Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Πόρτες, Χαϊκάλι και Βούντενη- Ανάσα για τους κατοίκους

Αχαΐα: Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Πόρτες, Χ...

Εκκενώθηκαν οι Πόρτες και έκλεισε η Περιμετρική της Πάτρας το βράδυ

20.29 Υπο έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στη Βούντενη της Πάτρας, στο Χαϊκάλι και τις Πόρτες Δυτικής Αχαϊας. Οι Πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να τιθασεύσουν τις φλόγες και αυτή την ώρα προσπαθούν να σβήσουν τις μικρές εστίες που παραμένουν.

Ανακουφισμένοι είναι και οι κάτοικοι των πειροχών που από χθες δίνουν τη δική τους μάχη με τις φλόγες, αν και φοβούνται τυχόν αναζωπυρώσεις. Πάντως ο χάρτης πυρκαγιών της Πολιτικής Προστασίας για αύριο  δεν περιλαμβάνει τη Δυτική Ελλάδα στις επικίνδυνες ζώνες για εκδήλωση πυρκαγιών, γεγονός που προκαλεί αισιοδοξία.

 

18:20: Άμεση υπήρξε η πέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων για να αντιμετωπίσουν την αναζωπύρωση που σημειώθηκε αργά το μεσημέρι σε μία από τις εστίες στις φωτιές στις Πόρτες. Αυτή τη στιγμή η φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή και καταβάλλονται προσπάθειες να περιοριστεί και να μην επεκταθεί. Δεν κινδυνεύουν σπίτια ή καλλιέργειες.

16:45: Συναγερμός σήμανε και πάλι στις Πόρτες όταν παρατηρήθηκε αναζωπύρωση σε ένα μέτωπο της χθεσινής πυρκαγιάς.

12.40: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν από την Πυροσβεστική οι φωτιές στη Βούντενη και στις Πόρτες Αχαίας. Ωστόσο, και στα δυο μέτωπα παραμένουν ισχυρές δυνάμεις καθώς ο φόβος αναζωπύρωσης, όσο οι άνεμοι δυναμώνουν, είναι ορατός.

10.49: Στα μέτωπα των πυρκαγιών συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη οι πυροσβέστες. Στη Βούντενη της Πάτρας η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο σημειώνονται από το πρωί μικρές αναζωπυρώσεις με τους πυροσβέστες οι οποίοι παραμένουν στο σημείο να παρεμβαίνουν άμεσα.

Ίδια παραμένει η κατάσταση στις Πόρτες και στο Χαϊκάλι Αχαίας, όπου και εκεί υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η φωτιά είναι σε ύφεση και οι άνδρες της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για την ελέγξουν.

Εκτός έλεγου όμως βρίσκεται η κατάσταση στη Γαβρολίμνη της Ναυπάκτου, όπου η φωτιά συνεχίζει να καίει.

Τώρα ο μεγάλος φόβος των πυροσβεστών είναι εάν κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αυξηθούν οι άνεμοι, κάτι που θα σημαίνει νέες αναζωπυρώσεις.

8.36: Η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες συνεχίζεται και σήμερα. Χθες όλο το βράδυ έδωσαν τιτάνιο αγώνα για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα σπίτια, τόσο στις Πόρτες Αχαΐας, όσο και στη Βούντενη της Πάτρας.

Μάλιστα, στις Πόρτες οι Αρχές εκκένωσαν το χωριό, ενώ εξ’ αιτίας της φωτιάς στη Βούντενη, που απείλησε σπίτια, έκλεισε επί ώρες η Περιμετρική.

Με το πρώτο φως της ημέρας και μετά από ολονύχτια επιχείρηση οι άνδρες της Πυροσβεστικής έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές στην Αχαΐα, ωστόσο συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη μέχρι να κατασβέσουν κάθε μικροεστία.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στην Γαβρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας, όπου η φωτιά είναι πολύ μεγάλη.

Αυτή την ώρα συνεχίζεται η κατάσβεση σε πυρκαγιές στο Σταροχώρι, Πεντάλοφο Μεσολογγίου, Σαμαρέικα, Λεχαινά, Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας και Στάνος Αιτωλοακαρνανίας.

Παρακολουθείστε τις εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών εδώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις