Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εορταστική εκδήλωση λήξης σχολικού έτους στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας

Εορταστική εκδήλωση λήξης σχολικού έτους...

Σε κλίμα χαράς

Την εορταστική τελετή λήξης του σχολικού έτους – αποφοίτησης πραγματοποίησε την Παρασκευή 26-06-2015 το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας στην έδρα του (Αχαϊκής Συμπολιτείας 20). Μέσα σε κλίμα χαράς, ενθουσιασμού αλλά και έντονης συγκίνησης οι εκπαιδευόμενοι παρουσίασαν τα διαθεματικά σχέδια δράσης (projects), που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, και ακολούθησε η απονομή των απολυτηρίων τίτλων στους εκπαιδευόμενους του Β΄ Κύκλου, που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Διευθύντρια του σχολείου κ. Φρύνη Κωσταρά, η οποία υπογράμμισε το ρόλο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, τις δυνατότητες και τις προοπτικές που προσφέρει, και τη συμβολή του στην επαγγελματική και κοινωνική ανάπτυξη των εκπαιδευομένων.

Με έναν έντονα φορτισμένο συγκινησιακά λόγο εξήρε το έργο των εκπαιδευτών του σχολείου, οι οποίοι με υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού, αφοσίωσης και αγάπης για το σχολείο και τους μαθητές τους καταθέτουν καθημερινά την ψυχή τους, παρουσίασε το πλήθος των δράσεων και των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς και ευχαρίστησε εκπαιδευτές και  εκπαιδευόμενους για την άριστη συνεργασία που είχαν.

Τα διαθεματικά σχέδια δράσης που παρουσιάστηκαν από τους εκπαιδευόμενους, οι οποίοι ξεδίπλωσαν και αποκάλυψαν πολύπλευρα ταλέντα στη μουσική, το χορό και το θέατρο ήταν:

-«Το λιμάνι της Πάτρας» με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την κ. Δημητρέλλου Δήμητρα, τον κ. Παλαιολόγου Βασίλη και την κ. Σούκου Ανθή.

-«Έχω ένα όνειρο»  με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Παπαδοπούλου Ζωίτσα.

-«Μουσικής δρώμενα: μια περιπλάνηση στα ηχητικά τοπία της Δημοτικής μουσικής»  με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την κ. Κοτσοπούλου Μαρία και την κ. Κωσταρά Φρύνη.

-«Αναζητώντας την παράδοση στη σύγχρονη εποχή»  με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την κ. Αγγελοπούλου Δήμητρα και τον κ. Καραχρήστο Χριστόφορο.

-«Οι λογοτεχνίες αλληλοερωτεύονται»  με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την κ. Δημητρέλου Αργυρώ και κ.  Ράπτη Πηνελόπη.

-«Ο λαϊκός πολιτισμός της Πάτρας: Από τη σχολική πραγματικότητα στην ενεργή πολιτειότητα» με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Χάιδα Αλέξανδρο.

Μουσική, χορός, ζωγραφική, δραματοποίηση σκηνών λογοτεχνικών έργων, θεατρικά δρώμενα και μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση ήταν μερικά από τα στιγμιότυπα της εκδήλωσης, που ενθουσίασαν το κοινό, το οποίο καταχειροκρότησε τις ευφάνταστες και πρωτότυπες δημιουργίες των εκπαιδευομένων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι προηγούμενοι διευθυντές του σχολείου κ. Ζουρίδης Χαράλαμπος και κ. Κυρίτση Ιωάννα, ο κ. Δημητρόπουλος Φώτης, φιλόλογος, ιστορικός – ερευνητής, συγγραφέας, ο αιδεσιμότατος πατέρας Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, απόφοιτοι προηγούμενων ετών του ΣΔΕ Πάτρας, συγγενείς και φίλοι των εκπαιδευομένων.

Η εκδήλωση έληξε με παραδοσιακό μουσικό γλέντι, φαγητό και χορό, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για το σπουδαίο έργο που επιτελείται στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας.

Το έργο των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση" και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις