Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ένταση για το αποτεφρωτήριο νεκρών στη συνεδρίαση της επιτροπής που θα εγκρίνει τη δημιουργία του - Οι κάτοικοι δηλώνουν οτι δεν θα το επιτρέψουν

Πάτρα: Ένταση για το αποτεφρωτήριο νεκρώ...

Αντιδράσεις και από την τοπική εκκλησία

11.13 Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στο κτήριο του Λαδόπουλου όπου συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου για τη δημιουργία Αποτεφρωτηρίου νεκρών στο νότιο διαμέρισμα. Κάτοικοι των περιοχών που γειτνιάζουν με το ΒΙΟΠΑ όπου προβλέπεται να δημιουργηθεί το αποτεφρωτήριο συγκεντρώθηκαν στο σημείο εκφράζοντας την αντίθεσή τους.

9.00 Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί, στον Λαδόπουλο, αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου νεκρών, από τον Δήμο, στην περιοχή του ΒΙΟΠΑ.Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις κατοίκων.

Όπως έχει  ήδη γράψει το thebest.gr ,σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με αρχή την παράσταση διαμαρτυρίας στην προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, συνεδρίαση της Επιτροπής.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Π. Στάμος εμφανίστηκε καθησυχαστικός υποστηρίζοντας ότι η όχληση που θα υπάρξει θα είναι σχεδόν μηδαμινή.

«Ουδεμία απολύτως όχληση. Οι Νόμοι προβλέπουν πράσινη ζώνη 5 μέτρων εμείς έχουμε τη δυνατότητα να την κάνουμε και 10 και 15 μέτρα άρα ουδεμία οπτική όχληση προς τους κατοίκους. Παράλληλα δεν απαιτείται καμία ιδιαίτερη καμινάδα. Λειτουργούν κλίβανοι που έχουν ειδική καύση. Υπάρχουν χιλιάδες σε όλη την Ευρώπη, υπάρχουν χώρες που επιλέγουν την αποτέφρωση σε ποσοστό 75%, στη δε Γερμανία είναι 50%. Είναι μια πολύ συνηθισμένη μέθοδος που δεν πρέπει να ανησυχεί του συμπολίτες», σημείωσε ο κ. Στάμος.

Πάτρα: Στα... όπλα για το αποτεφρωτήριο νεκρών οι κάτοικοι των συνοικιών κοντά στο ΒΙΟΠΑ -Τι προβλέπει το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής

 

Από την πλευρά τους κάτοικοι του νοτίου διαμερίσματος σε ανακοίνωνσή τους αναφέρουν ότι αγνοήθηκαν για μια ακόμα φορά.

«Ο Δήμος Πατρέων αποφασίζει την κατασκευή ΚΑΝ στην περιοχή μας χωρίς εμάς, συνεχίζοντας την υποβάθμιση του νοτίου διαμερίσματος για πολλοστή φορά με την κατασκευή αποτεφρωτηρίου. Θεωρούμε μέγα ολίσθημα εκ μέρους της δημοτικής αρχής το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε ως όφειλε το νότιο διαμέρισμα και κατ' επέκταση τους τοπικούς συλλόγους. Φτάνει πια η μετατροπή της περιοχής μας και των κατοίκων σε πολίτες τρίτης κατηγορίας που θα υφίστανται κάθε απόφαση αδιαμαρτύρητα. Δεν θα γίνουμε Αουσβιτς. Ας κοιτάξουν και λίγο ψηλά τον Θεό και να αναρωτηθούν αν φτάνουν εκεί που απλώνουν τα χέρια τους»,  υποστηρίζουν.

Πάτρα: Στα 2,2εκ. ευρώ το κόστος του αποτεφρωτήρα νεκρών- Πόσο θα πληρώνουν οι συγγενείς- «Να μην ανησυχούν οι κάτοικοι»

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να υπάρξει δημοσιοποίηση από την πλευρά της τοπικής εκκλησίας της διαφωνίας  με την καύση των νεκρών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις