Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στα... όπλα για το αποτεφρωτήριο νεκρών οι κάτοικοι των συνοικιών κοντά στο ΒΙΟΠΑ -Τι προβλέπει το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής

Πάτρα: Στα... όπλα για το αποτεφρωτήριο ...

Θα παραστούν στη συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής την Πέμπτη

Την έντονη αντίδραση κατοίκων που διαμένουν κοντά στο Βιομηχανικό Πάρκο της Πάτρας προκάλεσε η είδηση οτι ο Δήμος Πατρέων σχεδιάζει να λειτουργήσει αποτεφρωτήριο  νεκρών στην περιοχή τους.

Σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με αρχή την παράσταση διαμαρτυρίας στην προγραμματισμένη για το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης στη συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Δεν αποκλείουν μάλιστα το ενδεχόμενο να προχωρήσουν ακόμη και σε πορείες ή αποκλεισμούς άν ο Δήμος επιμείνει στη θέση του.


Το σημείο του ΒΙΟΠΑ που υποδεικνύεται είναι το «Β32». Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που ρυθμίζει τα θέματα λειτουργίας των ΚΑΝ, το κτιριακό συγκρότημα θα πρέπει να εξυπηρετεί την συνάθροιση κοινού 50 τουλάχιστον ατόμων για νεκρώσιμες τελετές και να στεγάζει την υπηρεσία αποτέφρωσης των νεκρών με τον απαραίτητο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους.Θα πρέπει να διαθέτει κατ' ελάχιστο τους ακόλουθους χώρους ανά χρήση:>Για τη συνάθροιση κοινού: 1) Χώρος εισόδου - υποδοχής για να εξυπηρετεί την είσοδο του κοινού και την εκφόρτωση της σορού για τη μεταφοράτης στην αίθουσα τελετών, 2) Αίθουσα τελετών για να εξυπηρετεί, ανάλογα με το τελετουργικό του θρησκεύματος του νεκρού, τη διεξαγωγή της νεκρώσιμης τελετής, εξοπλισμένη αντίστοιχα. Προαιρετικά μπορεί να υπάρχει εντός- του Κέντρου επιπλέον βοηθητικός χώρος αναψυκτήριου (αδειοδοτημένος) για την παροχή αφεψημάτων, 3) Αίθουσα αναμονής συγγενών για να εξυπηρετεί την αναμονή των συγγενών πριν και μετά την τελετή και την αποτέφρωση, 4) Αποθήκη εξοπλισμού τελετών για να εξυπηρετεί την αποθήκευση υλικών και αντικειμένων εξοπλισμού της αίθουσας τελετών και επικοινωνεί άμεσα με αυτήν, 5) Γραφεία προσωπικού, 6) WC για το κοινό και χωριστό για το προσωπικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Αποτεφρωτήριο νεκρών δρομολογεί η δημοτική αρχή στην περιοχή του ΒΙΟΠΑ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις