Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Είσαι ο καλύτερος παππούς του κόσμου» - Συγκινητικός ο αποχαιρετισμός στον Ανδρέα Ροντογιάννη

«Είσαι ο καλύτερος παππούς του κόσμου» -...

Ο 69χρονος Πατρινός εμπορικός αντιπρόσωπος αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια καρδιακό πρόβλημα αλλά το πάλευε

«Είσαι ο καλύτερος παππούς του κόσμου». Με αυτά τα λόγια αγάπης και ζωγραφιές που είχαν τοποθετηθεί πάνω στη σορό του, αποχαιρέτησαν τα τέσσερα εγγόνια του τον Ανδρέα Ροντογιάννη, τον αγαπητό Πατρινό εμπορικό αντιπρόσωπο και λάτρη και υποστηρικτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου αλλά και της ομάδας της Παναχαικής.

Οι σημαίες εξάλλου τόσο της Παναχαικής όσο και του Αετού Πατρών είχαν τοποθετηθεί στο φέρετρο του την ώρα που η σορός βγήκε από τον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας όπου εψάλη το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Μαίου 2015 η εξώδιος ακολουθία.

Συγκινητικό ήταν το «κατευόδιο» από τον γιο του εκλιπόντος, τον Τάκη Ροντογιάννη, ο οποίος σε επικήδειο λόγο που εκφώνησε αναφέρθηκε στην μεγάλη αγάπη και δέσιμο του πατέρα του τόσο με την οικογένεια του όσο και με τους παίκτες και παράγοντες της Παναχαικής και του Αετού, «τα αετόπουλα» του όπως τους αποκαλούσε.

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι η περιουσία μου», είχε πει στον γιο του ο Ανδρέας Ροντογιάννης όταν τον ρώτησε για την μεγάλη του αυτή αγάπη και αφοσίωση. Πράγματι ήσαν αρκετοί από τον τοπικό αθλητικό χώρο στον κατάμεστο ναό της Αγίας Σοφίας για να τον τιμήσουν και να τον αποχαιρετήσουν. Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Παναχαικής Γυμναστικής Ένωσης ήσαν παρόντες ο Πρόεδρος Νικόλαος Ράπτης, ο Γενικός Γραμματέας και Νομικός της σύμβουλος Δημήτρης Τσαούσογλου και ο κ. Πετράτος.

Ακόμη παρέστησαν ο τέως Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας ο οποίος είχε στενή και πολύχρονη φιλία με τον εκλιπόντα, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Καρπέτας, κ.α.

Στο μεταξύ η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων και τα μέλη της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με ανακοίνωση τους εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον θάνατο του Ανδρέα Ροντογιάννη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα.

Στη διάρκεια της εξωδίου ακολουθίας μίλησε και ο προιστάμενος του ιερού ναού της Αγίας Σοφίας πρωτοπρεσβύτερος π. Ερμόλαος Μασσαράς, ο οποίος αναφερόμενος και στην εορτή της Αναλήψεως που φέτος συνέπεσε να είναι στις 21 Μαίου μαζί με την εορτή των Ισαποστόλων Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίας Ελένης, τόνισε πως ο θάνατος είναι μία γέφυρα που περνάμε από τη μία όχθη στην άλλη. Για τον Ανδρέα Ροντογιάννη είπε πως ήταν ένα δραστήριο μέλος του τοπικού εκπολιτιστικού συλλόγου της Αγίας Σοφίας (είχε διατελέσει ταμίας) και πως είχε εργαστεί για το καλό του τοπικού ποδοσφαίρου, της ενορίας και το καλό της κοινωνίας.

«Ο Ανδρέας Ροντογιάννης έκανε ένα δημιουργικό πέρασμα από τη ζωή αφήνοντας πίσω του καλοσύνη», τόνισε τέλος ο π. Ερμόλαος. Στην εξώδιο ακολουθία παρέστη και ο ιερέας π. Βασίλειος Πατσός, ο οποίος μάλιστα ακολούθησε την σορό μέχρι και το Διακοπτό όπου και έγινε η ταφή. Από το Διακοπτό καταγόταν η μητέρα του εκλιπόντος.

Ο Ανδρέας Ροντογιάννης που είχε γεννηθεί το 1946, είχε παντρευτεί την Χαρά το γένος Παναγιώτη Κουργιαλά και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά την Μαίρη και τον Τάκη.

Επιθυμία της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων να γίνουν καταθέσεις χρημάτων στο "Χαμόγελο του Παιδιού".

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις