Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άραξος: Ξεκίνησαν οι πτήσεις για Θεσσαλονίκη – Αιτήματα και για σύνδεση με την Κρήτη – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ από την άφιξη του πρώτου αεροπλάνου

Άραξος: Ξεκίνησαν οι πτήσεις για Θεσσαλο...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Aψίδα νερού κατά την άφιξη του αεροπλάνου

Ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην αύξηση του τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα μπορεί και διαδραματίζει το αεροδρόμιο του Αράξου, το οποίο ξεκίνησε δυναμικά την καλοκαιρινή περίοδο με την άφιξη και αναχώρηση 36.010 συνολικά επιβατών από το Ισραήλ, που έκαναν διακοπές στην περιοχή και συνεχίζει με την σύνδεση της ευρύτερης περιοχής με τη Θεσσαλονίκη. Γύρω στις 3 το μεσημέρι το πρώτο αεροπλάνο της Ελληνικής εταιρείας Astra Airlines προσγειώθηκε στο αχαϊκό έδαφος και πέρασε μέσα από μια αψίδα νερού.

14 επιβάτες έφτασαν από το αεροδρόμιο Μακεδονία και 20 αναχώρησαν από τον Άραξο γι αυτό. Εκπρόσωποι αρχών και φορέων υποδέχτηκαν τον κυβερνήτη, το πλήρωμα τους επιβάτες και τον αερολιμενάρχη Θεσσαλονίκης, ωστόσο ανάμεσά τους δεν ήταν τελικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Οι πτήσεις κοστίζουν από 39 ευρώ μαζί με τον φόρο αναχώρησης  και η χωρητικότητα του αεροπλάνου είναι 48 και 42 ατόμων. Όπως είπε στους δημοσιογράφους η συνιδιοκτήτρια της εταιρείας Χαρά Ζλατάνη «μας ενδιαφέρει να γίνουμε η καλύτερη περιφερειακή εταιρεία και να φέρουμε κοντά τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας. Ως εκ τούτου στο όγδοο καλοκαίρι λειτουργίας μας,  Θεσσαλονίκη με 17 προορισμούς κι ένας απ΄αυτούς καινούργιος,. Η Πάτρα. Εκεί που οι άλλοι δεν δίνουν σημασία εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να δώσουμε και να βοηθήσουμε ν΄αναπτυχθεί ο τόπος. Ήδη ως προς το ενδιαφέρον είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Έχουμε μέχρι τώρα 460 εισιτήρια».

Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί πτήσεις για τρεις μέρες της εβδομάδας.

Η εταιρεία είναι Ελληνική και η μητέρα των ιδιοκτητών είναι από το Αίγιο.

Η Χαρά Ζλατάνη

Η Χαρά Ζλατάνη

Η Χαρά Ζλατάνη

Η πτήση όπως ανέφερε ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ήταν πολύ καλή και η διάρκεια της ήταν γύρω στα 52 λεπτά.

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται:

Τον Ιούνιο: κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Κυριακή

Τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο: κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή

Τον Σεπτέμβριο: κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Κυριακή

Τον Οκτώβριο: κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή

Οι πτήσεις είναι προγραμματισμένες να διαρκέσουν από τις 15 Ιουνίου έως τις 23 Οκτωβρίου.

 

«Είναι μια πολύ καλή μέρα σήμερα για την πολιτική αεροπορία γιατί ενώνει δύο μεγάλες πόλεις της Ελλάδας κι όχι μόνο αυτές καθευατές, αλλά συγκοινωνεί και την ευρύτερη περιοχή. Αυτή τη στιγμή ενώνεται η Βόρεια Πελοπόννησος με τη Μακεδονία», δήλωσε ο Αχιλλέας Τοπούζας, αερολιμενάρχης Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο Αερολιμενάρχης Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας τόνισε:«Εγκαινιάζουμε το πρώτο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Άραξος. Ευελπιστούμε η γραμμή να πάει πάρα πολύ καλά και να συνεχιστεί και τον χειμώνα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Έχουμε ζητήσει από  την εταιρεία να βάλει και μία πτήση για Κρήτη , που μας ζητούν πάρα πολλοί συντοπίτες μας και πιστεύω ότι όλα θα πάνε κατ΄ευχήν, αρκεί να αγκαλιάσουμε τις πτήσεις και να τις πλουτίσουμε με επιχειρηματίες , φοιτητές κλπ και να μπορέσει και να παραμείνει η εταιρεία».

«Είναι μια νέα αρχή. Μια πρώτη πτήση από μια εταιρεία γνωστή στο πανελλήνιο και το εξωτερικό. Ο Άραξος και η Βόρεια Πελοπόννησος ενώνεται με τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή μας, όμως πρέπει να  τη  στηρίξουμε και ν΄αγκαλιάσουμε τα δρομολόγια, ώστε να έχουμε μια βιώσιμη γραμμή και η περιοχή έχει να κερδίσει», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας υπογράμμισε ότι «σαφώς , πέραν από τις υποδομές, το να υπάρχει δικτύωση μέσω του αεροδρομίου του Αράξου με άλλες πόλεις και χώρες είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη της περιοχής. Υπ αυτό το πρίσμα καλωσορίζουμε την πρώτη πτήση της Astra και νομίζω ότι η περιοχή και η κοινωνία θα πρέπει να βοηθήσει με το να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι να ταξιδέψουν με αυτή την πτήση».

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Θανάσης Στάμου δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο του Αράξου και είναι ένας από τους πολλούς προορισμούς της Astra. Η πτήση ήταν πολύ ωραία και ο καιρός πολύ καλός. Η πτήση διήρκησε γύρω στα 52 λεπτά. Πήγαν όλα πολύ καλά».

«Με χαρά υποδεχόμαστε σήμερα τους πρώτους επιβάτες της πτήσης Θεσσαλονίκης  - Πάτρας, γιατί το έχουμε πάρα πολλές φορές ότι το αεροδρόμιο του Αράξου είναι της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης. Πρέπει εμείς, η Πάτρα και η Πελοπόννησος να στηρίξουμε τη συγκεκριμένη πτήση και επίσης να μας δοθεί η δυνατότητα από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία να κάνει κι άλλες εσωτερικές πτήσεις που η ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου το ζητά» είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου.

Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος υπογραμμίζει την ανάγκη να γίνουν κάποιες βελτιωτικές παρεμβάσεις , όπως η αναβάθμιση του δρόμου του πολιτικού αεροδρομίου μέχρι το Λάππα.

Το παρών στην υποδοχή έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Γιώργος Κοτοπούλης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Άρης Ανδρικόπουλος, ο επιμελητηριακός σύμβουλος Νίκος Παπαλέξης, ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Θανάσης Ραυτακόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας Βασίλης Γκοτσόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Γιώργος Αγγελόπουλος κ.α.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις