Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το σκίτσο που κυκλοφορεί στο facebook για την εκατόμβη νεκρών μεταναστών και συγκινεί

Το σκίτσο που κυκλοφορεί στο facebook γι...

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον η ανθρώπινη τραγωδία να αποτελέσει αφορμή για κινητοποίηση των κυβερνήσεων

Λίγες ώρες μετά την τραγωδία με την εκατόμβη νεκρών μεταναστών στην μεσόγειο ένα πλοίο που μετέφερε περισσότερους από 200 Σύριους μετανάστες στη Ρόδο συνετρίβη στα βράχια με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους ένας άνδρας, μια γυναίκα και ένα παιδί. Την ίδια στιγμή καταγγελίες για μετανάστες που ταξίδευαν κλειδωμένοι σε αμπάρι φέρνουν στο φως τα Ιταλικά ΜΜΕ.

Συνολικά, 1.500 μετανάστες εκτιμάται ότι έχουν πνιγεί μέσα στο έτος. Οι διακινητές μεταναστών εκμεταλλεύονται την πολιτική κρίση στη Λιβύη για την προώθηση μεταναστών οι οποίοι εγκαταλείπουν τις χώρες τους λόγω της βίας στην Αφρική. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, το πρόσφατο ναυάγιο θα μπορούσε να αποτελεί το μεγαλύτερο περιστατικό απώλειας ζωής κατά τη διάρκεια περάσματος μεταναστών στην Ευρώπη.

Τουλάχιστον ας ελπίσουμε ότι η κινητοποίηση θα είναι μεγαλύτερη στο εξής και θα βρεθεί τρόπος να δραστηριοποιηθούν οι κυβερνήσεις δίνοντας λύση στο δράμα αυτών των ανθρώπων.

Στο fb χιλιάδες είναι οι χρήστες που κοινοποιούν στα προφίλ τους το παρακάτω σκίτσο σαν μια ένδειξη συμπαράστασης στις ταλαιπωρημένες ψυχές αυτών των ανθρώπων.

Σχετικά άρθρα

Ρόδος: Συγκλονιστικές εικόνες με ανθρώπους να πέφτουν στη θάλασσα για να σωθούν - Τρεις οι νεκροί - Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις