Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ναι στη συμφωνία από τη Γαλλική Βουλή- Τελεσίγραφο Τσίπρα: ή πάμε όλοι μαζί ή τέλος η κυβέρνηση της Αριστεράς- LIVE ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ναι στη συμφωνία από τη Γαλλική Βουλή- Τ...

Αργότερα η συνεδρίαση της Ολομέλειας για την ψήφιση των προαπαιτούμενων

20.10 Ένταση στη διάσκεψη των Προέδρων που ξεκίνησε προιν από λίγο- Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιμένει να ξεκινήσει η Ολομέλεια στις 8 το πρωί.

 

19:24 Τελεσίγραφο από Τσίπρα προς διαφωνούντες: ή πάμε όλοι μαζί, ή τέλος η κυβέρνηση της Αριστεράς. Η Γαλλική Βουλή με μεγάλη πελιοψηφία ενέκρινε τη συμφωνία.

18.58 Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λαφαζάνης μίλησε για φιάσκο της διαπραγματευτικής τακτικής και επέρριψε την ευθύνη για την υπογραφή του νέου μνημονίου στην ομάδα που μετέβη στις Βρυξέλλες και στον κ. Δραγασάκη. Ο δεύτερος ζήτησε τον λόγο και επιχείρησε σημείο προς σημείο να αποδομήσει την κριτική Λαφαζάνη.

18.06 Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λαφαζάνης είπε: «Δεν μπορούμε να λειτουργούμε με το δίλημμα μνημόνιο η καταστροφή. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε στην βάση διάτρητων και τρομοκρατικων διλημμάτων περί μνημονίων ή καταστροφής. Διλημμάτων που έθεταν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

17.25 "Το ότι δεν ψηφίζουμε τα μέτρα δεν σημαίνει ότι δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ. Η ενότητα είναι διασφαλισμένη. Στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά δεν ψηφίζουμε τα μέτρα" δήλωσε πριν λίγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Αν δεν φανερώνει πολιτική παράνοια αυτή η δήλωση, κάτι άλλο συμβάινει. Τι ακριβώς;

16.55 "Όποιος έχει εναλλακτική να έρθει να μου την πει" φέρεται να είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός στην ομιλία του

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσουν την ενότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Κόμματος μπροστά σε αυτές τα κρίσιμες στιγμές, όπως είπε στην ομιλία του.

«Εξάντλησα όλες τις εναλλακτικές λύσεις. Ζητώ από όσους διαφωνείτε να προτείνετε αξιόπιστες εναλλακτικές. Η κυβέρνηση έδωσε μάχη σε όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης. Τιμήσαμε τη λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια και όλα τα μέσα. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Περιέγραψε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, πώς διαμορφώθηκαν τα διλήμματα. Υπήρχε εκφρασμένη βούληση για αποπομπή της Ελλάδας από το Ευρώ. Χρέος μας ήταν να αποφύγουμε την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης και της οικονομικής καταστροφής.

Υπήρχε συγκεκριμένη βούληση όλο αυτό το διάστημα να πέσει η κυβέρνηση και σχέδιο που το απεργάζονταν κύκλοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

LIVE μέσω της ΕΡΤ όλες οι εξελίξεις.

15.36 Με θερμό χειροκρότημα έγινε δεκτός ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την είσοδό του στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή όπου συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Εκ των χαρακτηριστικών στιγμιότυπων κατά την είσοδο του, ήταν ο ασπασμός που είχε με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε πριν λίγο κεκλεισμένων των θυρών, σε μια τελευταία -κατά τα φαινόμενα- προσπάθεια ενότητας της.

Παράλληλα, στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ θα επιχειρηθεί να υπολογιστεί ο αριθμός των διαρροών που θα σημειωθούν κατά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Ήδη 109 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ λένε «όχι» στη συμφωνία και ζητούν συνεδρίαση του κομματικού οργάνου.

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη παραιτήθηκε, ενώ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει και δεν θα παραιτηθεί.

Ο τέως υπουργός Οικονομίας Γ. Βαρουφάκης, μιλώντας τη Βουλή χαρακτήρισε ως νέα συνθήκη των Βερσαλλιών τη συμφωνία των προαπαιτούμενων, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος τη χαρακτήρισε ως «κατάπτυστη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι η «Βουλή δεν πρέπει να αποδεχθεί τον εκβιασμό».

Κατάπτυστη χαρακτήρισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή τη συμφωνία, η οποία δεν θα παραιτηθεί.

 

Διαβάστε επίσης:

Εγκρίθηκε από τις Επιτροπές της Βουλής το πολυνομοσχέδιο - Βαρουφάκης: Έχουμε μια συνθήκη των Βερσαλλιών - Ραχήλ Μακρή: Δεν υπάρχει περίπτωση να πω ναι-Παραιτήθηκε η Νάντια Βαλαβάνη, δεν ψηφίζει ο Λαφαζάνης

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις