Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Παντάνασσα θα γιορτάσει τους Δώδεκα Αποστόλους

Η Παντάνασσα θα γιορτάσει τους Δώδεκα Αποστόλους

Θα πραγματοποιηθούν Θεία λειτουργία και πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία

Τη Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων τιμά η Εκκλησία μας στις 30 Ιουνίου και στην περιοχή της Πάτρας γιορτάζει και πανηγυρίζει ο ομώνυμος ιερός ναός στην Ακτή Δυμαίων. Στο μεταξύ στους Αγίους Αποστόλους είναι αφιερωμένη η μία από τις τρεις Ιερές Αγίες Τράπεζες στο ναό της Παντανάσσης Πατρών, κάτι που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι.

Έτσι φέτος οι ιερείς του ιστορικού ναού του κέντρου της Πάτρας αποφάσισαν να γιορτάσουν με τη δέουσα λαμπρότητα, ευσέβεια και μεγαλοπρέπεια τη μέρα αυτή με Θείες λειτουργίες και αρτοκλασία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία και ανήμερα το Σάββατο 30 Ιουνίου πανηγυρική Θεία Λειτουργία και κήρυγμα στους πιστούς.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το απόγευμα του Σαββάτου στις 7 με εσπερινό και παράκληση. Να θυμίσουμε ότι η βορεινή Αγία Τράπεζα του ναού της Παντανάσσης είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο εις ανάμνηση και τιμή του παλιού ιερού ναού που υπήρχε λίγο πιο πάνω κοντά στην τωρινή πλατειούλα Αγίου Γεωργίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις