Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ψηφοφορία στη Βουλή: 39 διαρροές από ΣΥΡΙΖΑ- Ποιοι ψήφισαν ΟΧΙ- Πέρασε με 229 ψήφους η συμφωνία

Ψηφοφορία στη Βουλή: 39 διαρροές από ΣΥΡ...

Η Πρόεδρος της Βουλής επέμενε να ξεκινήσει η Ολομέλεια στις 8 το πρωί

32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ΟΧΙ, 6 βουλευτές δήλωσαν ΠΑΡΩΝ και μία βουλευτής ήταν απούσα. Συνολικά 39 οι διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως η συμφωνία πέρασε με 229 ψήφους.

Πως ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

«Όχι» από τους Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρη Στρατούλη, Γιάνη Βαρουφάκη, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αγλαΐα Κυρίτση, Κώστα Ήσυχο, Δημήτρη Κοδέλα, Ελένη Σωτηρίου, Β. Χατζηλάμπρου, Γ. Σταθά, Κ. Ζαχαριάς, Θ. Κώτσιας, Κώστας Λαπαβίτσας, Μ. Κριτσωτάκης, Δ. Χαραλαμπίδου, Ι. Γαϊτάνη, Ραχήλ Μακρή, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Στ. Σαμοϊλης, Στ. Σαμουήλ, Κ. Δερμιτζάκης, Θ. Πετράκος, Ελένη Ψαρέα, Ε. Ουζουνίδου, Γ. Ζερδελής, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζ. Ζάνας, Στ. Λεουτσάκος, Β. Κυριακάκης.

«Παρών» από τη Βασιλική Κατριβάνου, Χρ. Καραγιαννίδη, Δ. Βαξεβανάκης, Ηρώ Διώτη.

«Απούσα» η Αλεξάνδρα Τσανάκα.

Από τους βουλευτές Αχαΐας 3 ψήφισαν "Όχι" και πέντε "Ναι" (Πώς ψήφισαν οι βουλευτές Αχαΐας: Τρία "Όχι" και πέντε "Ναι")

01:27 Τσίπρας προς Μεϊμαράκη: Είδα ότι έχετε αγωνία για την κοινοβουλευτική συνοχή. Γιατί δεν κάνετε πρόταση μομφής; Γιατί δεν ζητάτε εκλογές. Δεν υπάρχουν αυτόχειρες βουλευτές.

01:25 Τσίπρας: Αυτό που είχαμε στα χέρια μας στις 25 Ιουνίου ήταν ένα χαρτί χωρίς χρήματα, χωρίς δέσμευση για το χρέος, που θα χρειαζόταν να επαναδιαπραγματευτεί μετά από πέντε μήνες. Ενώ τώρα έχουμε μια συμφωνία που δίνει απαντήσεις σε αυτά τα θέματα.

01:22 Τσίπρας: Το τέχνασμα της ΝΔ ότι βγαίναμε δήθεν από το μνημόνιο τον Νοέμβριο ήταν αντίστοιχου μεγέθους παραμυθία με το success story. Μια χώρα με χρέος 180% του ΑΕΠ δεν μπορεί να βγει στις αγορές. Έχουμε δέσμευση ότι το φθινόπωρο θα υπάρξει απομείωση του χρέους.

01:18 Μεϊμαράκης: Το Grexit πρέπει να λήξει με την ψηφοφορία του Σεπτεμβρίου. Το «ναι» μας είναι χωρίς ανταλλάγματα, αλλά δεν συμφωνούμε με τα μέτρα.

01:13 Μεϊμαράκης: Δεν εκπλήσσομαι που ορισμένοι από τους βουλευτές σας θα ψηφίσουν «όχι», εσείς πώς πιστέψατε ότι θα ψήφιζαν «ναι». Εμείς σας λέμε με σύνεση και συννενόηση θα σταθούμε στα νομοσχέδια που θα φέρνετε μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ο κίνδυνος δεν πέρασε. Περιμένουμε τη συμφωνία τον Σεπτέμβριο. Μία κακή συμφωνία είναι καλύτερη από μία μη συμφωνία. Η συμφωνία φέρνει την υπογραφή Τσίπρα - Καμμένου και πρέπει να βρείτε τρόπο να την πραγματοποιήσετε.

01:10 Μεϊμαράκης: Ίσως θέλατε να συσπειρώσετε την κοινοβουλευτική σας ομάδα και γι αυτό κάνατε αυτή την ομιλία. Εμείς δεν σας είπαμε ότι είστε αριστερή παρένθεση, τι μας το λέτε και μας το ξαναλέτε; Τι παραπάνω να σας κάνει η Αντιπολίτευση από τη στήριξη που προσφέρει;Τι μήνυμα στέλνετε στα ξένα Κοινοβούλια; Ότι διαπραγματεύεστε με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τους ΑΝΕΛ. Η διαπραγμάτευση δεν ήταν εδώ, ήταν με τους έξω.

01:02 Τσίπρας: Βρισκόμαστε στην ώρα της κρίσης και της ευθύνης. Πιστεύετε ότι ήταν υπαρκτός ο εκβιασμός; Αναφέρομαι στις εναλλακτικές που είχα προχτές το βράδυ. Η μία εναλλακτική ήταν η επιλογή να αποδεχθώ μια συμφωνία σε πολλά σημεία της οποίας έχω ριζικές διαφωνίες. Η δεύτερη ήταν η άτακτη χρεοκοπία, δεν θέλω να αναφερθώ στις συνέπειές της. Υπήρχε και τρίτη εναλλακτική, το σχέδιο Σόιμπλε (υπάρχει και τώρα), για προσωρινή έξοδο από το ευρώ. Αν νομίζετε ότι ο εκβιασμός των δανειστών είναι πραγματικός, σας καλώ να σηκώσουμε όλοι μαζί το βάρος της ευθύνης.

01:00 Τσίπρας: Ο μεγάλος αντίπαλος για τις δυνάμεις της προόδου και της Αριστεράς βρίσκεται εντός των τειχών: Δυνάμεις διαφθοράς, φοροδιαφυγής, των καρτέλ, των ολιγαρχών, αυτών που ευνοήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

00:58 Τσίπρας: Παρά τη δύσκολη συμφωνία, σε ότι αφορά εμένα και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τη δέσμευσή μας να αγωνιστούμε μέχρι τέλος για το δίκαιο του εργαζόμενου λαού. Δεν πρόκειται να κάνουμε το χατήρι σε κανέναν από τους πολιτικούς μας αντιπάλους μέσα και έξω από τη χώρα που επιδίωκαν να αποτελέσουμε μια μικρή παρένθεση, μέσα στον χρόνο.

00:53 Τσίπρας: Τα βάλαμε με ισχυρούς αντιπάλους, με το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ήταν ένας αγώνας άδικος. Παρ' όλα αυτά έχουμε αφήσει παρακαταθήκη αξιοπρέπειας και δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο και αυτή η παρακαταθήκη δεν σβήνει.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σημειώθηκε μια αντιπαράθεση με όσους θέλουν να επιβληθεί ο ισχυρός.

Μας κουνούσαν το δάχτυλο οι εκπρόσωποι του Λαϊκού Κόμματος.

Υπήρξε στιγμή αλληλεγγύης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που η μικρή Ελλάδα έδειξε την ύψιστη αλληλεγγύη της διαγραφής χρέους της Γερμανίας.

00.52 Αυτή την ώρα μιλάει στη Βουλή ο Πρωθυπουργός.

00.51 Απόψε είναι μία μαύρη μέρα για τη δημοκρατία για την Ελλάδα και την Ευρώπη επεσήμανε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, και έκανε λόγο για απολυταρχική ενέργεια εκδίκησης.


Η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε ότι το χρέος είναι παράνομο, επαχθές και επονείδιστο και όπως τόνισε «φτιάχνουμε ένα πιο τερατώδες ΤΑΙΠΕΔ ο οποίο αποκαλούσαμε εκτροφείο σκανδάλων».

Όπως τόνισε, «αν το νομοσχέδιο το έφερνε η προηγούμενη κυβέρνηση θα κατέκρινα μια μια τις διατάξεις. Το φέρνουν όμως η κυβέρνηση που πρεσβεύει ότι είναι η λιτότητα είναι λάθος συνταγή».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εκβιάστηκαν, ενώ όπως εκτίμησε, αν ο «εκβιασμός ολοκληρωθεί απόψε, τίποτα δεν εμποδίζει την επανάληψή του».

Το μνημόνιο έχει οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση υπογράμμισε η κ. Κωνσταντοπούλου και κάλεσε το κοινοβούλιο «να αποτρέψει το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης».

«Θέλουν να μας βάλουν να λέμε τα αντίθετα από αυτά για τα οποία έχουμε αγωνιστεί» τόνισε και υπογράμμισε ότι «δεν δικαιούνται να εκβιάζουν τον πρωθυπουργό με ολοκαύτωμα που οι ίδιοι έχουν μεθοδεύσει».

«Δεν έχουμε δικαίωμα το "όχι" του λαού να το κάνουμε "ναι" με την ψήφο μας» είπε και εξήγησε ότι το «όχι» του λαού δεν ήταν «όχι» με αστερίσκους και προϋποθέσεις.

Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ο λαός μίλησε και είπε ένα μεγάλο «όχι» στα τελεσίγραφα και στα μνημόνιο ανέφερε και τόνισε ότι έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε την ετυμηγορία του λαού, καθώς η εξουσία πηγάζει από αυτόν.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο λαός στηρίζει το «όχι» στη σημερινή ψηφοφορία» κατέληξε.

00.38  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως βουλευτής αποφάσισε να μιλήσει από το βήμα της Βουλής. Επανέλαβε πως το ελληνικό χρέος είναι παράνομο και επονείδιστο και κατηγόρησε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ Μίλησε για μαύρη μέρα για τη δημοκρατία και για πολιτική αυτοκτονία Τσίπρα.


00.29 Αναμένται τελικά στη Βουλή για να μιλήσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δεν παρέστη στην αποψινή συνεδρίαση. Πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν θα τοποθετηθεί, αλλά τα πλάνα άλλαξαν. Τώρα προσέρχεται να μιλήσει η Ζωή Κωσνταντοπούλου.

00.15  Σήμερα καταρρέει η λογική της αντιμνημονιακής πολιτικής, υποστήριξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για την έγκριση της συμφωνίας με τους δανειστές, προκαλώντας ένταση.


«Η κυβέρνηση μας λέει ότι το δίλημμα είναι μεταξύ τoυ μνημονίου και του Grexit» εξήγησε, ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα επανατοποθετείται ο άξονας της πολιτικής ζωής της χώρας.

«Περνάμε από τον μύθο στην αλήθεια» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε τι ψηφίζουμε»

00.00  Σήμερα είναι μία δύσκολη ημέρα για όλους μας για τον ελληνικό λαό ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας στη Βουλή.

Όπως είπε, για πρώτη φορά η χώρα έκανε σκληρή διαπραγμάτευση και διεκδίκησε την περηφάνια της, ενώ παραδέχθηκε ότι έγιναν και λάθη.

Ο κ. Φίλης ανέφερε ότι μπροστά σε έναν συσχετισμό, αναγκάστηκε η κυβέρνηση να υποχωρήσει σε έναν επώδυνο συμβιβασμό, ωστόσο όπως εκτίμησε, το ευρωπαϊκό μήνυμα παραμένει ενεργό.

«Αυτή η Ευρώπη δεν πρόκειται να προχωρήσει, θα διαλυθεί, εάν δεν θεμελιωθεί στις αξίες της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης» υπογράμμισε και έκανε λόγο για «πραξικόπημα» που είχε στόχο να πλήξει τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση.

«Δεν πρέπει απόψε να ολοκληρώσουμε άθελά μας το πραξικόπημα που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες και στόχευε στην πτώση της κυβέρνησης της Αριστεράς» υπογράμμισε ο κ. Φίλης και εκτίμησε ότι χωρίς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το μέλλον θα είναι σκληρό για τη χώρα. «Πιο σκληρό και από το μνημόνιο που φέραμε με το πιστόλι στον κρόταφο», συμπλήρωσε.

23.45  Στο σύνολό της η συμφωνία είναι αρνητική υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Όπως εξήγησε, είναι στιγμή ευθύνης καθώς πρέπει να τοποθετούμε όλοι απέναντι στο δίλημμα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

«Η κυβέρνηση έβαλε τρία πράγματα στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης: Αναδιάρθρωση χρέους από το 2015 έως το 2022, η μείωση των εξωπραγματικών πρωτογενών πλεονασμάτων, η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος» τόνισε εν συνεχεία, συμπληρώνοντας ότι «επιτεύχθηκαν και τα τρία».

«Η συμφωνία διασφαλίζει την πλήρη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος» κατέληξε ο κ. Σταθάκης, σπεύδοντας να επισημάνει ωστόσο, ότι η συμφωνία είναι δύσκολη και δεν θα φέρει την ανάπτυξη.

23.30  Κάθε μέρα που περνάει το κόστος μεγαλώνει επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σημείωσε ότι ο λογαριασμός του πακέτου διάσωσης αυξήθηκε κατά 25 δις. τις τελευταίες δύο εβδομάδες, επικαλούμενος την αναθεωρημένη μελέτη του ΔΝΤ «Η μεσαία τάξη πληρώνει πολύ ακριβά το κόστος της πολιτικής ενηλικίωσης του ΣΥΡΙΖΑ» εκτίμησε.

«Ο Πρωθυπουργός έκανε το σωστό αλλά μην περιμένετε να σας πούμε και μπράβο που προσπαθείτε να αποτρέψετε μία καταστροφή που εσείς δημιουργήσατε» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει τρίτο πρόγραμμα αλλά και ενδιάμεση συμφωνία το συντομότερο δυνατό.

«Πρέπει να σπρώξουμε το μνημόνιο ως την κορυφή του βουνού ως κοινωνία και πρέπει να συμφωνήσουμε πώς θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί» υπογράμμισε και έκανε λόγο για επώδυνη συμφωνία με πολλά υφεσιακά μέτρα.

Όπως τόνισε, υπάρχουν ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα που θα μπορούσαν να επιλεγούν, ενώ σημείωσε ότι «για να πετύχει η συμφωνία δεν αρκεί να εφαρμόζουμε επιλεκτικά μέτρα, απαιτούνται διαρθρωτικές αλλαγές».

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους βουλευτές της Ν.Δ., για τους οποίους είπε ότι σηκώνουν βάρος που δεν τους αναλογεί, ψηφίζοντας «ναι», ενώ συμπλήρωσε ότι πιστεύει στην αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, γιατί έδωσε αγώνα ενάντια στα ρουσφέτια.

«Μνημόνια με ξένα κόλυβα δεν θα έχουμε» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

23.20 Να ψηφίσει πρώτος κατά την αποψινή ψηφοφορία, επί του νομοσχεδίου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος ζήτησε αμέσως μετά να ψηφίσει ο πρόεδρος των ΑΝΛΕ Πάνος Καμμένος.

23:10 Για συνωμότες της δραχμής και πραξικοπηματίες των τελευταίων ωρών έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, από το βήμα της Βουλής.

Όπως εξήγησε, κάποιοι δεν μας είπαν ποτέ ανοιχτά, ότι ήθελαν τη δραχμή, αλλά συνωμοτούσαν μεθοδικά γι’ αυτήν.

«Κρύφτηκαν πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα. Διεκδίκησαν και κάποιοι από αυτούς πήραν τις μεγάλες καρέκλες της εξουσίας» συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στους βουλευτές της κυβέρνησης που αρνούνται να ψηφίσουν τη συμφωνία, ο πρόεδρος του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι ο Πρωθυπουργός δεν νοείται να κρατάει στην κυβέρνηση όσους καταψηφίσουν.

«Για να αλλάξουμε τον κόσμο κ. Τσίπρα, πρέπει να το πιστέψουμε. Και να αλλάξουμε πρώτα εμείς» υποστήριξε παράλληλα.

Σχολιάζοντας την απουσία του Αλέξη Τσίπρας από την αίθουσα της Ολομέλειας, ο πρόεδρος του Ποταμιού υποστήριξε ότι σήμερα έπρεπε να είναι όλοι εδώ.

«Είναι σημαντική στιγμή για το κοινοβούλιο, έπρεπε να έχουμε τον χρόνο αλλά κυρίως το θάρρος να μιλήσουμε για όσα έγιναν» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν θέλουμε IOUs που προτείνει ο κ. Σόιμπλε και ορισμένοι εδώ στην Ελλάδα. Θα φανεί ποιος πραγματικά σκέφτεται τους άνεργους και τους ανασφάλιστους, από αυτήν την ψηφοφορία» συνέχισε.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση. «Το Ποτάμι θα παραμείνει στη χρήσιμη αντιπολίτευση» κατέληξε.

 

Νεώτερη ενημέρωση: Δεν θα μιλήσουν τελικά Τσίπρας και Μεϊμαράκης, για να μην πολώσουν το κλίμα, αλλά θα μιλήσουν  οι κοινοβουλευτικοί τους εκπρόσωποι.

Νεώτερη ενημέρωση: Στις 11.30 θα τοποθετηθεί η Ζωή Κωσνταντοπούλου και στις 11.45 αναμένεται να αρχίσει η ψηφοφορία. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας καθως υπήρχαν πλοηροφορίες ότι δεν θα τοποθετηθούν αυτός και ο Μεϊμαράκης, αλλά και ο Πρόεδρος του "Ποταμιού". Ωστόσο, ο κ. Θεοδωράκης τοποθετείται ήδη.

Οι τοποθετήσεις των ομιλητών στην κρίσιμη συνεδρίαση

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία εκφράζει μία ήττα εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, από το βήμα της Βουλής.

«Πρέπει να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο» τόνισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός, σπεύδοντας ωστόσο, να διευκρινίσει ότι κανείς δεν είναι ικανοποιημένος από τη συμφωνία.

Όμως, συνέχισε, μπορούμε να διαχειριστούμε τη συμφωνία και να κάνουμε μία ανατροπή.

Όπως εξήγησε, τα δεδομένα που μας βοηθούν είναι τα χρήματα που θα έρθουν, τα μέτρα που μπορούμε να προτείνουμε και να δώσουν επιπλέον έσοδα στο κράτος.

Συμπληρώνοντας, αναγνώρισε ότι χει γίνει δουλειά για τον περιορισμό της σπατάλης στον κρατικό προϋπολογισμό.

Σταϊκούρας: Η Ν.Δ. στηρίζει τη συμφωνία, αλλά δεν δίνει λευκή επιταγή

Γεννηματά: Ο Πρωθυπουργός έπρεπε να είναι εδώ- Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα

Τσακαλώτος: Αν δεν χτυπήσει η Αριστερά το παλιό σύστημα ο τόπος δεν έχει μέλλον

Μιχαλολιάκος: Όχι στο Μνημόνιο, όχι στην ξενοκρατία - ΒΙΝΤΕΟ

Βίτσας: Η κυβέρνηση της αριστεράς είναι το νέο μονοπάτι στην ιστορία

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται όχι ως φάρσα, αλλά ως τραγωδία επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή, ενώ χαρακτήρισε «παραμύθια» τα περί περήφανης διαπραγμάτευσης.

Όπως εκτίμησε ο κ. Κουτσούμαπς, ο λαός θα «πληρώσει» το «άθλιο» μνημόνιο Τσίπρα.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ έκανε λόγο για ασήκωτο λογαριασμό της νέας συμφωνίας ενώ εκτίμησε ότι είναι θράσος να μιλά η κυβέρνηση για «περήφανη μάχη εναντίον των δανειστών».

«Αισθάνεστε περήφανοι για το πάγωμα μισθών, συντάξεων, για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, για την εξαθλίωση των αγροτών, για το ξεπούλημα της χώρας;» διερωτήθηκε και σχολίασε: «Τι θα λέγατε εάν ήσασταν στην αντιπολίτευση»;

«Λέτε στον συνταξιούχο να αποδεχθεί στην πλάτη του ένα νέο βουνό μέτρων, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προκλητικές φοροαπαλλαγές» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας και εκτίμησε ότι «ο λαός πληρώνει ένα χρέος, το οποίο δεν διόγκωσε ο ίδιος».

«Τα στηρίγματά σας κ. Τσίπρα, είναι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε.

«Η "δικαιότερη κατανομή των βαρών" το ένα στοιχείο του μύθου, η επιστροφή στην (καπιταλιστική) ανάπτυξη, το άλλο στοιχείο του εμπορίου ελπίδας» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη ελπίδα για την έξοδο από την κρίση.

 

Νεώτερη ενημέρωση: Ορκίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με πολιτικό όρκο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος καταλαμβάνει την έδρα του Νίκου Χουντή.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Χουντής παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα, λαμβάνοντας την έδρα του Μανώλη Γλέζου στην Ευρωβουλή. Όπως μετέδωσε το Star ανεπίσημα η Προεδρία της Δημοκρατίας διέψευσε την είδηση ότι υπήρξε τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Προκόπη Παυλόπουλο.

 

Νεώτερη ενημέρωση: Η κ. Κωνσταντοπούλου έθεσε και πάλι θέμα διάρκειας της συζήτησης και με απίστευτο θράσος έθεσε στην Ολομέλεια προς ψηφοφορία το θέμα για να αποχωρήσει με το τραγικό αποτέλεσμα των μόλις δύο ψήφων υπέρ της πρότασής της για έναρξη της συνεδρίασης το πρωί, πρωτοφανή κοινοβουλευτική ήττα για Πρόεδρο της Βουλής- Δεν την ψήφισαν ούτε οι της Χρυσής Αυγής. Υπέρ της πρότασής της ψήφισε ο Λαφαζάνης.  Αποχώρησε από το προεδρείο και τη θέση της πήρε ο Αλέξης Μητρόπουλος, ενώ οι βουλευτές την γιουχάιζαν ζητώντας της να παραιτηθεί.

- Πρώτος ομιλητής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

- Επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο είχε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι του ζήτησε να είναι σε εγρήγορση για παν ενδεχόμενο, κάτι που ερμηνεύεται πολλαπλώς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ξεκίνησε πριν από λίγο η Ολομέλεια της Βουλής με την Ζωή Κωνσταντοπούλου αυτή τη φορά να προεδρεύει γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να σχολιάζει, κάτι που ορισμένοι εκτιμούν ότι μπορεί να πυροδοτήσει εντάσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Κωνσταντοπούλου είναι πιθανόν να μεταφέρει στην Ολομέλεια της Βουλής την πρόταση που έκανε νωρίτερα στη διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να καθυστερήσει τη διαδικασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-Απορρίφθηκε μετά από απίστευτη ένταση η πρόταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας στις 8 αύριο το πρωί. Επικράτησε η πρόταση Φίλη (υπερψηφίστηκε από 10) για έναρξη της συνεδρίασης σε λίγο και ολοκλήρωση της διαδικασίας στις 12 τα μεσάνυχτα. Η πρόταση Κωνσταντοπούλου μειοψήφισε με 2 ψήφους, ενώ καταψηφίστηκε και άλλη πρόταση που ήθελε να ξεκινήσει άμεσα η συνεδρίαση αλλά δεν προσδιόριζε την ώρα που θα τελείωνε με 7 ψήφους.

- Ένταση επικρατεί αυτή τη στιγμή στη διάσκεψη των Προέδρων με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να κάνει ό,τι μπορεί για να καθυστερήσει τη διαδικασία και να ζητάει να αρχίσει η ολομέλεια στις 8 το πρωί, γεγονός που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πρόεδρος της Βουλής αρνείται να δώσει το λόγο στον Φίλη, γεγονός που προκάλεσε θερμό επεισόδιο μεταξύ τους.

Την ώρα που οι Έλληνες βλέπουν το μέλλον τους να διαγράφεται αβέβαιο, την ίδια ώρα που η γαλλική Βουλή συνήλθε για να ψηφίσει και να στηρίξει την Ελλάδα και τους Έλληνες για τους οποίους η Γαλλία έδωσε μάχη, την ώρα που η οικονομία καταρρέει και η αγορά αιμορραγεί, κάποιοι εξακολουθούν να παίζουν με τα νεύρα και την νοημοσύνη του κόσμου.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει την προσωπική του άποψη και την προσωπική του θέση αλλά όχι να προκαλεί την αγωνία των πολιτών και να προβαίνει σε ενέργειες που  θέτουν σε αμφισβήτηση τη σοβαρότητα της χώρας και φτάνουν στα άκρα την ήδη δοκιμασμένη υπομονή μας, κάνοντας χρήση του θεσμικού τους ρόλου με τον τρόπο που το κάνει η Πρόεδρος της Βουλής.

Ναι στη συμφωνία από τη Γαλλική Βουλή- Τελεσίγραφο Τσίπρα: ή πάμε όλοι μαζί ή τέλος η κυβέρνηση της Αριστεράς- LIVE ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις