Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι μαθητές του Δημοτικού θα μαθαίνουν... σκάκι στο σχολείο

Πάτρα: Οι μαθητές του Δημοτικού θα μαθαί...

Ενημερώθηκαν ήδη και συμμετείχαν σε σεμινάριο οι δάσκαλοι του νομού

Στο 50ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014, από τις 9.00 έως τις 14.00 πραγματοποιήθηκε Επιμορφωτική Ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας για τους εκπαιδευτικούς του Νομού Αχαΐας οι οποίοι επιθυμούν να διδάξουν το σκάκι στις ώρες της Ευέλικτης Ζώνης, στις Α, Β, Γ και Δ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας ξεκίνησε με ιστορικά στοιχεία για το σκάκι και συνεχίστηκε με παρουσιάσεις για την παιδαγωγική αξία του σκακιού, τη διαθεματικότητα και το σκάκι, τη σχέση του με τις τέχνες, ενδεικτικά σχέδια διδασκαλίας του και σύνδεσή του με προγράμματα eΤwinning και Erasmus+.

Ενδιάμεσα, οι 50 εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν την ημερίδα είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν τους κανόνες και τις βασικές αρχές του σκακιού και να παίξουν μεταξύ τους στις μόνιμα εγκατεστημένες σκακιέρες του σχολείου. Στην ημερίδα μίλησαν οι:

 

  • Μπαρής Θεόδωρος, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Φωκάς Επαμεινώνδας. Σχολικός Σύμβουλος 6ης Περιφέρειας Ν. Ηλείας
  • Μπούνιας Κωνσταντίνος, Διευθυντής 4ου Δημ. Σχολείου Αιγίου
  • Παναγόπουλος Γεώργιος, Διευθυντής 2ου Δημ. Σχολείου Κ. Αχαΐας
  • Παυλίδης Δημήτριος, Δάσκαλος του Δημ. Σχολείου Αγ. Βασιλείου
  • Μακροδήμος Νικόλαος, Δάσκαλος του 50ου Δημ. Σχολείου Πατρών
  • Μακρίδης Ευστάθιος, Γυμναστής του Γυμνασίου Λακόπετρας

Στους 50 επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς που ήρθαν από όλη την Αχαΐα, μοιράστηκε εγχειρίδιο για τη διδασκαλία του σκακιού, το οποίο έγραψαν και παραχώρησαν δωρεάν οι Ντίρλης Νικόλαος και Αθανασίου Μαρία. Όλοι οι εκπαιδευτικοί έφυγαν πλήρως ικανοποιημένοι από το επίπεδο της επιμόρφωσης που δέχθηκαν και εντυπωσιασμένοι από τη φιλοξενία και τις σκακιστικές υποδομές του σχολείου.

Στο 50ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, τα τελευταία 4 χρόνια οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να παίζουν σκάκι στα διαλείμματα, να παρακολουθούν σκακιστικά μαθήματα τις απογευματινές ώρες, που οργανώνονται από το Σύλλογο Γονέων και την Ακαδημία των Σπορ, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια το σκάκι έχει ενταχθεί στην Ευέλικτη Ζώνη, στο πρωινό πρόγραμμα. Δεν είναι τυχαίο ότι στο περσινό σχολικό πρωτάθλημα, η ομάδα του 50ου Δημοτικού Σχολείου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Δυτικής Ελλάδας, ενώ από φέτος το σχολείο συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+  με θέμα το σκάκι.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις