Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι διακοπές τελειώνουν, η Τρόικα έρχεται-Σειρά συσκέψεων για οικονομία, ΔΕΘ, ΕΡΤ

Οι διακοπές τελειώνουν, η Τρόικα έρχεται...

Στις 10 π.μ. η πρώτη σύσκεψη του Πρωθυπουργού

Σειρά συσκέψεων έχει προγραμματίσει σήμερα Πέμπτη ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος  Παπανδρέου στο γραφείο του στη  Βουλή με κυβερνητικά και κομματικά  στελέχη. Ο πρωθυπουργός θα κάνει  μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης που διαμορφώνεται τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στις  δέκα η ώρα θα πραγματοποιηθεί  η πρώτη σύσκεψη, η οποία θα έχει ως θέμα την Εθνική Συνδιάσκεψη  του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου.

Αμέσως  μετά σε μια δεύτερη σύσκεψη θα συζητηθεί η παρουσία του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Γύρω στη μία η ώρα θα πραγματοποιηθεί η διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη με αντικείμενο την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. Από τη Δευτέρα άλλωστε αρχίζει ο έλεγχος από τους ανθρώπους της Τρόικας έτσι μία σειρά μειζόνων θεμάτων θα τεθούν επιτακτικά στο τραπέζι. Πρώτα στη λίστα, το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων αλλά και η εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Επιπλέον θα συζητηθούν οι αλλαγές που έχει σχεδιάσει να πραγματοποιήσει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος. Ανάμεσά τους και οι αλλαγές στην ΕΡΤ, θέμα γύρω από το οποίο ακούγονται πολλά, όπως η συρρίκνωση ή και κατάργηση της ΕΤ1.

Εχθές το απόγευμα ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος  Παπανδρέου είχε την πρώτη συνάντηση  με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Η συνάντησή του πραγματοποιήθηκε μια μέρα μετά την επίσκεψη της Γερμανίδα Καγκελαρίου κας Άνγκελα Μέρκελ στον Γάλλο Πρόεδρο κ. Νικολά Σαρκοζί στο Παρίσι.

Οι δύο  άνδρες συζήτησαν για την εξέλιξη  της Οικονομίας, αλλά και για τα επόμενα βήματα στα οποία πρέπει να προβεί η ελληνική κυβέρνηση ώστε να μην πέσει έξω από τους στόχους που έχει θέσει βάση προϋπολογισμού.

Βγαίνοντας  από το γραφείο του πρωθυπουργού ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δεν  έκανε δηλώσεις. Σήμερα αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη της κυβέρνησης που θα συμμετέχουν στην ευρεία σύσκεψη για την κατάσταση της ελληνικής Οικονομίας και την πορεία του μεταρρυθμιστικού έργου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις