Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Δικτύου Αλληλεγγύης Πάτρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η εκδήλωση...

Μια βραδιά που είχε την ατμόσφαιρα των γιορτών

Ομορφα κύλησε η βραδιά γνωριμίας του Δικτύου Αλληλεγγύης Πάτρας ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ στο στέκι νεολαίας Madriguera. Μια βραδιά που είχε την ατμόσφαιρα των γιορτών, αφού ξεκίνησε με ένα παραμύθι. Περιείχε όμως και την κυρίαρχη έννοια του Δικτύου, αφού αυτό το παραμύθι, ήταν παραμύθι αλληλεγγύης, που κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον τόσο  των μικρών, όσο και των μεγάλων.

16 (μικρά και μεγάλα) άτομα από την ομάδα, παρουσίασαν το παραμύθι της Κικής Δεμιρτζή-Γιαννακοπούλου «ΤΟ ΜΥΡΜΗΓΚΑΚΙ Ο ΚΛΟ». Η ιστορία του μικρού μυρμηγκιού που δούλευε  ακατάπαυστα για να μαζέψει σπόρια, απομονωμένο και ξεκομμένο από την κοινωνία του δάσους, που άλλαξε η ζωή του όταν έκανε φίλους τα πουλιά, τις πεταλούδες, τις μέλισσες και συνειδητοποιήθηκε όταν βοήθησε να σωθεί ο τζίτζικας, ήταν το πρώτο μήνυμα προς τα παιδιά για την σημασία της φιλίας και την αξία της αλληλεγγύης.

Στη συνέχεια έγινε μια συνοπτική παρουσίαση των στόχων της ομάδας πρωτοβουλίας, για να δοθεί το ερέθισμα για επιμέρους συζητήσεις και η βραδιά ολοκληρώθηκε με μεζέδες, κρασί, μουσική και προπάντων συζήτηση. Ήταν σημαντικό ότι οι μεζέδες που προσφέρθηκαν, είχαν φτιαχτεί από τα μέλη της ομάδας αλλά και από αυτούς που ήρθαν, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση και λειτουργώντας στο πνεύμα της συμμετοχής. Η μεγάλη προσέλευση, το ενδιαφέρον, οι ιδέες, οι προτάσεις, η διάθεση για αλληλέγγυα αντιμετώπιση της κρίσης, κατέδειξαν και τις διαστάσεις του προβλήματος και την ανάγκη της άμεσης αντίδρασης.

Το μικρό φως που άναψε με την δημιουργία του Δικτύου, έτυχε πλατειάς αποδοχής, αλλά και δέσμευσης για την ομάδα πρωτοβουλίας να προχωρήσει άμεσα στην πρακτική εφαρμογή των στόχων. Σε αυτή την υποχρέωση όμως δεν έμεινε μόνη, καθώς πολλοί από τους παρευρισκόμενους συμπλήρωσαν αίτηση συμμετοχής και προσφοράς. Το γεγονός ότι, αν και η ώρα ήταν προχωρημένη, στο στέκι υπήρχαν άνθρωποι που κατά παρέες συζητούσαν, ήταν και η επιβεβαίωση ότι σε αυτό το εγχείρημα υπάρχουν πολλοί συνοδοιπόροι, συμπολίτες που ανησυχούν και είναι έτοιμοι να αντιδράσουν με δημιουργικό, παραγωγικό και αποτελεσματικό τρόπο στις δυσμενείς και δυσοίωνες συνθήκες διαβίωσης που «άλλοι» μας επέβαλαν ισοπεδώνοντας τις ζωές μας και τις αξίες μας.

Και σαν πρώτο βήμα έμπρακτης κίνησης αλληλεγγύης, μέρος των προσφερθέντων φαγητών και γλυκών, προωθήθηκαν σε συμπολίτες που αντιμετωπίζουν επισιτιστικό πρόβλημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις