Στην έκθεση συμμετέχουν Πατρινοί ζωγράφοι και μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων
Με μεγάλη επιτυχία έλαβαν μέρος την περασμένη Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 το βράδυ, τα εγκαίνια της διαδραστικής έκθεσης «Εικαστική και Γευστική Διασταύρωση», στο «Σπίτι Της Μαριώς», στα Βραχνέικα, κοντά στον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου.
Επρόκειτο για μία πρωτότυπη συνάντηση ταλαντούχων εικαστικών δημιουργών της περιοχής της Πάτρας και σεφ μαγειρικής. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα έργα ζωγραφικής αλλά παράλληλα να γευτούν και νόστιμες σπεσιαλιτέ που εμπνεύστηκαν και ετοίμασαν με αφορμή την έκθεση, μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων.
Πιο συγκεκριμένα ο γνωστός Chef Γιώργος Μανίκας εμπνεύστηκε από το εικαστικό έργο του Θανάση Σιώζου (ένα μεταλλικό/συρμάτινο ψάρι) και μαγείρεψε φαγκρί, «παναρισμένο» με ηλιόσπορους, σαλάτα ρόκα-αντράκλα-ντοματίνια, μαύρο σουσάμι και βινεγκρέτ χυμού πορτοκαλιού.
Η έκθεση στην οποία συμμετέχουν με έργα τους κοντά 15 εικαστικοί δημιουργοί, ανάμεσα τους ο Νίκος Πρέσσας, ο Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος που κατάγεται κιόλας από τα Βραχνέικα, θα συνεχιστεί μέχρι και την Τρίτη 15/7/2014, με ώρες λειτουργίας καθημερινά 11.οο-14.οο και 18.οο -23.οο.
Κάθε μέρα, ένα μέλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ θα εμπνέεται από κάποιο έργο καλλιτέχνη της έκθεσης για να δημιουργήσει το πιάτο της ημέρας!
«Σας περιμένουμε λοιπόν, για ένα ταξίδι τέχνης, γεύσης, χρωμάτων και αρωμάτων», όπως αναφέρει η σχετική πρόσκληση.
Οι φωτογραφίες είναι της Φαύστας Φραντζή από το flashstars.gr.













Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










