Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

“Τελεσίγραφο” στην Ελλάδα και από τα ξένα ΜΜΕ-Πρώτο θέμα διεθνώς και σήμερα η χώρα μας

“Τελεσίγραφο” στην Ελλάδα και από τα ξέν...

Δείτε τι γράφει ο τύπος

 

Σε δημοψήφισμα η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ”, “Η Ελλάδα στον τοίχο για το αν θέλει να μείνει στο ευρώ”. Με αυτά τα λόγια η χώρα μας είναι και σήμερα πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.Με αυστηρή κριτική προς την χώρα μας και τον πρωθυπουργό, ο διεθνής τύπος μας έχει κάνει για άλλη μια μέρα πρωτοσέλιδο μετά την απόφαση στις Κάννες για δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου. Δημοψήφισμα όχι για το αν θα εγκρίνουμε τις αποφάσεις που πάρθηκαν στις 26 Οκτωβρίου στη Σύνοδο Κορυφής αλλά για το αν θέλουμε να μείνουμε ή όχι στο ευρώ.

Στα περισσότερα άρθρα τους οι ξένοι δημοσιογράφοι επισημαίνουν την λάθος κίνηση του πρωθυπουργού να πάει σε δημοψήφισμα και ότι η κατάσταση στην χώρα είναι κρίσιμη αφού τώρα η Ελλάδα καλείται ευθέως πλέον αν αποφασίσει αν θέλει να μείνει στην ευρωζώνη.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde γράφει στον τίτλο της: “Ελλάδα: Σε δημοψήφισμα η παραμονή της χώρας στο ευρώ”.

Η επίσης γαλλική εφημερίδα Liberation υπό τον τίτλο “G20: Η Αθήνα δέχεται τις κριτικές στις Κάννες”, γράφει ότι τελικά στις Κάννες το πρόσωπο της βραδιάς ήταν η Ελλάδα και όχι οι G20

Στον τοίχο μας στήνει και η γαλλική εφημερίδα Le Figaro. Το πρωτοσέλιδο της λέει: “Σαρκοζί και Μέρκελ έβαλα την Ελλάδα στον τοίχο”

“Τελεσίγραφο” όμως από τις γερμανικές εφημερίδες.

Η Sueddeutsche Zeitung μας θεωρεί ότι είμαστε ιός για την Ευρώπη και γράφει στον τίτλος της: “Ένας ιός που τον λένε...δυσπιστία”!

Η BILD έχει ως τίτλο της: “Οι Έλληνες πρέπει πρώτα να αποφασίσουν αν θέλουν να μείνουν στο ευρώ” και μετά να πάρουν τα λεφτά.

Εξηγήσεις ζητάει η Μέρκελ από τον Παπανδρέου σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine στην απόφαση του να πάει σε δημοψήφισμα.. Ο πρωτοσέλιδος τίτλος της είναι: “Η Μέρκελ ζητάει από τον Παπανδρέου να γίνει... σαφής!”

“Τελεσίγραφο προς την Ελλάδα” γράφει και η Handelsblatt. Συνεχίζοντας λέει ότι η Μέρκελ και ο Σαρκοζί έβαλαν τελεσίγραφο στην Ελλάδα να αποφασίσει επιτέλους αν θέλει να μείνει στην ευρωζώνη.

Την πόρτα μας δείχνει η βρετανική εφημερίδα Telegraph σύμφωνα πάντα με τον τίτλο της: “Σαρκοζί προς Ελλάδα: “Αν δεν συμφωνείς με τους κανόνες, φύγε από το ευρώ”!

“Σε δημοψήφισμα η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ” γράφει σήμερα το Bloomberg

Wall Street Journal: “Τελεσίγραφο προς την Ελλάδα”

Τέλος η ισπανική εφημερίδα El Pais γράφει στο πρώτο της θέμα: “Βερολίνο και Παρίσι τιμωρούν την Ελλάδα με μπλόκο στην 6η δόση”

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις