Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: 50 φύλακες για 800 κρατούμενους-«Κινδυνεύουμε να μη γυρίσουμε σπίτι μας» λέει o Πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων

Πάτρα: 50 φύλακες για 800 κρατούμενους-«...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Τεταμένη η κατάσταση

Για μια ακόμα φορά οι φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας έρχονται στην επικαιρότητα. Τα μαχαιρώματα και οι συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων αλλά και οι απειλές από φυλακισμένους σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων είναι αλλεπάλληλα.

«Αυτά τα περιστατικά δυστυχώς έχουν γίνει ρουτίνα για μας. Πάμε για δουλειά και κινδυνεύουμε , δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε στο σπίτι μας» δηλώνει στο thebest.gr ο Πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Κωνσταντίνος Παπούλιας.

Το βράδυ της Τετάρτης Αλβανός κρατούμενος, καταδικασμένος σε 12χρονη φυλάκιση για διακίνηση ναρκωτικών δημιούργησε ένταση στις φυλακές με αποτέλεσμα να τραυματίσει ελαφρά στο λαιμό έναν σωφρονιστικό υπάλληλο. Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο κ. Παπούλιας η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει, καθώς ο 32χρονος απειλούσε να αφαιρέσει ζωές. Ο κρατούμενος φέρεται να ζητούσε να πάει στο νοσοκομείο, χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος κι ενώ την επόμενη μέρα θα υπήρχε γιατρός στο σωφρονιστικό κατάστημα.Αφού το αίτημά του δεν ικανοποιήθηκε άρχισε να σπάει λάμπες κι ένα γραμματοκιβώτιο , ενώ στη συνέχεια δεν ήθελε να μπει στο θάλαμο. Δύο φύλακες  προσπάθησαν να τον βάλουν μέσα, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον έναν στο λαιμό με τα χέρια του.

Από την άλλη πλευρά οι συνθήκες κράτησης είναι άθλιες. Σε ένα θάλαμο 30 τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος χωρά το πολύ 4- 5 κρατούμενους στοιβάζονται 8, 9 ακόμα και 10 κρατούμενοι εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου και μέσα σε αυτόν υπάρχουν και όλες τους οι αποσκευές, με αποτέλεσμα να μην έχουν χώρο να κινηθούν. Αυτή τη στιγμή στον Άγιο Στέφανο κρατούνται 800 άτομα, ενώ η πρόβλεψη είναι για 400! "Κι αυτό δυσκολεύει κι εμάς στο κομμάτι της έρευνας" σχολιάζει ο πρόεδρος του Συλλόγου και προσθέτει:

"Συνολικά στη φύλαξη εργάζονται 50 - 55 άτομα και σε κάθε βάρδια αντιστοιχεί ένας φύλακας για περίπου 200 κρατούμενους".

Επίσης τα τελευταία δύο χρόνια δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός με καθημερινή παρουσία στο σωφρονιστικό κατάστημα. "Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα μας καλύπτουν εθελοντές γιατροί από το νοσοκομείο του Ρίου και δύο κατ΄επίσκεψη γιατροί, ενώ τα τελευταία 7 περίπου χρόνια δεν υπάρχει ψυχίατρος".

Ο Κωνσταντίνος Παπούλιας υπογραμμίζει ότι τα προβλήματα στον Άγιο Στέφανο είναι γνωστά και χρονίζουν και πως για πολλά χρόνια βλέπουν υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς να έρχονται και να παρέρχονται και λύσεις σε καυτά ζητήματα να μην βλέπουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις