηλώσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου Παύλου Στάμου ο οποίος υποστήριξε ότι το θέμα έχει μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και τον περιορισμένο αριθμό υπαλλήλων που διαθέτει η Αποκεντρωμένη.

Ως προς τις "ελλείψεις" σε προσωπικό, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι αυτότο θέμα «δεν έχει καμία σχέση» με την υπόθεση, ενώ αποκάλυψε ότι μόλις στα τέλη της περασμένης εβδομάδας από την υπηρεσία απεστάλησαν προς το Δήμο και εγγράφως όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία που απαιτούνται προκειμένου να εγκριθεί η ελεγχόμενη στάθμευση.

«Δυστυχώς είναι ελλιπέστατοι οι φάκελοι που κατατέθηκαν στην υπηρεσία μας. Πριν 10 μέρες περίπου έγινε μια συνάντηση των δικών μας τεχνικών υπηρεσιών με εκείνες του Δήμου. Τους τα είπαμε, τους τα στείλαμε και εγγράφως ζητώντας να μας  αποστείλουν συμπληρωματικά στοιχεία, προκειμένου να εγκριθούν οι αποφάσεις τους. Περιμένουμε τώρα αυτά τα στοιχεία. Βλέπετε να το κολλάμε; Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει μελέτη. Έχει φέρει μελέτη; Εμένα οι υπηρεσίες μου λένε ότι δεν έχει καν μελέτη. Φέρτε λοιπόν μελέτη να προχωρήσουμε πιο κάτω», σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Εμφανώς ενοχλημένος από την διαφαινόμενη προσπάθεια να αποδοθούν οι ευθύνες για την καθυστέρηση στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης, ο Γ.Γ. υπογράμμισε ότι κατά την συνάντηση που έγινε, παρουσία του κ. Στάμου, ζητήθηκαν συγκεκριμένα συμπληρωματικά στοιχεία τα οποία μόλις υπάρξουν από την πλευρά του Δήμου θ’ ανάψουν το πράσινο φως για την έγκριση της ελεγχόμενης στάθμευσης.

«Το θέμα είναι να επισπεύσει ο δήμος. Να μας φέρει όσα ζητάμε προκειμένου να εγκριθούν τα συγκεκριμένα αιτήματα. Πέραν της μελέτης, για την  ελεγχόμενη στάθμευση σε κεντρικές οδούς, όπως Κορίνθου, Γούναρη  κ.α., υπάρχει ένα θολό τοπίο ως προς την αρμοδιότητα της υπηρεσίας που έχει αυτούς τους δρόμους, επειδή παλιά αποτελούσαν εθνικές οδούς. Αυτά συζητήσαμε και οφείλει ο δήμος να μας τα ξεκαθαρίσει και το βασικότερο όλων είναι να φέρει τη μελέτη. Πιο σαφές δεν μπορώ να το κάνω.

Ακόμα δεν μας έχουν απαντήσει. Να μας τα στείλουν αυτά κι εδώ είμαστε πάλι. Κι εγώ στην Πάτρα ζω, δεν έχουμε κανένα ιδιαίτερο θέμα να μην τα  προχωρήσουμε. Για ποιο λόγο να το κολλήσουμε; Εμείς ως δημόσιες υπηρεσίες οφείλουμε να λειτουργούμε με νομικό έρεισμα. Αυτό σημαίνει ότι ο φάκελος πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένος και όχι ελλείπεις».

Το thebest.gr έχει στη διάθεσή του το έγγραφο προς το Δήμο το οποίο επικαλείται ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης. Η εν λόγω απάντηση, που φέρει ημερομηνία 3-3-2016, περιλαμβάνει συνολικά 9 σημεία που χρήζουν διευκρινήσεων με πιο σημαντικό εκείνο της απουσίας από τον φάκελο «εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης» στην οποία να περιλαμβάνεται το σχέδιο εφαρμογής του συστήματος χρονικού περιορισμούς της στάθμευσης (ελεγχόμενη στάθμευση).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις