Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Κωνσταντίνος Αργυρός στο thebest.gr:” Την Πάτρα την αισθάνομαι σαν να είναι το μέρος που γεννήθηκα”

Κωνσταντίνος Αργυρός στο thebest.gr:” Τη...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΣΙΧΛΑ

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους ταλαντούχους λαϊκούς τραγουδιστές  της νέας γενιάς. Μπήκε στην δισκογραφία το 2008 και μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει τρεις ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές.

Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς δημιουργούς όπως είναι ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Ηλίας Φιλίππου, η Ναταλία Γερμανού, ο Γιάννης Δόξας, η Βίκυ Γεροθόδωρου κ.α.

Μετά από δυο επιτυχημένες χρονιές, ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις του στην Αθήνα αφού ήρθε η στιγμή να υπηρέτησει την στρατιωτική του θητεία.

Το Σάββατο 7 Μαρτίου βρέθηκε στην Πάτρα για μια και μοναδική εμφάνιση. Το thebest.gr τον συνάντησε και μίλησε μαζί του για όλα.

Σε συναντάω στην Πάτρα...την οποία επισκέπτεσαι μετά από ένα χρόνο, αν δεν κάνω λάθος, για εμφάνιση. Ποια είναι ή σχέση σου με την πόλη;

Δεν τελειώνει αυτή σχέση ποτέ. Ο πατέρας μου μεγάλωσε εδώ και αισθάνομαι την Πάτρα  σαν να είναι το μέρος που γεννήθηκα. Έχω συγγενείς εδώ, ερχόμουν συχνά για διακοπές και έχω ζήσει πολύ ωραίες στιγμές.

Το διάστημα αυτό επειδή υπηρετείς την μαμά- πατρίδα, είσαι εκτός. Έχει σημασία που διάλεξες την Πάτρα για να τραγουδήσεις ; Να το πάρουμε προσωπικά;

Ήθελα πραγματικά να πραγματοποιήσω αυτή την εμφάνιση στην Πάτρα.  Πέρυσι το είχα υποσχεθεί οτι ανανεώνω το ραντεβού μου με τον κόσμο της Πάτρας και έτσι έγινε. Απ' την Πάτρα όπως σας είπα έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις και στεναχωριέμαι που τα τελευταία χρόνια δεν μπορώ να έρθω τις Απόκριες , λόγω της δουλειάς.

Είσαι εδώ απόψε που ξημερώνει η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Δώρο γι αυτές ή εμφάνιση σου μάλλον. Έχω την αίσθηση όμως οτι μεγάλη μερίδα του κοινού σου είναι άντρες που βρίσκουν στο πρόσωπο σου έναν συμπαράστατη. Τα πας καλά μαζί τους;

Αν είσαι αρσενικός, διεκδικείς με ωραίο τρόπο, “φοράς παντελόνια” και φαίνεται αυτό στον τρόπο που μιλάς και συμπεριφέρεσαι εκτιμάται από όλους …και από τους άντρες και από τις γυναίκες. Αυτό θέλει προσπάθεια στις μέρες μας γιατί είναι δύσκολος ο χειρισμός των πραγμάτων . Σημασία έχει να είσαι ειλικρινής με τα συναισθήματα σου και ειλικρινής με τον οποιονδήποτε άνθρωπο μιλάς.

Το τελευταίο σου τραγούδι ξεχωρίζει. “Δεν χωρίζουν οι καρδιές σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίπου...

Με τον Κυριάκο και τον Ηλία, δύο καταξιωμένους δημιουργούς με πολύ μεγάλες επιτυχίες, κάναμε τον δίσκο "Δεύτερη Φορά". Μια πολύ ωραία δουλειά, και τους   ευχαριστώ πολύ γι' αυτό, όπως και την Ναταλία που υπογράφει το "Εμείς δεν θα χωρίσουμε ποτέ".  Είναι μια πολύ ωραία συνεργασία και ειδικά αυτό το "Δεν χωρίζουν οι καρδιές"  είναι από τα αγαπημένα μου.

Αυτό που περιγράφει το νέο σου τραγούδι…το πιστεύεις ;

Βέβαια το πιστεύω. Το έχω αισθανθεί, έχω υπάρξει και έχω ζήσει έντονες καταστάσεις μέσα σε σχέση…. πολλά συναισθήματα και πιστεύω ότι έχω να ζήσω κι άλλα..

Το νέο σου τραγούδι συνοδεύεται και από ένα όμορφο video clip στο ποίο σε βλέπουμε να διεκδικείς έντονα.. Συμβαίνει και στην πραγματικότητα αυτό;

Είμαι ένας άνθρωπος που διεκδικεί αυτό που θέλει. “Ότι μου λείπει στην ζωή διεκδικώ” όπως λέει και το τραγούδι μου…”Παιδί γενναίο”. Ειδικά για μια γυναίκα θα το κάνω.

Εχεις τραγουδήσει όμως και “είναι κανόνας όποτε χωρίζεις στον δολοφόνο της καρδιάς σου δεν γυρίζεις”...τον έχεις τηρήσει αυτό τον νόμο...;

Ανάλογα τι έχει συμβεί στην κάθε περίπτωση γιατί μπορεί να μην υπάρξει και “Δεύτερη φορά”… Βέβαια μπορείς να πεις και “Σ ’αγαπώ πολύ και για τους δυο”. Στην αγάπη πιστεύω μπορείς να δικαιολογήσεις όλα εκτός από την απιστία. Βέβαια και αυτόν που θα την δικαιολογήσει μπορώ να τον καταλάβω γιατί στην αγάπη δεν υπάρχουν “νόμοι” και “κανόνες”.

Γι’ αυτή την αγάπη έχεις τραγουδήσει …και μάλιστα έχεις συνεργαστεί ήδη  με σημαντικούς δημιουργούς...ποια είναι ή διαδικασία επιλογής των τραγουδιών;

Κρίνεται από την συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι εκείνη την περίοδο. Αν είμαι χαρούμενος και “πετάω στα σύννεφα” θα επιλέξω ένα αντίστοιχο τραγούδι. Είναι το κίνητρο που δίνει η κάθε στιγμή που ζω.

Άρα σε τι “mood” ήσουν πριν λίγους μήνες …όταν τραγούδησες “Πάρε με αγκαλιά”;

Ήμουν σε ένα mood να αγκαλιάσω όλο τον κόσμο εκείνη την περίοδο, ήταν και καλοκαίρι , ήμουν σε ένα πάρα πολύ όμορφο μαγαζί και ήθελα να “ντύσει” το τραγούδι αυτό αυτή την όμορφη περίοδο.

Πριν 2 χρόνια αν δεν κάνω λάθος απέδειξες ότι είσαι “Παιδί γενναίο” όταν έβαλες ένα μεγάλο επαγγελματικό στοίχημα και ξεκίνησες εμφανίσεις σαν πρώτο όνομα στο πιο ιστορικό μαγαζί της Αθήνας ..Φυσικά τότε είχες το φυσιολογικό φόβο και άγχος... αλλά πιστεύω οτι τώρα που σταμάτησες λόγω των στρατιωτικών υποχρεώσεων,  πάλι αποδεικνύεις οτι είσαι “Γενναίο παιδί: ..δεν το κάνει κανείς εύκολα. .Πως αισθάνθηκες;

Είναι “γενναιότητα” το πρώτο. Βέβαια είχα στο πλευρό μου την επιχείρηση, τους συνεργάτες μου. Έχω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που με στήριξε και έκανε τις βραδιές εκεί μοναδικές. Σχετικά με το δεύτερο, ήρθε η στιγμή μετά από πολλές αναβολές που είχα πάρει, να υπηρετήσω την πατρίδα μου. Ήθελα να περάσω αυτή την διαδικασία την οποία πρέπει να περνάει ο κάθε Έλληνας. Δεν ήθελα να πάρω ι5, να το “παίξω τρελός” για να αποφύγω τον στρατό και αυτή την κατάσταση. Καταλαβαίνω κάποιους που θέλουν να το αποφύγουν αλλά πραγματικά ήθελα να το κάνω.. Εξάλλου όλα γίνονται για καλό. Θέλω στις άδειες μου να κάνω εμφανίσεις σε μέρη που δεν έχω πάει ή σε μέρη που έχω πάει, να δω κόσμο σε όλη την Ελλάδα,  που δεν μπορεί να έρθει να με ακούσει στην Αθήνα. Είναι μια ευκαιρία που δεν είχα αυτά τα 2 χρόνια που ήμουν στο Ποσειδώνιο.

Τι πιστεύεις οτι σε οδήγησε στην επιτυχία;

Ο κόσμος ποτέ δεν κάνει λάθος. Όταν σέβεσαι τον κόσμο που σε ακολουθεί και σε αγαπάει και καταλαβαίνει πως ότι κάνεις το κάνεις γι’ αυτόν , δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. Είμαι αφοσιωμένος στην δουλειά μου, έχω ανθρώπους που με αγαπάνε και τους αγαπάω, την οικογένεια μου, τους φίλους μου, τους συνεργάτες μου. Είναι σημαντικό που έχω ξεκινήσει πάνω σε μια τέτοια βάση.

Από το “Fame Story” μέχρι την πρώτη επιτυχία πώς θυμάσαι τον εαυτό σου;

Τον θυμάμαι όπως είναι και τώρα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Και τότε και τώρα αυτό που θέλω είναι να είμαι με τους φίλους μου, να περνάω καλά, να έχω την δουλειά μου και να αισθάνομαι δημιουργικός, να έχω σωστούς συνεργάτες και να επιλέγω καλά τραγούδια, πάντα με ειλικρίνεια. Το μόνο που με ένοιαζε πάντα ήταν να κάνω αυτή την δουλειά που αγαπάω και που δεν με κουράζει καθόλου.

Δίνεις την αίσθηση ότι είσαι ένας άνθρωπος που τον χαρακτηρίζει η υπομονή και η επιμονή…

Αυτό είναι έμφυτο. Ποτέ δεν βιάστηκα για κάτι, ποτέ δεν αγχώθηκα για κάτι. Προσπαθώ να απολαμβάνω κάθε τι που μου συμβαίνει και όταν πετυχαίνω κάτι κοιτάω την επόμενη κίνηση, προχωράω. Πάντα νιώθω ότι τώρα ξεκινάω.

Περίμενες ότι θα είναι αυτή η εξέλιξη σου;

Δεν το περίμενα. Είμαι ευγνώμων για ότι μου συμβαίνει. Το πιο σημαντικό είναι να σε εκτιμάει και να σε αγαπάει ο κόσμος.

Από εδώ και πέρα τι ξέρεις για την συνέχεια; ποια είναι τα σχέδια σου;

Τον Σεπτέμβρη, όταν τελειώσω με τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις θα ετοιμάσω  την τέταρτη δισκογραφική μου δουλειά την οποία ελπίζω ότι θα παρουσιάσω σε κάποιο μαγαζί της Αθήνας. Έως τότε στις άδειες μου απ' τον στρατό θα πραγματοποιήσω κάποιες εμφανίσεις στην περιφέρεια.

Προέρχεσαι από μια οικογένεια πολύ δεμένη. Άλλωστε οι γονείς σου προσπάθησαν πολύ για να αποκτήσουν εσένα και τα αδέλφια σου...τι ρολό έπαιξε η οικογένεια σου σε αυτή την όμορφη πορεία που φαίνεται ότι έχεις στην ζωή σου;

Οι γονείς μου δεν μου έκοψαν ποτέ τα φτερά. Έλεγαν και σε εμένα και στα αδέλφια μου να ακολουθήσουμε αυτό που αγαπάμε .Δεν ξέρω τι θα έκανα αν δεν είχαν στηρίξει τις αποφάσεις μου. Είχα την τύχη τους γονείς μου να τους έχω πάντα κοντά μου και σαν συμβουλάτορες και σαν φίλους, είμαστε δεμένοι σαν οικογένεια.

Αυτή ή οικογενειακή ζωή που έζησες και που ζεις σε έχει κάνει να ονειρεύεσαι την δική σου οικογένεια; είναι μακριά;

Αν και είμαι μικρός σίγουρα κάποια στιγμή θα προχωρήσω στην δημιουργία οικογένειας.

Πόσο δύσκολο είναι για έναν καλλιτέχνη σε μικρή ηλικία να ισορροπήσει ανάμεσα στην προσωπική του και την απαιτητική επαγγελματική του πορεία;

Είναι δύσκολο. Αν όμως υπάρχει αγάπη, σεβασμός και κατανόηση όλα μπορείς να τα πετύχεις. Δεν είμαι ο μόνος που δουλεύει βράδυ. Υπάρχουν και άλλα απαιτητικά επαγγέλματα . Όλα ξεκινάνε από την οικογένεια και τις αντοχές που ορίζεις. Και φυσικά  όλα είναι θέμα χημείας.

Ποιο μπορεί να είναι το μεγαλύτερο σου άγχος για το μέλλον;

Προσπαθώ να σκέφτομαι τα πράγματα από την θετική τους πλευρά. Αυτό είναι και μια άμυνα. Πιστεύω ότι αν σκεφτείς το κακό το προκαλείς .Σίγουρα πρέπει οι αποφάσεις σου να εμπεριέχουν και μια ασφάλεια αλλά εμένα μου αρέσει και να ρισκάρω…γιατί “μια ζωή την έχουμε”…

Τι εύχεσαι στους αναγνώστες του thebest.gr ;

Να έχουν την υγεία τους, να σκέφτονται δημιουργικά και να κάνουν αυτό που αγαπάνε.

Ραντεβού την επόμενη φορά που θα βρεθείς στην Πάτρα

Και ελπίζω να είναι σύντομα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight