Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Αρνούνται να παραιτηθούν οι διοικήσεις των νοσοκομείων που διορίστηκαν από την κυβέρνηση Σαμαρά! - Τι λένε στο thebest.gr

 Δυτική Ελλάδα: Αρνούνται να παραιτηθούν...

Θα διεκδικήσουν όσα προβλέπουν οι συμβάσεις τους

Καμία διάθεση συνεργασίας και υπακοής υπάρχει, εκ μέρους των διοικήσεων των νοσοκομείων, στο προφορικό αίτημα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ώστε να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα υπεραμυνθούν των δικαιωμάτων που τούς παρέχει η σύμβασή τους, η οποία εξάλλου λήγει το 2017.

"Προσληφθήκαμε με διαγωνισμό" υποστηρίζουν οι διοικητές των Νοσοκομείων, οι οποίοι ωστότο, δεν μπαίνουν στον κόπο να εξηγήσουν πώς από αυτό το διαγωνισμό, οι διοικητές είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!

Αναμφίβολα, η λειτουργία του Κράτους πρέπει να μένει ανεπηρέαστη από τις πολιτικές μεταβολές, αλλά για να συμβεί αυτό, πρέπει επιτέλους να υπάρξει αξιοκρατική επιλογή όσων στελεχώνουν Κρατικές θέσεις. 

Ο διοικητής του γενικού νομαρχιακού νοσοκομείου Κεφαλληνίας Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος με καταγωγή απο την Πάτρα, μίλησε στο thebest.gr.

"Πρώτα απ' όλα το προφορικό αίτημα για παραιτήσεις απεσύρθη απο τους ίδιους. Γιατί πολύ απλά είναι παράνομο", μας είπε ο πατρινός, διοικητής του γενικού νομαρχιακού νοσοκομείου Κεφαλληνίας, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος.

Υπάρχει νομικό πλαίσιο (Νόμος του κράτους) που μας προστατεύει. Θα πρέπει να γίνει νομοθετική παρέμβαση και να αλλάξει ο νόμος για να μας... παραιτήσουν.

Εμείς έχουμε διοριστεί με προκήρυξη. Οσο μας καλύπτει ο νόμος δεν παραιτούμαστε. Εξάλλου θα μείνουν ακέφαλα τα νοσοκομεία όλης της χώρας. Δεν έχουν βρει καν αντικαταστάτες.

Γι αυτό και πήραν πίσω το προφορικό", συμπληρώνει ο κ. Ζαφειρόπουλος. Και ολοκληρώνει δηλώνοντας πως, "Αν το υπουργείο κάνει κίνηση να μας παραιτήσει αυθαίρετα, θα κινηθούμε δικαστικά. Ο νόμος είναι πάνω απο τον κάθε υπουργό".

ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ

Οι διοικήσεις των νοσοκομείων και της Δυτικής Ελλάδας, αποφάσισαν σε συνάντηση που έγινε στην Αθήνα να μην παραδώσουν τα κλειδιά στους επόμενους. Οχι χωρίς να διεκδικήσουν τα όσα προβλέπει η σύμβαση που έχουν υπογράψει.

Επίσης ζητούν να τους σταλεί έγγραφο αίτημα παραίτησης από την ηγεσία του Υπουργείου. Κι αυτό γιατι πολλοί είναι διατεθειμένοι να κινηθούν νομικά.

«Καρατομήθηκε» από το Ωνάσειο ο σύζυγος της Ολγας Τρέμη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις