Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άραξος- Η επιχείρηση- μαμούθ που έφερε 20.000 στελέχη εταιρείας οπλικών συστημάτων από το Ισραήλ, κάτω από δρακόντεια μέτρα- Η απίστευτη ζήτηση για τις πτήσεις προς Θεσσαλονίκη

Άραξος- Η επιχείρηση- μαμούθ που έφερε 2...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Μόνο από τους φόρους αεροδρομίων ο Άραξος εισέπραξε μισό εκατομμύριο ευρώ

Πτήσεις ανάπτυξης για το αεροδρόμιο Αράξου το οποίο υλοποίησε πρόσφατα ένα απο τα πλέον μεγάλα προγράμματα μεταφοράς εργαζομένων εταιρείας οπλικών συστημάτων του Ισραήλ κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στο πλαίσιο μιας γιγάντειας επιχείρησης η οποία οδήγησε σε νέες θέσεις εργασίας, μεταφράστηκε σε ένα πολύ σημαντικό οικονομικό μέγεθος για την περιοχή και άνοιξε το δρόμο για αγορές εκτάσεων και επενδύσεις από επισκέπτες με μεγάλη  οικονομική επιφάνεια, που έμειναν ενθουσιασμένοι από το πράσινο της Αχαϊας αλλά και της Ηλείας, όπου διέμειναν.

Η προετοιμασία, όπως αποκαλύπτει σήμερα το thebest.gr  ξεκίνησε από τις 14 Φλεβάρη του 2014 (!)  με συνεχείς συσκέψεις των συναρμοδίων υπηρεσιών, στις οποίες συμμετείχαν κορυφαία στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, την υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων και την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, για την λήψη μέτρων ασφαλείας των εγκαταστάσεων την προστασία και την φύλαξη των προσώπων καθώς εξαιτίας του αντικειμένου της εργασίας τους, ήταν δυνατό να αποτελέσουν ακόμη και στόχο για τρομοκρατική επίθεση.

Οι επιβάτες από το Ισραήλ, έφτασαν στην περιοχή κάτω απο άκρα μυστικότητα το διάστημα από 27 Απριλίου και η επιχείρηση έληξε στις 4 Ιουνίου μετά την αποχώρηση και των τελευταίων επιβατών.

Φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο Crecotel, στο οποίο μεταφέρθηκαν με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Επρόκειτο για στελέχη και υπαλλήλους της εταιρείας Εlbit system, μιας εκ των μεγαλυτέρων του Ισραήλ. Οι αφίξεις γίνονταν εκ περιτροπής και οι εργαζόμενοι έρχονταν με τις οικογένειιές τους.

Όταν αναχωρούσαν, έρχονταν άλλοι εργαζόμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος διακοπών της εταιρείας οπλικών συστημάτων.

Τα μεγέθη του προγράμματος είναι εντυπωσιακά.

Μόνο από τους φόρους αεροδρομίων ο Άραξος εισέπραξε  μισό εκατομμύριο ευρώ.

Εκτιμάται ότι εξαιτίας αυτής της επιχείρησης δημιουργήθηκαν περί τις 600 θέσεις εργασίας συνολικά, στο ξενοδοχείο, στις υπηρεσίες αεροδρομίου, στις ασφαλείς μεταφορές κλπ.

Ενδεικτικό της οικονομικής ανάσας στην περιοχή είναι ότι οι επισκέπτες νοίκιαζαν 70 αυτοκίνητα κάθε μέρα από εταιρείες ενοικιάσεων και έκαναν  εκδρομές σε όλη την Πελοπόννησο την Ελαφόνησο τα Ιόνια, την Αρχαίο Ολυμπία και αλλού, όχι βεβαίως ομαδικά καθώς ετίθετο θέμα ασφαλείας αλλά κατά οικογένειες. Δεν έμειναν δηλαδή μέσα στο ξενοδοχείο με...βραχιολάκι.

Όπως μαθαίνουμε, το πρόγραμμα του Grecotel περιελάμβανε  ακόμη και καρναβαλικές φιγούρες, παιδικά χωριά,  αλλά και  βραδιές με την Γλυκερία η οποία είναι πάρα πολύ δημοφιλής στο Ισραήλ.

"Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι καθώς κερδίσαμε το στοίχημα παρά το γεγονός ότι είμαστε  ένα μικρό αεροδρόμιο" λέει στο thebest.gr ο αερολιμενάρχης Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας, ο οποίος αποκαλύπτει το εύρος της επιχείρησης που για πρώτη φορά φέρνει εις πέρας ο Άραξος.

"Οι επισκέπτες αναχώρησαν ενθουσιασμένοι και λέγοντας ότι δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι σε ένα τόσο μικρό αεροδρόμιο θα ήταν δυνατόν να έχουν μια τόσο μεγάλη εξυπηρέτηση. Ήταν ενθουσιαμένοι από όλους τους συναδέλφους, τόσο της πολιτικής αεροπορίας, όσο και από τους υπαλλήλους της επίγειας εξυπηρέτησης και αυτό για μας, αλλά κυρίως για το αεροδρόμιο της Πάτρας, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό" λέει ο αερολιμενάρχης.

Μάλιστα στις 31 Μαϊου σε ειδική τελετή στο Grecotel βραβεύτηκαν απο τους Ισραηλινούς,  ο αερολιμενάρχης,  η ΕΛ.ΑΣ. αλλά και το προσωπικό και οι υπηρεσίες που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση.

"Συνολικά έγιναν 132 πτήσεις. Είχαμε 18.067 αφίξεις, και 17.943 αναχωρήσεις. Ορισμένοι έφυγαν απο Αθήνα, καθώς ήθελαν να επισκεφθούν και την πρωτεύσουσα. Μαζί με τους διεθυντές και τα άλλα στελέχη, διακινήθηκαν συνολικά 36.010 άτομα.

Παράλληλα με την εταιρεία οπλικών συστημάτων, από τις 2 έως τις 12 Απριλίου, ανήμερα του Πάσχα,  και εξαιτίας της προετοιμασίας που είχε γίνει, έφτασε μέσω Αράξου και ένα γκρουπ Ορθόδοξων Ισραηλιτών για δικό τους συνέδριο,επίσης στο Grecotel.

"Δημιουργήσαμε ένα πολύ καλό και φιλικό  κλίμα. Πάρα πολλοί απο αυτούς ξετρελάθηκαν με το πράσινο της Αχαϊας και της Ηλείας και ήδη ψάχνουν να αγοράσουν σπίτια και εκτάσεις καθώς κάποιοι από αυτούς είναι πολύ ευκατάστατοι οικονομικά" λέει ο κ. Γκουβίτσας. "Η περιοχή μας είναι ένας επίγειος παράδεισος άσχετα αν δεν το έχουμε αντιληφθεί".

 

"ΠΕΤΟΥΝ" ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

"Φτερά" στο αεροδρόμιο του Αράξου, δίνει η γραμμή για Θεσσαλονίκη. Οι πτήσεις της astra airlines ξεκινούν στις 15 Ιουνίου και αν κάτι προκαλεί εντύπωση σχετικά με το πόσο ανάγκη είχε η περιοχή το συγκεκριμένο δρομολόγιο, είναι το γεγονός ότι οι πτήσεις είναι σχεδόν κλεισμένες έως το τέλος Οκτωβρίου. Τα εισιτήρια γίνονται ανάρπαστα και όλα δείχνουν ότι αυτές οι πτήσεις θα αποτελέσουν άξονα ανάπτυξης παρόμοιων πτήσεων εσωτερικού.

"Κάναμε αγώνα για να το επιτύχουμε αυτό και θα προσπαθήσουμε να επεκταθούν οι πτήσεις καθόλη τη διάρκεια του χρόνου" λέει ο αερολιμενάρχης "Επίσης δίνουμε αγώνα για να κάνουμε δρομολόγια για Κρήτη. Τώρα με τη Θεσσαλονίκη και τη ζήτηση που παρουσιάζει, ίσως προκύψει ενδιαφέρον".

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, η πρώτη πτήση από Θεσσαλονίκη θα έρθει στον Άραξο στις 14.50. Στις 15.20, θα γίνει η αναχώρηση από τον Άραξο.

Το γεγονός θα εορταστεί σε ειδική τελετή σε συνεργασία με τον Επιμελητήριο Αχαϊας και τον Πρόεδρο Πλάτωνα Μαρλαφέκα, αλλά και με τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής και τον Γιώργο Κοτοπούλη.

O Άραξος που ξεκινάει τις πτήσεις για το εξωτερικό αν και η φουλ σεζόν του είναι ο Ιούλιος  και ο Αύγουστος, κάνει πτήσεις προς Κύπρο, Ρωσία, Γερμανία (Μόναχο, Ντίσελντορφ, Στουτγκάρδη και Φραγκφούρτη), Αυστρία, Ιταλία,  Ουκρανία και Πράγα.

Από το 2012, η κίνησή του έχει τριπλασιαστεί. Οι συχνότερες πτήσεις του είναι αυτές από και προς Ρωσία και Γερμανία και βεβαίως οι καλύτεροι πελάτες του είναι οι Ρώσοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις